Goriška Brda – praznik češenj in vina

Goriška Brda – praznik češenj in vina
Si že dlje časa želiš obiskati Goriška Brda v času praznika češenj in odprtih kleti? Si želiš obiskati eno največjih kleti v Sloveniji in odkriti zgodbo junakov vinogradov? Torej, če si želiš obiskati slovensko »Toskano« in doživeti njene lepote, na tem izletu res ne smeš manjkati.

 

Kje: Odhod avtobusa Ljubljana – Atlantis

Kdaj: 02.06.2018, 7h

Cena: 49.00 EUR

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Kaj vse bomo doživeli na izletu?
**OPOMBA:** Odhodi tudi iz Vrhnike, Postojne, Ajdovščine in Nove Gorice. Med vožnjo do Goriških Brd se bomo že malo bolje spoznali, na poti pa si bomo vzeli tudi čas za postanek in kavo. Program bomo začeli na najvišji točki Goriških Brd. Povzpeli se bomo na **stolp v Gonjačah** in uživali v čudovitih razgledih na Goriška Brda, Furlanijo, Karnijske in Julijske Alpe, Trnovski gozd, Dolomite, Kras, Tržaški zaliv in Vipavsko dolino. Poleg stolpa si bomo ogledali tudi spomenik v Gonjačah, ki je posvečen 315 žrtvam druge svetovne vojne na desnem bregu Soče. Postavljen je na Mejniku, hribu nad vasjo Gonjače. Je delo akademskega slikarja in kiparja Janeza Boljke. Verze, ki so vtisnjeni na bronasti plošči, je zapisal pisatelj France Bevk. Program bomo nadaljevali z obiskom **Kleti Brda**. Spoznali bomo posebno zgodbo, ki jo soustvarja 400 družin junakov vinogradnikov in ob strokovnem vodenju degustirali 3 vzorce vin. Po obisku Kleti Brda bo čas namenjen obisku prireditve **Praznik češenj**. Na osrednjem prireditvenem prostoru bo možnost degustacije in nakupa lokalno pridelanih češenj. V sklopu prireditve boste lahko preizkusili tudi lokalne jedi, se prepustili vzdušju in tudi zaplesali. Poseben pečat Goriških Brd je vsekakor vasica **Šmartno**. Slikovito obzidano vas s petimi ohranjenimi stolpi je videti v Brdih od vsepovsod. V vasici je na vsakem koraku prizvok preteklosti in tradicije. Na najbolj romantični točki bo čas še dodatno namenjen spoznavanju in posebnemu druženju vseh udeležencev izleta. Za konec se bomo iz osrednjega dela Goriških Brd podali v **priznano klet Valentinčič**. V družinski kleti, obdani z vinogradi, nam bodo v okviru Dneva odprtih kleti predstavili svojo zgodbo, ob tem bomo degustirali več vzorcev vrhunskih vin, postregli pa nam bodo tudi tipične jedi, ki jih pripravljajo ob dnevu odprtih kleti. V prijetnem vzdušju bomo spoznali pridelavo vina in kulturo pitja skozi oči in dušo vinarske družine. Ob koncu ogleda in na poti proti domu bo vsekakor veliko tem za zanimive pogovore med udeleženci izleta.

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Zakaj se nam moraš pridružiti na izletu?
Vabimo te, da se predaš čudovitim razgledom, sladkim češnjam in zgodbi vrhunskih vin! Goriška Brda še posebej oživijo prav v času Praznika češenj in odprtih kleti. V odlični družbi drugih samskih boš lahko odkrival lepote slovenske »Toskane«, se predajal/a romantičnemu vzdušju, veliko novega odkril/a in preživel/a čudovit dan ob zabavni animaciji. Verjamemo, da si tudi ti želiš novih poznanstev in priložnosti, da spoznaš tisto pravo osebo za skupna potepanja in nova doživetja.

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Cena vključuje
**Izlet vključuje:** ♥ Organizacija in izvedba izleta s spoznavnim programom. ♥ Obisk razglednega stolpa in spominskega obeležja v Gonjačah. ♥ Strokovno voden ogled Kleti Brda z degustacijo. ♥ Obisk osrednjega dela prireditve Praznik češenj. ♥ Obisk vasi Šmartno z animacijo. ♥ Strokovno vodenje v kleti Valentinčič in degustacija vrhunskih vin s kulinarično spremljavo. ♥ Animacijski program z nagradami. ♥ Prevoz z udobnim sodobnim avtobusom. **Posebne opombe:** * V kolikor imaš pri hrani posebne omejitve, nam to sporoči najkasneje 3 dni pred samim izletom. * V Ljubljano se vrnemo predvidoma ob 20.30 uri.

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Pogosta vprašanja & odgovori
**Kje lahko parkiram?** V Ljubljani pri Atlantisu je brezplačno parkiranje tudi v garažni hiši. Na drugih lokacijah pa lahko parkiraš na okoliških parkiriščih. **OPOMBA:** Odhodi tudi iz Vrhnike, Postojne, Ajdovščine in Nove Gorice. **Ali lahko na dogodek zamudim?** Na dogodek ne smeš zamujati, saj avtobus iz odhodnih točk odpelje točno ob navedeni uri. **Kako naj se primerno oblečem?** Predlagamo športno obutev in oblačila, da boš užival/a med pohodom in ogledi. **Imam omejitve pri prehrani.Komu in do kdaj moram to sporočiti?** Kontaktni osebi sporočiš tvoje omejitve najkasneje tri dni pred dogodkom.
Prijava in informacije
**Še oklevaš ali bi se dogodka udeležil/a? Pokliči za dodatne informacije!** Telefon: **031 751 860** (Tanja) E-pošta: **prijave@ona-on.com** Ob prijavi ti bomo na e-pošto poslali nadaljnja navodila. **Končne prijave s plačilom zbiramo do vključno 29.5.2018.** *Dogodek izvedemo v primeru minimalno 30 prijav.*

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Kako so ti všeč fotografije in video z dogodka? Si se morda celo zaradi njih odločil/a, da se prihajajočega dogodka udeležiš? Ker želimo s fotografijami in videom prikazati, kako super se imamo na dogodkih, se lahko naši dogodki fotografirajo in / ali snemajo. Brez skrbi, vedno poskrbimo, da se na fotografijah ali v videu nikogar ne prepozna. Če pa se slučajno kje najdeš, nas o tem obvesti in bomo fotografijo umaknili.