5 razlogov, zakaj ostati samski

Samski / samska? Pa kaj, če mi tako ustreza!

Če je kaj res zoprnega na tem svetu, so vprašanja, ki že vnaprej zatrjujejo neko stanje. Dober primer je, ko nas nekdo sprašuje, zakaj smo recimo čemerni ali slabe volje. Kdo pa je rekel, da smo slabe volje, če se ves čas ne smejimo na ves glas? Zanimivo, ko nas nekdo večkrat tako vpraša, na koncu res postanemo slabe volje kljub temu, da smo bili prej le npr. zamišljeni.

Ste samski, ker si tako želite ali zato, ker preprosto še niste srečali pravega?

Je tudi vaša mama, oče, prijateljica in brat ves čas zaskrbljeni, da je nekaj narobe z vami samo zato, ker se še vedno niste poročili? Tudi oni predpostavljajo, kot da je nekaj narobe z vami zgolj zato, ker ste samski. Vedno, kadar se srečate ali pogovarjate, so polni idej o tem, da je že skrajni čas za vašo poroko, kje in kako si lahko najdete primernega partnerja in podobno.

Vam se pa nikamor ne mudi. Pravzaprav ne le, da se vam nikamor ne mudi. Všeč vam je, da ste samski. Radi imate svojo neodvisnost in prav nič ne razmišljate o tem, da bi skočili v zakonski stan.

Je kaj narobe z vami?

Seveda ne! Nič ni narobe z vami. Je pa res, da ste na neki način posebni. Odstopate namreč od prevladujočega vzorca v naši družbi in v vas se odražajo lastnosti, ki vam jih marsikdo tudi zavida.

O čem govorim? Govorim o tem, da ni nič narobe, če ste samski. V nadaljevanju si bomo pogledali razloge, zakaj je res dobro, da ostanete samski toliko časa, dokler to VAM ustreza.

1. Ne želite se ustaliti

Ne želite spreminjati svojih meril in pogledov na življenje zgolj zato, da bi bili z nekom. Zavedate se, da bo prav vaše vztrajanje pri svojih pogledih razlog, da ne boste popolnoma predani svojemu izbrancu.

Vaša zveza tako že vnaprej nima prave možnosti, da bi trajala dlje, kot do prvega prepira. Uspešno ste namreč presegli tudi družbeno normo o tem, s kom iti v posteljo. Nič namreč nimate proti, da imate v življenju več kot enega partnerja. Želite namreč preveriti, ali dotični res ustreza vašim standardom ali gre zgolj za trenutno prilagoditev z namenom, da bi lahko bil z vami eno noč.

Treba se je spremeniti, če želimo spoznati osebo, kot si jo želimo.

2. Ne želite izgubiti sebe

Vsepovsod lahko preberete, da se morate najprej spremeniti, če želite spoznati g. Perfektnega. To je res. Treba se je spremeniti, če želimo spoznati osebo, kot si jo želimo.

Kaj pa, če nimamo izdelane slike, kakšnega točno si želimo? Kaj, če vam je bolj pomembno, da ostanete skladni sami s seboj in svojimi prepričanji o sebi in svetu okoli sebe? Prepričani ste, da ko bo napočil čas za pravega v vašem življenju, se bo to zgodilo skozi povezavo vajinih src in ne skozi fasado vajinih življenj. Občutek imate, da bi skozi lastne spremembe izgubili sebe, tega pa seveda ne želite. Dokler vam ustreza, ostanite točno takšni, kot ste.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

3. Radi ste sami

Seveda greste radi tudi ven, radi ste v družbi prijetnih ljudi in se pri tem tudi zelo radi zabavate. Ob tem pa tudi menite, da ni prav nič narobe s tem, če greste po zabavi sami domov ali pa se zvečer sami zleknete na kavč, gledate televizijo ali pa v miru klikate po telefonu oz. internetu.

Trdno ste prepričani, da biti z nekom zgolj zato, da ne boste sami, zagotovo ni pravi razlog za biti z nekom.

4. Znate biti veseli

Preprosto ne potrebujete nekoga, ki vas bo ves čas zabaval in se ukvarjal z vami. Znate se zabavati po svoje in biti veseli tudi takrat, ko drugih ni zraven. Najlepše pri vsem tem pa je, da zelo dobro razumete naravo dobrih odnosov s partnerjem.

Ko boste prišli v stik s pravo osebo, boste dovolj trdna oseba, da si bo prava oseba za vas, resnično želela deliti tudi najintimnejše trenutke svojega življenja z vami.

5. Zavedate se, da gre za začasno obdobje

Popolnoma pomirjeni ste z idejo, da nekje tam zunaj obstaja nekdo, ki je ravno pravšnji za vas. Zadovoljni ste, da si lahko vzamete čas v življenju zase, za svoja občutja in razčiščevanje s seboj o tem, kakšnega partnerja si res želite oz. v kakšnem razmerju si res ne želite biti. Časa si boste vzeli najmanj toliko, da bo prava oseba lahko v miru našla pot do vas in vašega srca.

Za zaključek lahko iskreno zapišemo, da v današnjem času in današnji družbi, ni vedno lahko biti samski. Zagotovo pa ima takšen status tudi to svoje prednosti. Vsaj pet jih je zagotovo.

Srečno!

Ni komentarjev

Odgovori