5 najpogostejših napak pri spoznavanju preko spleta

Spletno spoznavanje je odlična rešitev za vse samske, ki si želijo v kratkem času spoznati nekaj novih ljudi in med njimi najti osebo, v katero bi se zaljubili in delili vse lepe trenutke. A kjer se nekaj odvija hitro, lahko hitro pride tudi do napak.

Te napake so lahko povsem nedolžne, praktično neopazne, a dodajajo svoj kamenček v sliko mozaika, ki se kar noče in noče v celoti sestaviti. Sprašujemo se, kaj počnemo narobe, morda nismo tako zanimivi, kot si predstavljamo, ali pa tam zunaj ni toliko samskih, kot naj bi jih bilo.

Lahko pa gre tudi za večje napake, ki bi jih lahko pošteno obžalovali, ko bi bilo žal že prepozno. Oglejmo si torej 5 najpogostejših napak, ko pridemo do spletnega spoznavanja in zmenkov.

1) Nepopoln profil

Verjetno najpogostejša napaka vseh samskih, ki se prvikrat prijavijo v aplikacijo za samske. Da bi bili, v morju preostalih, drugim zanimivi, moramo poskrbeti za svoj profil. Nekateri se odločijo, da iz tega ali onega razloga, ne bodo objavili svoje fotografije. Vsekakor napaka! Tudi sami si želimo osebo na drugi strani videti, zato je povsem logično, da bodo drugi uporabniki precej bolj zainteresirani, če bomo pokazali kdo smo in kako smo videti.

Brez slike so tvoje možnosti veliko manjše!

Dodajmo še, da je povsem mogoče, da ima nekdo vklopljen filter iskanja “samo s sliko” in na ta način profilov brez slike sploh ne vidi. Pod nepopoln profil se štejejo tudi tisti brez kakšnih posebnih opisov in kategorij v katerih povemo kaj nas veseli, kaj radi počnemo in česa si želimo od bodočega partnerja. Prav zato je najbolje v 100% izpolniti svoj profil, ga opremiti z ažurnimi fotografijami, ki naj ne bodo starejše od enega leta in povedati nekaj malega o sebi.

2) Neiskrenost

Zavajanje drugih uporabnikov ne vodi nikamor. Laganje o starosti, teži, višini, o tem, da imamo ali nimamo otrok in podobno. Zakaj to sploh kdo počne? Verjetno samo dejanje izvira iz osebnega nezadovoljstva posameznika, ki si želi, da bi bil nekomu všeč in do neke mere razvil komunikacijo, potem pa upal, da ga na zmenku v živo ta oseba ne bo zavrnila, ker se bosta že tako dobro poznala.

Vsekakor recept za polomijo na prvem zmenku. V najboljšem primeru pa do drugega ne bo prišlo. Iskrenost je lepa čednost, in tudi v primeru spoznavanja to drži, kot pribito. Seveda v spletnem klepetu ne razložimo vseh svojih intimnih reči, vendarle pa ne lažemo. Saj veste, laž ima kratke noge. In ta dolžina nog se le še krajša iz dneva v dan, ko se bliža čas zmenka. Takrat na zmenek prinesemo s seboj vse kilograme in obraz, ki bo morda od tistega na sliki starejši kakšnih 15 let. Tega si ne želi nihče.

3) Prehitro na zmenek

Spletni zmenki so odlična zadeva za vse samske, saj omogočajo enostavno spoznavanje novih ljudi. V samo nekaj dneh navežemo stike z več osebami, klepetamo z najbolj zanimivimi in se na koncu odločimo celo za kakšen zmenek. A do tega naj vendarle ne pride prehitro.

Kdaj je prehitro in kdaj morda prepozno, je nekoliko zapleteno reči. Seveda, tudi prepozno je lahko, ko nekdo tako dolgo vztraja zgolj pri spletnem klepetu, da za sogovornika počasi postane nezanimiv in zgolj virtualen prijatelj. Na drugi strani pa se je treba zavedati tudi “konkurence” ki ne počiva in bo zavzela naše mesto.

Prehiter zmenek pa lahko vodi do tega, da se srečamo s popolnim neznancem, mu zaupamo preveč osebnih reči in kasneje zmenek obžalujemo. Ne zgolj tisto uro ali dve na kavi, pač pa lahko pride tudi do tega, da ne začutimo nobene kemije, oseba nasproti pač. Tudi na varnost je treba pomisliti. Če o nekomu ne vemo ničesar, se morda podajamo v nevarne vode.

4) Neprimerna komunikacija

Še ena pogostejših napak pri spoznavanju preko spleta je zagotovo neprimerna komunikacija. In ne, ne govorimo zgolj o komunikaciji pod nivojem kulture. Denimo, da smo v svoji družbi znani, kot dežurni humorist, redno nasmejimo vse okoli sebe s črnim humorjem, to še ne pomeni, da bomo zabavni nekomu, ki nas sploh ne pozna.

Takšne šale bi bile lahko precej slabo sprejete in kaj hitro končale proces spoznavanja. V neprimerno komunikacijo štejemo tudi namigovanje na spolnost. Nihče ni imun na dober seks, vsi imamo kakšne fantazije, a o teh vendarle ne gre razlagati nekomu, ki ga sploh ne poznamo.

Na splošno velja, da naj komunikacija poteka v zmernem ritmu, niti ne prepogosto niti ne s prevelikimi premori. Najtežje je seveda začeti, saj si ne želimo pozdraviti z dolgočasnim “Živijo, kako si”. Dobro je izpustiti tudi razglabljanje o vremenu. Malce humorja ne škodi, zato naj bo uvoden pozdrav zabaven in privlačen, sicer do odgovora verjetno ne bo prišlo.

5) Razmetavanje z osebnimi podatki

Velja si zapomniti, da so neznanci, ki jih spoznavamo preko spleta, še vedno neznanci. Kot so nas učili že naši starši, z neznanci ne sedamo v avto in ne delimo občutljivih informacij. Čeprav morda spletni pogovor teče v sproščenem tonu in se zdi oseba na drugi strani prijetna in zaupanja vredna, pa ni nobene potrebe razkrivati svojega priimka, naslova bivališča, telefonske številke in drugih osebnih podatkov. Za vse to še pride čas, ko se spoznata v živo in pride do neke določene stopnje zaupanja.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori