10 stvari, zaradi katerih je bolje imeti zvezo

Vemo, kako je po seriji katastrofalnih zvez, v katerih partner vara, zaradi katerih si na finančni izgubi, zaradi katerih ostaneš z zlomljenim srcem. Najbolje je biti sam do konca življenja. Ne trdimo, da se motiš, ampak nekaj dejstev pravi, da si v zmoti. In te niso povezane samo z ljubeznijo in spolnostjo.

Živiš dlje

iStock-503219100-minZnanstvene raziskave so pokazale, da poročeni v povprečju živijo dlje. Koliko dlje sicer ni znano. Tisti, ki so poroko in zakon preizkusili, so lahko srečnejši, ker so manj izpostavljeni negativnim učinkom stresa. Zaradi tega so posledično izpostavljeni manj boleznim, so videti bolj spočiti in srečnejši.

Vsi menijo, da je s tabo ‘vse v redu’

Kar ne pomeni, da si normalen/na, če imaš partnerja. Niti ne pomeni, da nisi, če ga nimaš. Pomeni le, da te ljudje lažje sprejemajo, ko vedo, da imaš nekoga. Morda so razlog temu ‘čudne’ družbene norme. Morda pomeni, da so vezani sposobni prevzeti nase obveznosti, da so vredni zaupanja.

Na ona-on.com je svojo ljubezen našlo več kot 20.000 parov! Pridruži se jim!

Staranje ni tako boleče

Biti samski sploh ni tako slabo. Pa je temu res tako?

Veliko stvari se spremeni v življenju in okolici, ko postanemo spolno aktivni. Slovenija je postala samostojna država, CD je zamenjal diskete in kasete, DVD je zamenjal videokasete, zaključila/a si z izobraževanjem, kupil/a si avto, se zaposlil/a, nekajkrat ostal/a brez partnerja in se na koncu odločil/a, da biti samski sploh ni tako slabo.

ODGOVARJAMO BRALCEM: Kako spraviti bivšega partnerja iz glave?

Pa je temu res tako? Ves ta čas ti nekaj govori, da bi moral/a imeti partnerja. Tvoja postelja je prevelika za enega. Pri mizi sta vsaj dva stola. Medtem, ko gledaš televizijo na kavču, je fotelj prazen. Imaš več deset krožnikov, skodelic, kozarcev… In, nikoli ne moreš skuhati samo za enega.

Vedno imaš družbo

11268493_m-minKot samski oziroma samska, ne greš tolikokrat v kino ali gledališče. Kdaj si nazadnje odšel/la na izlet, se sploh ne spomniš? Ko si v zvezi, sploh ne potrebuješ razloga, da bi nekam šel/šla. Enostavno se odpraviš oziroma se odpravita. Če se udeležiš tistih staromodnih zabav, kjer je v središču pogovor, potem boš presenečen/a nad seboj, ko odkriješ, kako lepo je, če imaš nekoga zraven.

Srečanja s prijatelji so bolj zabavna

Tudi, ko greš ven samostojno. Tu mislimo predvsem na druženja, ko tvojega partnerja ni poleg. Ni tistega pritiska in zmešnjave v glavi, kako moraš nekoga spoznati, ga zapeljevati ali osvojiti …, ampak se lepo prepustiš druženju s prijatelji. Morda boš spoznal/a nove ljudi, odkril/a nove kraje, za katere prej ni bilo priložnosti, ker je bil fokus na iskanju partnerja. In seksa.

Na ona-on.com je svojo ljubezen našlo več kot 20.000 parov! Pridruži se jim!

Več denarja

Prednost življenja v dvoje so tudi finančne.

Lažje je, ko veš, da ne skrbiš le zase in samo z eno plačo. Skupne aktivnosti, skupno življenje, skupne položnice, darila in presenečenja se delijo na dva dela. Tudi v glavi se ti aktivira nekaj, kar ti pravi, da več denarja pomeni varnost.

Delaš manj

Zveni neverjetno, mar ne? Čeprav imaš višje dohodke, delaš manj. Kot samski osebi, se ti nikamor ne mudi in lahko cele dni preživiš pred računalnikom in pišete poročila za šefa. Šefi bodo tvoje pomanjkanje zasebnega življenja znali zelo dobro izkoristiti in ti tako dodali še več dela.

Tu je nekdo, ki ti bo skuhal kosilo

shutterstock_553214284-minRazdelitev gospodinjskih opravil je sijajna stvar. Pri tem pa ni pomembno, ali živiš samo s partnerjem ali pa v komuni s še desetimi ljudmi. Medtem, ko eden kuha kosilo, drugi lahko končno zamenja žarnice, odnese smeti, plača račune ali pa gleda nogometno tekmo na televiziji. Za tiste, ki so nesposobni kakorkoli narediti sami, je to, da so z nekom v zvezi razlika med življenjem in smrtjo.

Tu je nekdo, ki ti bo povedal drugo mnenje

Kot je na primer tisto: “Menim, da bi bil nakup novega playstationa 3 v tem trenutku slaba ideja. Počakaj še malo, da jim cena pade. Pa tudi nimaš časa, da bi se igral.” Ali pa: “To krilo ti sploh ne pristaja. Ni variante, da ti dovolim, da greš v tem ven.” Dobro je imeti nekoga, ki ti bo pokazal, kakšne napake ali neumnosti počneš.

Lahko si vedno sam/a, ko to želiš

Ko si brez partnerja, si lahko samo želiš, da bi bil nekdo ob tebi. Tisti, ki so v zvezi, so lahko tudi kdaj sami, ne da bi se obremenjevali s tem, da nimajo partnerja. Poiščite si svoj kotiček, zaposli se s svojo aktivnostjo in bodi nekaj ur sam/a, brez partnerja. To, da imate čas zase, je v zvezi pomembno predvsem moškemu.

Ni komentarjev