5 nasvetov za fotografije na tvojem ona-on profilu!

Slika pove več, kot 1000 besed. Slišano že vsaj 1000x kajne? Ampak, drži tudi v primeru spletnih zmenkov.

Raziskave tujih znanstvenikov kažejo, da potrebujemo le desetinko sekunde, da si ustvarimo vtis o nekom, ko ga pogledamo v obraz. Rezultati raziskave pa kažejo, da se prvi vtis bistveno ne spremeni niti, če osebo dlje časa gledamo v obraz. Zagotovo podatek, ki je še posebej zanimiv za področje spletnih zmenkov.

Tvoje fotografije sestavljajo velik del tvojega profila in imaš samo eno priložnost, da nekoga navdušiš do te mere, da se zgodi ustrezna interakcija. Seveda se takoj pojavijo različna vprašanja o tem kakšno fotografijo objaviti, koliko naj jih bo, jih obdelati ali ne in podobno.

1) Ne obdeluj fotografij

Večina se nas fotografira kar s svojim pametnim telefonom, kar je seveda super praktično. Kamere so tudi zelo kakovostne in slike so kaj hitro zadovoljive tudi za objavo na socialnih omrežjih ali na portalu za zmenke. A pozor! Za socialna omrežja slike večinoma obdelujemo, obrezujemo in jim dodajamo različne filtre, da smo videti še bolj privlačni.

Slika in realno stanje naj se ne razlikujeta.

S temi postopki pa velikost slike precej zmanjšamo in lahko se zgodi, da ni več primerna za objavo na ona-on.com kjer je minimalna zahteva po velikosti 720×910 px. Obdelane slike, ki izkrivijo tvojo resnično podobo niso primerne in ti tudi naredijo več škode kot koristi. Če boš nekomu na sliki všeč, te želi na takšen način seveda videti tudi v živo.

2) Koliko fotografij?

Koliko? Vsaj eno! Še bolje tri.

V prvi vrsti se izogni ničli. Če tvoj profil na portalu za spletne zmenke nima slike pomeni, da te opazi manj ljudi. Precej manj. Z objavo ene same slike sporočaš, da si tam tako malo na hitro, ne da se ti preveč ukvarjati s profilom kar morda podkrepiš še s suhoparnim opisom.

Potrudi se naložiti vsaj 4 slike, ki seveda prikazujejo tebe in ne drugih oseb. Slednje velja tako za druge osebe s spleta kot tudi tvoje prijatelje ali družinske člane. Izpostavi svoj obraz, pogled (brez sončnih očal), zaželen je tudi nasmešek, ki pri ljudeh dokazano sproži določene kemične procese v možganih. Slik naj ne bo preveč. In koliko je preveč? Raziskovalci s tega področja pravijo, da je neka zgornja meja 12.

3) Izrazi svoj karakter

Si zabavna oseba, ki se veliko smeji, je na trenutke otročja in zna uživati v življenju. To seveda najhitreje pokažeš s fotografijo na kateri se noro zabavaš. Stremiš k športnemu življenju, tečeš, kolesariš, morda uživaš v adrenalinskih podvigih?

Pokaži to na najbolj prepričljiv način, s sliko. Na ta način lahko pokažeš tudi, da si poslovna oseba, ki se rada lepo obleče. Ljubitelji dobre hrane ali vina zagotovo znate ujeti trenutek v katerem se vse to vidi na eni sliki. Imaš domačega ljubljenčka? Vsekakor pokaži svojo ljubezen do živali in nežnejšo plat.

4) Tega nikoli ne naredi!

Ne objavljaj slik drugih oseb in ne objavljaj svojih starejših slik. Prihrani razočaranje obema na prvem zmenku. Ni hujšega kot sedeti v lokalu in čakati, da vstopi tvoja simpatija, ki v resnici že sedi za sosednjo mizo, le prepoznala se nista. 20 kilogramov in let razlike vendarle zamaje zaupanje in veselje do nadaljevanja zmenka.

Čeprav se ti zdijo starejše slike še vedno merodajne in živiš v prepričanju pohval sošolcev, ki vsako leto rečejo, da se sploh nič ne spreminjaš, je resnica vendarle nekoliko drugačna. V primeru, da nimaš sposobnosti hollywoodskih zvezdnikov, ki se ne starajo raje objavi sveže slike. Prav tako se ne slikaj od daleč kjer se obraza sploh ne vidi.

5) Kako se slikati?

Poskrbi, da boš v svoji najboljši različici. Obleci se v oblačila v katerih se najbolje počutiš in poišči prostor kjer bodo slike lepo uspele. Nikakor se ne slikaj v razmetani kopalnici ali na stranišču. Direktno sonce lahko tvoj obraz naredi pretirano bled. Za ženske velja, da so na slikah najbolj privlačne kadar gledajo naravnost v kamero in z njo flirtajo.

Za moške pa velja nekoliko drugače. Najbolj opazni in privlačni so na slikah kjer je njihov pogled usmerjen proč in imajo na ustnicah nasmešek. Takšen kader namreč poveča občutek, da se v njem skriva nadvse zanimiv skrivnostnež katerega bi bilo vredno spoznati. Pa še nekaj. Kar se barv oblačil tiče so bojda najbolj zanimive ženske v rdečih in moški v temno modrih ali črnih oblačilih.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori