Spoznavanje: 3 faze zmenkov

Šele po določenem času se dva toliko spoznata, da lahko rečeta "to je to" ali pa tudi ne. In katere so te 3 faze?

Za nekoga so zmenki nekaj povsem samoumevnega, za drugega pa en velik projekt pred katerim občutijo precej treme. Vsi pa morajo skozi 3 faze zmenkov.

Ne glede na to kako simpatijo spoznamo nihče ne bo v naslednjem trenutku v zvezi. Čar zmenkov je odkrivanje, spoznavanje, preučevanje in privajanje. A, da bi vse to doživeli v nekem pravem vrstnem redu je potrebno iti skozi različne faze zmenkov. Morda bo kdo rekel, da ljubezen ne izbira po fazah ampak se samo zgodi.

Zaljubimo se že lahko na prvi pogled kar pa ne pomeni nujno, da je pred nami odlična partnerska zveza. Šele po določenem času se dva toliko spoznata, da lahko rečeta “to je to” ali pa tudi ne. In katere so te 3 faze?

1. Trening zmenki

Na več zmenkov kot gremo, bolj smo izurjeni v tem, kaj želimo in česa ne.

Se sliši ne resno? Le kako bomo uspeli na nekem resnem zmenku, če jih ne bomo dali nekaj skozi? Se učili, pogovarjali, smejali in bili kdaj tudi razočarani. Brez vsaj nekaj takšnih zmenkov, bomo zelo težko našli sorodno dušo. Seveda, lahko se nam nasmehne sreča že v prvo, a računati na ta faktor nima smisla. Na zmenkih počnemo marsikaj. Tudi napake. In prav iz napak se moramo učiti, da jih v prihodnje ne bi več ponavljali.

Kaj je pametno reči in kaj ne, o čem se pogovarjati, kako pričeti pogovor, kam iti na zmenek, da bo kar najboljše vzdušje. Vse to in še več nas naučijo tako imenovani trening zmenki. Ni pa seveda nikjer zapisano, da ne bi morda že na teh spoznali nekoga, ki bi nam zlezel pod kožo.

Bistvo je, da na zmenke hodimo in spoznavamo druge samske osebe, ki v življenju iščejo nekaj podobnega, kot mi sami. Vsekakor pa takšnih zmenkov ne smemo jemati za šalo, saj imamo nasproti sebe osebo, ki si zasluži spoštovanje, zato tudi povemo, da smo v fazi, ko hodimo na več zmenkov.

2. Pravi zmenki

Ali se na zmenku čuti kemija?

Pravi zmenki so tisti, ko z nekom nekaj časa že komuniciramo in ugotavljamo, da smo si precej blizu. Po razmišljanju, hobijih, tudi po videzu seveda. V takšni komunikaciji nastajajo določeni procesi v možganih, zgodi se pričetek kemije. Tiste, ki mora do konca “zakuhati” šele na pravem zmenku.

To so zmenki, ki niso več “trening” pač pa dobivanje z osebo s katero si želimo nekaj več. Prav nič ni narobe, da smo prej hodili na več zaporednih zmenkov z različnimi osebami. Morda na dva ali tri celo v enem tednu. Pač, kavica, morda sprehod, kratek klepet. A resni zmenki so že precej več kot zgolj to. Na teh zmenkih se oba zavedata, da reči postajajo nekoliko bolj resne in si to tudi povesta ter pokažeta.

3. Dvorjenje

Ne smemo zamenjevati spogledovanja (flirtanja), namigovanja in dvorjenja. Tudi na trening zmenkih seveda ljudje uporabljamo svoje čare, šarm in adute iz rokava. A to je bolj neko klasično postavljanje, grobo osvajanje, nikakor pa ne dvorjenje. Oseba drugi dvori takrat, ko je njuna veza že v povojih. Ko nastajajo tisti prikupni metuljčki v trebuhu in, ko komaj čakaš, da se vidita.

Dvorjenje pa se ne preneha tako kot se ne prenehajo zmenki. Vsaj ne bi se smelo. Tudi resni pari morajo vzdrževati ta nivo izkazovanja pripadnosti in naklonjenosti do osebe s katero so v zvezi. Le tako lahko govorimo o lepem partnerskem odnosu, ki sloni na obojestranski ljubezni.

Deli
Prejšnja objavaNOVO! Dogodek: Bowling & WOOP! druženje
Naslednja objavaKo se ljubezen konča
Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori