5 preprostih korakov za uspešen prvi zmenek

Končno sta se spoznala z osebo, ki je videti kot darilo z neba in treba se bo dogovoriti za prvi zmenek. Navkljub tistemu pozitivnemu nemiru, pa greš lahko na zmenek precej bolj samozavestno, če upoštevaš spodnjih 5 nasvetov.

1) Obleka vendarle naredi človeka

V izbranih oblačilih se moraš dobro počutiti.

Tvoja oblačila so prvi vtis, ki ga narediš ob prihodu na zmenek, zato poskrbi, da bodo primerna za to priložnost. Če se odpravljata na večerjo, obleci kaj elegantnega in lahkotnega ne glede na zunanje temperature, saj bosta večino časa na toplem. Bistveno pa je, da oblečeš nekaj, kar ti je zares všeč.

Za na zmenek je morda bolje biti všeč sebi, kot skušati biti všeč drugim. Človek, ki se v svojih oblačilih dobro počuti je precej bolj samozavesten že na pogled, besede mu lepše tečejo in nikoli ni v zadregi. Samozavestni ljudje pa so zelo privlačni. Če se dobro počutiš v oprijetih oblačilih, obleci ta. Sicer pa zares karkoli, in le tisto, kar ti je na tebi všeč.

2) Poskrbi za drobno pozornost

Če s seboj prineseš kakšno malenkost, se to običajno šteje za vljudno in premišljeno dejanje s katerim pokažeš, da kljub temu, da gre šele za prvi zmenek, vlagaš veliko truda v to, da bo ta poseben in edinstven.

To je lahko cvetje, nekaj sladkega ali celo vstopnice za prihajajočo predstavo. Odvisno od tega, kaj bi tvoja simpatija najbolj cenila, in od tega, kako dobro se že poznata. Ne pozabi, da je to treba storiti iz pristne prijaznosti in ne zaradi kupovanja pozornosti, zato ne pretiravaj! V nasprotnem primeru lahko tvoje darilce povzroči tudi nelagodje, še posebej, če tvoja simpatija s seboj nima ničesar.

3) Spoznajta se

Ko spoznavaš nekoga novega, lahko z začetkom pogovora, kot je na primer vprašanje o hobijih ali interesih, odpreš vrata nadaljnjemu dialogu o sebi, zato je dobro, da imaš v tej smeri pripravljenih tudi nekaj odgovorov in zanimivosti s svoje strani. S postavljanjem odprtih vprašanj sogovorniku omogočiš, da deli, kar želi, ne da bi imel občutek, da nima nadzora nad pogovorom.

Slednje je nedvomno plus, ko gre za to, da narediš vtis na nekoga novega. Kontroliraj svoje “izpovedi”, naj te pretirano ne zanese in skrajšaj, po nepotrebnem, predolge zgodbe. Dobri pogovori so dvosmerni in v njih morata oba enako sodelovati pri govorjenju in poslušanju.

4) Pokaži zanimanje

Tvoja telesna govorica veliko pove, ko gre za izkazovanje zanimanja, zato poskrbi, da bo tvoja govorica povedala vse tiste prave stvari! Pozornost usmeri  na sogovornika, med pogovorom vzdržuj očesni stik in po potrebi prikimaj, ali se nasmehni. S tem ne pokažeš le zanimanja, temveč simpatiji tudi pokažeš, da so njene besede pomembne – kar je ključnega pomena, če želiš na novega sogovornika narediti dober vtis!

5) Ne pozabi omeniti naslednjega zmenka!

Po prvem zmenku se pred odhodom usmeri k naslednjemu. Namigni kaj bi bilo morda lepo početi v dvoje, obiskati kakšno predstavo, ali pa zgolj nakaži, da se veseliš prihodnjega snidenja. Na prvem zmenku seveda še ne bosta zapečatila usode in zahajala v pretirano resne teme, vendarle pa mora biti zanimanje za nadaljevanje obojestransko.

Po zmenku vsakdo rad sliši, da je zabaven ali zanimiv, da je lepo z njim pokramljati, se nasmejati, ali pa zgolj zreti v tiste lepe oči. O tem kako daleč greš v tovrstnih izpovedih seveda odloča dejstvo, kako je zmenek potekal. Povsem mogoče je tudi, da se bosta po koncu zmenka poljubila. To pa je vsekakor znak, da vama za nadaljevanje dobro kaže.

Ni komentarjev

Odgovori