Gorski dan

Gorski dan
Ljubitelji gora, narave, svežega zraka in prijetnih poletnih temperatur POZOR! Nadihajte se svežega gorskega zraka na Gorskem dnevu, kjer bo za piko na i poskrbljeno še za gorsko malico in ples z ansamblom.

 

Kje: Krvavec

Kdaj: 05.08.2018, 8.00

Cena: 30.00 EUR

Izvedba dogodka je zagotovljena!

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Program
**8.15:** Zbor na spodnji postaji kabinske žičnice, Krvavec. **8.15:** Razdelitev v skupine in uvodna spoznavna igra. **8.30:** Odhod proti vrhu z 'gondolo'. **8.40:** Zbor na zgornji postaji kabinske žičnice, Krvavec. **8.40:** Zabavna spoznavna aktivnost: Pohodniki, spoznajmo se med seboj. **9.00:** Odhod proti cilju, 1,5 – urni (ena smer) pohod po nezahtevnih, urejenih poteh s postanki. **9.30:** Kava na Škratovem vrtu **10.00:** Nadaljevanje poti proti Bleku (naš cilj) **11.00:** Predviden postanek na cilju in povratek v 'dolino'. **12.30:** Kosilo – Bogata gorska malica. **13.30 - 18.30:** Zabavni program (zabava z ansamblom, program, plesne igre). **18.30:** Spust do zgornje postaje kabinske žičnice. **19.00:** Zadnji prevoz s kabinsko žičnico v dolino (pohodniki lahko kadakoli do 19h samostojno odidejo v dolino). Pohodniki lahko domov odidejo kadarkoli po končanem pohodu, saj bo kabinska žičnica obratovala ves čas do 19h. V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen. O spremembi bomo pravočasno obvestili. Upoštevali bomo priporočilo gorskega vodnika.

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Opis dogajanja
Po vzponu z gondolo na zgornjo postajo se bomo peš odpravili proti končni destinaciji. Predviden čas hoje je 1 ura in 30 minut. **Hodili bomo v zmernem tempu, ki je primeren za vsakogar.** Na vrhu si bomo vzeli nekaj odmora za počitek. Z vrha Krvavca je odlična razgledna točka, zato bo prav vsak lahko užival v razgledu in morda ovekovečil trenutek s slikanjem. Po kratkem odmoru se bomo spustili proti tako imenovani 'Plaži', kjer nas čaka prava Gorska pojedina in seveda hladno pivo oziroma osvežujoč napitek. Manjkala ne bo niti živa glasba! ;) Plaža bo tudi mesto, kjer se skupen pohod zaključi in kjer se bomo sprostili. Vrnitev v dolino z gondolo bo možen vse do 20h zvečer. **OPIS POTI** Od zgornje postaje kabinske se bomo po Poti pastirskih škratov odpravili proti Plaži Krvavec, ter si na Škratovem vrtu privoščili jutranjo kavo z razgledom. Par besed ob kavi in pot nadaljujemo proti Bleku, kjer boste lahko prisluhnili zgodbi o Ajdovskih deklah, ljudskem izročilu o izvoru imena Krvavec. Od Bleka se spustimo do Kriške planine, kjer se sprehodimo po celotni ˝dolini˝, mimo planšarskih koč do roba Krvavca. 30minutni vzpon po kamniti gozdni poti nas pripelje do križišča, kjer se spustimo do ˝bara˝, kjer si žejo pogasimo s pijačo, katero plačamo po načelu ˝plačaj, kolikor želiš˝. Po krajšem postanku nas čaka zadnji, strm vzpon na Zvoh, kjer nas neskončni razgledi na Kamniško-Savinjske Alpe ne bodo pustili ravnodušnih. Čaka nas še spust preko Podgradišča do hotela, kjer nas čaka odlično kosilo in zabava.
Kaj vključuje cena
* Voden izlet po planini Krvavec (3h). * Aperitiv. * Gorska malica. * Spoznavno, uvodni del (Pohodniki, spoznajmo se). * Povratna vozovnica za gondolo. * Žur na Plaži z ansamblom.

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Dodatna priporočila za udoben dan
Spodaj navedeno, je zgolj **naše priporočilo**, za vaše boljše počutje, in ne obveza: * Pohodniška, udobna **obutev**. * **Palice** za hojo – če meniš, da bo z njimi lažje hoditi. * Tekočino (**vodo**) za po poti. Pohod traja cca 3h. * **Majico** za preobleči (nekateri pohodniki si radi preoblečejo prepoteno majico, ni pa nujno). * **Vetrovko** (ker bo naša najvišja točka 1.971 m priporočamo, da imate s seboj nekaj za ogrniti v primeru vetra ali nižjih temperatur). * **Frutabela** ali nekaj podobnega za posladkati se na vrhu.

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Prijave in informacije
Še oklevaš ali bi se dogodka udeležil/a? Pokliči za dodatne informacije! **Udeležba na lastno odgovornost.** Telefon: 080 64 61 GSM: 051 338 825 E-pošta: prijave@ona-on.com Se vidimo! Ekipa ona-on.com

Prijava na dogodek je mogoča samo uporabnikom

Registriraj se!
Kako smo se imeli v preteklih letih?
Oglej si tukaj: [Gorski dan 2017](https://www.ona-on.com/magazin/foto-in-video-gorski-dan-zmenki-nad-1-500-metrov-nadmorske-visine/) [Gorski dan 2016](https://www.ona-on.com/magazin/foto-gorski-zrak-odlicno-vzdusje-in-nova-prijateljstva/) [Gorski dan 2015](https://www.ona-on.com/magazin/kako-smo-se-imeli-na-krvavcu/)