4 znaki nesamozavesti, ki se jim MORAŠ izogniti

Zakaj sramežljivost pri moških ne deluje? Kateri so znaki nesamozavesti, ki se jim moraš izogniti?

Če je punca sramežljiva in malo nesamozavestna, večine moških to ne bo motilo. Nekaterim je to celo všeč, saj se okoli take punce počutijo malo bolj dominantne.

Zakaj pa to ne deluje pri moških? Zakaj slabša samopodoba ženske odbija in na kakšen način punci pokazati, da si samozavesten in odločen moški? Razkril ti bom nekaj znakov, s katerim ženskam kažeš svojo nesamozavest. 

Izogibanje očesnega stika

Ne pravim, da moraš cel čas pogovora strmeti v njene oči (v bistvu, tega NE početi), ampak če pa stalno umikaš pogled in gledaš v tla, kažeš svojo neprepričanost in sramežljivost. Če rabiš pravilo: ko govoriš, drži očesni stik približno 50% časa. Če poslušaš, drži očesni stik 70% časa. Ko enkrat vzpostaviš očesni stik, ga drži 4-5 sekund. 

Ne izraziš svojega mnenja

Veliko fantov misli, da se mora s punco z vsem strinjati in da ji bo s tem postal všeč, ampak vse kar punca vidi je to, da nimaš svojega stališča in si raje podrejen. Punca bo tudi prepoznala, kdaj se z njo strinjaš samo zato, da bi ji bil bolj všeč in da bi na ta način z njo imel boljše možnosti.

V resnici pa boš dosegel ravno obratno. Pokazal ji boš, da si moški, ki spreminja svoje mnenje glede na to, kako bo največ dosegel in se izognil potencialnim konfliktom. Punce imajo rade moške, ki stojijo za svojimi načeli in so jih pripravljeni braniti in zagovarjati.

Pa še ena slabost je pri tem, če ne izraziš svojega mnenja: da boš dejansko moral potem početi stvari, ki ti niso všeč. Predstavljaj si, da absolutno ne maraš mraza, ampak v želji, da bi bil punci bolj všeč rečeš, da te (tako kot njo) zanimajo gore.

Par mesecev kasneje boš en teden zmrzoval v spalni vreči na -5 stopinj na vrhu Kredarice in se spraševal, kako si se znašel v tej situaciji. Če pa bi bil odkrit že od začetka in ji povedal, da gore in mraz niso zate, bi lahko dopust preživljala nekje na toplem ob morju. 🙂

Slaba telesna govorica

Mencanje rok in sključena drža nikakor nista dober znak za ženske. Pazi, da se držiš pokonci in da si čim bolj sproščen. Ne drži rok v žepih, še posebno ne zadnjih žepih. Imej nasmeh na obrazu. 

Pretirano govorjenje o svojih dosežkih in denarju

Te stvari moraš v pogovor vključiti bolj neočitno. Itak – punci se moraš znati predstaviti in ji povedati o sebi, ampak ne na tak način, da bo mislila, da se važiš. Raje ji, medtem ko ji govoriš o tem, kaj si delal med poletjem, reči, da si šel s prijatelji jadrat.

In ja, čisto slučajno omeniš, da si ravno pred enim letom opravil izpit za inštruktorja jadranja. Tako ji boš povedal zanimivo zgodbo, hkrati pa ji povedal o svojih dosežkih, brez da bi izpadlo kot bahanje.

>>> popolnorazmerje.si

Nejc Svete je mednarodni strokovnjak ustvarjanja odnosov, ki se že 10 let ukvarja z izboljševanjem odnosov. Pomagal je že na stotine fantom, kliente pa ima po celem svetu - od Amerike, Anglije, Španije pa vse do Filipinov in Malezije.

Ni komentarjev

Odgovori