POMLADNI IZLET: Trst, grad Miramare in bogata pogostitev

POMLADNI IZLET: Trst, grad Miramare in bogata pogostitev
Jadranska obala s svojimi naravnimi, kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi si zasluži pozornost v vsakem letnem času, še posebej lepa pa je spomladi. Tokrat se bomo odpravili v vasico Križ, na kavico v Trst in občudovat grad Miramare, s kraškimi dobrotami in domačim vinom pa nas bodo pogostili na domačiji v Vipavski dolini.

 

Kje: Dolgi most

Kdaj: 11.05.2019, 8h

Cena: 74.90 EUR

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
PROGRAM na kratko:
**8.00:** Odhod udobnega turističnega avtobusa. **8.15:** Spoznavanje in zabava na avtobusu. **9.30:** Ribiški muzej v vasici Križ. **10.00**: Ribiška malica in zabaven kviz. **12.00:** Trst - voden ogled + kavica. **15.00:** Grad Miramare. **16.30:** Domačija v Vipavi: bogata kulinarika in degustacija vin. **17.00:** Ogled vinske kleti. **20.00:** Povratek domov.

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
PROGRAM (na dolgo):
Ob 8.00 zjutraj se bomo odpravili iz Ljubljane proti meji, **med vožnjo se bomo bolje spoznali in zabavali**. Najprej se bomo ustavili **v vasici Križ, kjer si bomo ogledali izredno zanimiv Ribiški muzej** tržaškega primorja, kjer bomo spoznali zgodovino in tradicije ribištva slovenskih prebivalcev ob obali med Trstom in izlivom reke Timave, ki so se tu naselili pred več kot tisoč leti. **Privoščili so bomo tudi pravo ribiško malico in zabaven kviz.** Okoli poldneva se bomo podali **v Trst, si ga skupaj ogledali**, nato pa bo nekaj prostega** časa za kavico in klepet**. Trst predstavlja pomembno trgovsko središče že od rimskih časov in že od takrat je to najpomembnejša pot, ki povezuje Balkan s severno Italijo. **Ob sprehodu bo čas tudi za družabne in spoznavne aktivnosti.** Iz Trsta se bomo odpravili **do gradu Miramare**, ki s pečine opazuje peneče valove že od davnega leta 1860. Tedaj je bil namreč v glavnem pristaniškem mestu Habsburžanov zgrajen na zahtevo Maksimiljana Habsburškega, po njegovi smrti pa je mogočna rodbina v njem med vročimi poletji občasno uživala v čarih Sredozemlja.** Sprehodili se bomo po čudovitem parku z redkimi eksotičnimi rastlinami in neštetimi kipi, po želji pa si lahko ogledamo tudi notranjost gradu.** Ko se bomo nadihali morskega zraka in zapustili Miramare, se bomo **odpravili nazaj v Slovenijo, v Vipavsko dolino** in se ustavili na **tipični domačiji, kjer nas bodo že čakale primorske dobrote**. **Ogledali si bomo tudi njihovo vinsko klet in poskusili domače vino** s poudarkom na avtohtonih sortah, kot so Vitovska grganja, Zelen, Barbera, Merlot ... Imeli bomo tudi **čas za spoznavanje in druženje**. V večernih urah se bomo siti in zadovoljni odpravili proti domu.

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Cena zajema:
V ceno je všteto: * Prevoz z udobnim turističnim avtobusom. * Animator/vodnik. * Voden ogled Ribiškega muzeja. * Ribiška malica. * Ogled Trsta. * Ogled parka Miramare. * Pogostitev in vinska degustacija na kraški domačiji. **Doplačilo po želji:** ogled notranjosti gradu Miramare: 8 eur/osebo.

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Prijave in informacije:
Prijavi se že DANES ali pa pokliči za dodatne informacije! **Telefon:** 051 338 825 (Tina) **E-pošta:** prijave@ona-on.com Ob prijavi ti bomo na e-pošto poslali nadaljnja navodila.

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!