Pomladno potepanje po obali | Dogodki za samske
Kaj zajema potepanje po s-LOVE-nski Istri?

 

Pridi in spoznaj romantično mesto Piran v povsem drugi, bolj zanimivi, podobi. Med sprehodom po čudovitih točkah slovenske obale boš imel/a veliko priložnost spoznati zanimive samske, ki tako kot ti radi potujejo in raziskujejo.

Biser slovenske obale so nedvomno tudi Sečoveljske soline, ki vedno navdušijo. Tokrat jih boš raziskal/a ob spremstvu strokovnega vodnika, ki nam bo razkril tudi prigode in zanimivosti. Seveda pa brez dobre kulinarike ne bo šlo. Po potepanju po obali nas bodo z odlično kulinariko pričakali v idiličnem ambientu turistične kmetije, kjer boš užival/a v primorskih jedi ter se ob zabavnem programu z ostalimi udeleženci zelo verjetno tudi zavrtel/a.

 

Zbirno mesto: Odhod avtobusa Ljubljana – Atlantis.

Kdaj: 14.4.2018 ob 8.00.

Kdo: Vsi od 18 do 99 let.

Cena: 49 EUR

*Opombe:
Končne prijave s plačilom zbiramo do vključno 10.4.2018.
Dogodek izvedemo v primeru minimalno 30 prijav.
V kolikor bo dovolj prijav tudi odhodi iz: Vrhnike, Postojne, Kozine, Kopra.

Prijavi se

 

Kaj vse bomo doživeli na izletu?

 

Po prihodu v Piran se bomo peš podali raziskovati to čudovito obmorsko mesto, ki ima srednjeveško zasnovo, ozke ulice pa mu dajejo tipičen mediteranski značaj in poseben romantičen čar.

Za začetek bomo obiskali in ob strokovnem vodstvu spoznali Pomorski muzej Piran "Sergej Mašera". Muzej se ponaša s čudovito zbirko slovenske pomorske preteklosti in seveda ladjarstva.

Raziskovanje Pirana bomo nadaljevali po ozkih uličicah ob morski promenadi in si vzeli čas za kavo ali sladoled ter se nastavljali spomladanskemu soncu. Ogled bomo zaključili z vzponom na vrh Pirana, kjer si bomo ogledali baročno cerkev sv. Jurija in občudovali razgled na mesto ter preko morja vse do Italije.

Tokratni izlet bo tudi pohodniško obarvan, saj se bo pot ob morju iz Pirana nadaljevala vse do manjšega zaliva imenovanega Fiesa. Fiesa je ravnica med dvema odsekoma flišnega klifa, kjer bomo našli dva sladkovodna jezera.

Če bo dovolj časa, se bomo podali tudi do Piranskega obzidja, v nasprotnem primeru pa nas bo v Fiesi čakal avtobus in nas odpeljal do Sečoveljskih solin.

Po prihodu v Krajinski park Sečoveljskih solin nas bo sprejel vodnik in nam ob približno 2 km dolgem sprehodu predstavil park, soline, živali, življenje solinarjev ter postopek pridobivanja soli. Z razgledne ploščadi bo možen tudi panoramski ogled na čudovite soline.

Po ogledu solin nas bo pot vodila po dolini Dragonje do vasi Puče. Pristno istrsko podeželje nas bo očaralo s pogledom na oljčne nasade, vinograde, tipične istrske vasice in značilno sredozemsko rastlinje.

Za konec se bomo na Turistični kmetiji Tonin predali kulinaričnim užitkom, zabavi, druženju ter razvajanju na terasi. Polni lepih vtisov in novih poznanstev se bomo v večernih urah podali nazaj proti Ljubljani. Predviden prihod v Ljubljano bo ob 21. uri.

Prav zares pa ne smeš izpustiti enkratne priložnosti za prijetno pomladno potepanje po s-LOVE-enski obali.

 

Cena vključuje

 

♥ prevoz z udobnim sodobnim avtobusom,
♥ organizacija, zavarovanje in izvedba izleta,
♥ vstopnino in strokovno vodenje v Pomorskem muzeju Piran,
♥ sprehod po mestu Piran in po promenadi do Fiese,
♥ vstopnino in strokovno vodenje v Krajinskem parku Sečoveljske soline,
♥ pozno kosilo in degustacijo domačih izdelkov (pijača ni vključena v ceno),
♥ animacijski program z nagradami,
♥ veselo družbo in neprecenljive spomine.

Okrepčilni meni na Turistični kmetiji Tonin:
♥ dobrodošlica,
♥ hladna predjed: domači suhomesnati narezek, vložene bučke in melancani, oljka, pirin in bel domač kruh,
♥ glavna jed: vratovina in puran pečena na grdelah, pečen krompir, sezonska zelenjava in pirina kaša z zelenjavo,
♥ domača sladica.

 

Prijavi se

 

 

Pogosta vprašanja & odgovori

 

Kje lahko parkiram?
V Ljubljani v BTC-ju pri Vodnem mestu Atlantis je brezplačno parkirišče (tudi v garažni hiši). Na drugih ostalih lokacijah na poti proti obali pa lahko parkirate na okoliških parkiriščih.

Ali lahko na dogodek zamudim?
Na dogodek ne smeš zamuditi, saj avtobus iz odhodnih točk odpelje točno ob navedeni uri.

Kako zahteven je pohodni del?
Pohodni del poteka večinoma po ravnini in vsebuje le en vzpon. Pohod je razdeljen na dva ločena dela, vsak od njiju je dolg 2,5 km, a je klub temu potrebno imeti nekaj kondicije. S seboj imej kakšno vodo in energijske prigrizke. Za malico in pijačo, kavo, sladoled med vožnjo, ogledi in sprehodom poskrbiš sam/a (ni vključeno v ceno).

Kako naj se primerno oblečem?
Predlagamo športno obutev in oblačila, da boš užival/a med sprehodom in ogledi.

Imam omejitve pri prehrani. Komu in do kdaj moram to sporočiti?
Na mail prijave@ona-on.com nam čim prej sporoči omejitve, vendar najkasneje do 11.4.2018 do 15. ure.

 

Prijava in informacije

 

Še oklevaš, ali bi se dogodka udeležil/a? Pokliči za dodatne informacije!

Telefon: 031 751 860 (Tanja)

E-pošta: prijave@ona-on.com

Ob prijavi ti bomo na e-pošto poslali nadaljnja navodila.

Prijavi se

 

Se vidimo!
Ekipa ona-on.com

 


Kako so ti všeč fotografije in video z dogodka? Si se morda celo zaradi njih odločil/a, da se prihajajočega dogodka udeležiš? Ker želimo s fotografijami in videom prikazati, kako super se imamo na dogodkih, se lahko naši dogodki fotografirajo in / ali snemajo. Brez skrbi, vedno poskrbimo, da se na fotografijah ali v videu nikogar ne prepozna. Če pa se slučajno kje najdeš, nas o tem obvesti in fotografijo bomo umaknili.