3 nasveti o zvezah, ki jih ne smeš upoštevati!

3 najpogostejši napačni nasveti, ki ti jih dajejo kolegi ter zakaj se jih ne smeš držati?

Danes bi se rad pogovoril o 3 nasvetih, ki jih pogosto slišimo od svojih kolegov, ko pride do zmenkov. Saj logično, tudi meni se je zdelo, da mi bo najbolje znal svetovati kolega, ki je dober s puncami in je že bil v več zvezah.

Ampak njegovi nasveti pri meni nikoli niso obrodili sadov. Skoraj vsako noč sem se spraševal, kaj je narobe z mano, zakaj je kolegu s temi nasveti uspelo, jaz pa še vedno nisem znal niti pristopiti do punce.

In veš kaj sem ugotovil nekaj let kasneje? Da nisem bil problem jaz, ampak da so bili tisti njegovi nasveti popolnoma neuporabni. Kaj so ti 3 najpogostejši napačni nasveti? 

Nasvet #1: Pristopanje do neznank je čudno

Kolegi so žal pogosto tisti, ki te odvračajo od tega, da bi pristopil do novih punc. Prav oni ti govorijo: »Ne it do nje, čudno boš izpadel« ali pa »To noben ne dela«. To mišljenje je pa seveda brez smisla.

Punce imajo rade, da fantje pristopijo do njih in razvijejo zanimiv pogovor. Prav tako bi moral punce spoznavati na različnih mestih – na spletu, v trgovinah, nakupovalnih centrih, avtobusnih postajah, zabavah, …

Če tega ne boš počel in jih boš spoznaval samo na enem mestu (ali pa še huje, čakal, da boš “čudežno” naletel na pravo in da se bo “kar zgodilo”), potem boš spoznal zelo malo punc.

In tako kot pri vseh stvareh v življenju – če imaš malo opcij, izmed katerih lahko izbiraš, potem zelo težko izbereš super punco zate.

Nasvet #2: V zvezi moraš potrpeti

To slišimo povsod, pri kolegih, starših in starih starših. Da je romantično, da zveza traja več desetletji, da stvari ne bodo nikoli popolne in te bo vedno nekaj motilo. Jasno, da v zvezi morajo biti določeni kompromisi, še zdaleč pa to ne pomeni, da moraš prenašati vse, kar partner vrže vate. 

Zapomni si, da punc je ogromno in da bi zveza morala biti lepa stvar, ki naredi tvoje življenje boljše – ne pa da moraš trpeti, samo zato, da imaš punco.

Pa še to v razmislek: prvih 3 do 6 mesecev, ko smo v vezi z novo osebo, doživljamo tako imenovano fazo medenih tednov. V tem obdobju spregledamo veliko napak naših partnerjev in se fokusiramo na pozitivne stvari. Če so stvari že v tem obdobju problematične, se veliko kregata in v vajinem odnosu vlada non stop splošna drama, potem je tako razmerje bolje zaključiti in si poiskati drugega partnerja.

Nasvet #3: Prestar si zanjo

Kolegi te hitro odvrnejo od punc, ki izgledajo mlajše od tebe. Tudi mene je bilo strah, da bom po nesreči pristopil do mladoletne punce in izpadel kot nek pedofil, ampak dokler ne izveš njene starosti, ni narobe, da pristopiš (ko izveš, da je mladoletna, pa se poslovi in pristopi do druge).

Dokler pa se pogovarjamo o dveh odraslih osebah (18+) in je interes z obeh strani, je to popolnoma normalno. Punce namreč na splošno raje spoznavajo nekaj let starejše moške, saj imajo več za ponuditi – pa ne v smislu denarja, ampak pri izkušnjah in življenjskem stilu.

Se pa moraš zavedati, da je življenje 20, 27 in 33 let stare punce precej drugačno, prav tako so drugačna pričakovanja glede življenjskega stila. 20 let stara punca bo verjetno še želela na kakšen party, vznemirljivo potovanje, prav tako bo njena časovna razpoložljivost odvisna od njenega študija.

Pri starejših puncah, ki imajo že službo, pa bo prav tako drugačen tempo, želje in razpoložljivost. Dokler ti punca katerekoli starosti dopolnjuje življenje in ti življenjski stil z njo odgovarja, potem ne vidim razloga, zakaj ne bi bila skupaj.

Na kratko torej: ne kar verjeti vsemu, kar ti kolegi rečejo, tudi če so pri puncah uspešnejši od tebe. Dostikrat tudi sami ne vedo točno, kaj sploh delajo.

>>> popolnorazmerje.si

Nejc Svete je mednarodni strokovnjak ustvarjanja odnosov, ki se že 10 let ukvarja z izboljševanjem odnosov. Pomagal je že na stotine fantom, kliente pa ima po celem svetu - od Amerike, Anglije, Španije pa vse do Filipinov in Malezije.

Ni komentarjev

Odgovori