IZLET: Predbožični Zagreb

IZLET: Predbožični Zagreb
BOGAT PROGRAM V PRAVLJIČNEM ZAGREBU. December je praznični čas in lepo ga je preživeti v dobri družbi. Bi tudi ti rad/a preživel/a romantični advent in se v decembru veselil/a v dobri družbi ljudi, ki imajo radi potovanja tako kot ti?

 

Kje: Parkirišče Dolgi most (brezplačno parkiranje)

Kdaj: 07.12.2019, 9h

Cena: 49.00 EUR

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Predviden program:
**9.00:** Odhod v dopoldanskih urah in vožnja proti Zagrebu. **11.00 – 13.00:** Ogled mesta, njegovih znamenitosti ter podobnosti z Dunajom. **13.00 - 14.00:** Prosto za kosilo **14.00 – 16.00:** Ogledi mesta in znamenitosti **16.00 – 19.00:** Druženje na stojnicah **19.00:** Predviden odhod proti Ljubljani

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
O Zagrebu in znamenitostih:
Zunanja podoba mesta je nastala pod velikim vplivom avstro-ogrske kulture, zato nekateri **mesto imenujejo tudi Dunaj v malem**. O podobnosti obeh mest se bomo lahko prepričali, ko se bomo sprehodili po mestnem središču. Mestno **jedro predstavlja Gornji grad**, iz katerega je nastajalo današnje moderno mesto. Za ta predel **velja prepričanje, da je muzej na prostem**. Skupaj s Kapitolom se uvršča med **najlepše ohranjena stara mestna jedra v Evropi**. Več sto let stare vijugaste ulice nas vodijo ob prav tako stoletnih častitljivih zgradbah. ### Okolje, ki ustvarja romantično ozračje še posebno v adventnem času. Med ogledom bomo videli **Kamnita vrata**, **Jezuitski trg**, **cerkev sv. Katarine**, ki velja za najlepšo hrvaško baročno zgradbo, **Markov trg**, kjer stoji cerkev sv. Marka. Na istem trgu sta tudi hrvaški **sabor** in sedež **vlade**, nekoliko naprej pa **Zvezdarnica** in **stolp Lotrščak**, od koder bomo občudovali pisano praznično panoramo Zagreba. V **Spodnjem mestu**, ki je bolj trgovsko središče, bomo videli tri glavne trge: **Trg bana Jelačića**, **Strossmayerjev trg** in **Trg kralja Tomislava** ter nadvse **živahno glavno ulico Ilico**. Tu se bo odvijalo **glavno adventno dogajanje** in se čutilo vznemirjenje prazničnega pričakovanja. Seveda bo dovolj časa tudi za prost sprehod po trgih na katerih so v prednovoletnem času postavljene **številne stojnice, božična drevesca ter organizirane glasbene prireditve**. Odhod proti domu je predviden v večernih urah.

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Cena zajema:
⭐ Prevoz z udobnim avtobusom. ⭐ Vodenje in animacijo na avtobusu. ⭐ Ogled mesta po programu. ⭐ Druženje in spoznavanje na božičnih stojnicah. ⭐ Malica.

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Dodatne informacije:
Če nas želite še kaj vprašati, bomo veseli vašega klica ali e-mail sporočila: **TEL: 051 338 825** **MAIL: prijave@ona-on.com** Prijavite se tako, da kliknete na zelen gumb 'Prijavi se' in izpolnete podatke ali pa preko enega od zgornjih kontaktnih podatkov. Prijave zbiramo do 4.12.2019 oziroma do zasedenosti prostih mest na avtobusu.. Plačilo je potrebno opraviti pred odhodom!

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!