IZLET: Vrbsko jezero, Minimundus, Celovec

IZLET: Vrbsko jezero, Minimundus, Celovec
Prepotujte svet v enem dnevu! Pridružite se izletu z ona-on, kjer bomo v enem dnevu: deležni spoznavnih aktivnosti med udeleženci izleta (že na avtobusu), prepotovali bomo svet v zabaviščnem parku, se sprehodili do Vrbskega jezera in občudovali lepote Celovca.

 

Kje: Ljubljana, Atlantis

Kdaj: 12.10.2019, 7.00

Cena: 69.00 EUR

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Opis Izleta:
V jutranjih urah se bomo iz Ljubljane odpravili proti Avstriji, do **Vrbskega jezera** in vasice Velden (Vrba), kjer si bomo pretegnili noge in **spili kavo**. Po želji (doplačilo) se bomo lahko povzpeli na **Pyramidenkogel stolp**, s katerega je prekrasen pogled na celotno Vrbsko jezero. Sledila bo vožnja do romarskega **kraja Otok „Maria Wörth“**, ki je najstarejša krščanska naselbina na Koroškem, saj se omenja že leta 875. **Ogled gotske cerkve**, ki je zelo pomembno vlogo odigrala v času karantanskih Slovencev in nadaljevanje vožnje do **Minimundusa, ki je že vrsto let najbolj priljubljen izletniški cilj v južni Avstriji**. Prepotovali bomo svet v enem samem dnevu in si ogledali **približno 150 modelov najbolj znanih zgradb, vlakov in ladij z vseh petih celin**. In vse to obkroženo z več tisoč cvetlicami, bonsaji in drugimi eksotičnimi rastlinami. V paku se bomo v bližini okrepčali z **okusnim kosilom** (doplačilo ca. 12€), nato pa se bomo zapeljali še do **Celovca**. Ogledali si bomo stari del mesta s središčem **Alter Platz in zmajev vodnjak Lindwurmbrunnen**. Imeli bomo tudi nekaj prostega časa. Pozno popoldne se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah. **Dodatno o izletu:** Vrbsko jezero je **eno največjih alpskih jezer s kristalno čisto vodo**, ki se v poletni sezoni segreje na prijetnih 25°C. Najbolj znan kraj ob Vrbskem jezeru je Vrba oziroma Velden, po katerem je jezero dobilo ime. V mestu se nahaja **razkošen rumeno obarvan grad**, v katerem je danes hotel s petimi zvezdicami – le eden izmed mnogih. V bližini jezera se nahaja razgledna točka **Pyramidenkogel**, ki s 83 m višine nudi **razgled na celotno jezero**. Sprva je bil stolp zgrajen v spomin padlim borcem v obeh svetovnih vojnah in žrtvam umrlih v gorah, kasneje pa je s pomočjo jekla in lesa dobil preobleko v modernejši različici. Na razgledno točko se lahko povzpnemo po stopnicah ali z dvigalom, za pot navzdol pa si lahko proti doplačilu izberemo spust po zavitem toboganu. Na drugi strani jezera, ob mestnem kopališču, se nahaja **Minimundus**, ki je s 144 pomanjšanimi stavbami s celega sveta uvrščen med deset najbolj obiskanih točk v Avstriji.

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Cena zajema:
Celodnevno druženje vam bomo popestrili z različnimi aktivnosmi na avtobusu, da bo pot prijetnejša. Celodnevni izlet zajema: ⭐ Avtobusni **prevoz** z udobnim avtobusom. ⭐ Celodnevno **spremstvo** z animatorko in vodenje s spremljavo **harmonike**. ⭐ **Vodiča** na poti. ⭐ Spoznavna **animacija na avtobusu**. ⭐ **Vstopnina** v Minimundus.

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Informacije:
Če nas želite še kaj vprašati, nas lahko kontaktirate na: **telefon:** 051 338 825 (delovniki 9.00-16.00) **mail:** prijave@ona-on.com

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!