5 SECONDS OF SUMMER BODO V OKVIRU SVETOVNE TURNEJE TAKE MY HAND ŽE 6. MAJA 2022 PRVIČ OBISKALI TUDI SLOVENIJO!

(Medijsko obvestilo)

5SOS – 5 SECONDS OF SUMMER »TAKE MY HAND WORLD TOUR«

Petek, 6. maj 2022 ob 20.00, Arena Stožice, Ljubljana

Charm Music & Live Nation na veliko zadovoljstvo vseh oboževalcev avstralske skupine 5 Seconds of Summer (5SOS) vabita na koncert v ljubljansko dvorano Stožice v petek, 6. maja 2022, ko se bo skupina prvič ustavila pri nas, v sklopu svetovne koncertne turneje Take My Hand World Tour. Veliki uspehi preteklih turnej zapovedujejo, da premiernega koncerta energičnih rokerjev pri nas nikakor ne gre zamuditi! 5SOS, ki delujejo od leta 2011, so prodali preko 10 milijonov izvodov albumov in več kot 2 milijona vstopnic za koncerte po vsem svetu, število pretokov njihovih pesmi pa presega 7 milijard, kar jih uvršča med najbolj uspešne avstralske glasbene izvajalce v zgodovini. 5SOS so edina skupina v zgodovini glasbenih lestvic, katere prve tri velike studijske plošče so se zavihtele na prvo mesto lestvice Billboard 200. Skupina, v kateri delujejo Luke Hemmings (vokali/kitara), Michael Clifford (vokali/kitara), Calum Hood (vokali/bas kitara) in Ashton Irwin (vokali/bobni) – je osvojila številna priznanja in prestižne nagrade, kot so American Music Awards, People’s Choice Awards, dve iHeartRadio Music Awards, osem MTV European Music Awards, pet ARIA Awards, dve APRA in dve MTV Video Music Awards. Vstopnice so že na voljo na www.eventim.si in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih po Sloveniji. 

Skupina 5SOS je nastala leta 2011, ko so Luke HemmingsMichael Clifford in Calum Hood, ki so vsi hodili na isto srednjo šolo, posneli prve cover pesmi za Youtube. Trio je takrat k sodelovanju povabil še bobnarja Ashtona Irwina in skupina je postala popolna. Po skromnih začetkih pa so jih kmalu opazile velike glasbene založbe. Tako so v dobrih 10 letih prehodili dolgo in razburkano pot od debitantskih pesmi od punk rocka in goth ter industrial zvoka vse do rafiniranega popa in elektronskega dance popa. V tem času so se povzpeli na mnoge svetovne lestvice in prejeli številna priznanja in prestižne nagrade, kot so American Music Awards, People’s Choice Awards, dve iHeartRadio Music Awards, osem MTV European Music Awards, pet ARIA Awards, dve APRA in dve MTV Video Music Awards. 5SOS so od nastanka prodali preko kar 10 milijonov izvodov albumov in več kot 2 milijona vstopnic za koncerte po vsem svetu, število pretokov njihovih pesmi presega 7 milijard, kar jih uvršča med najbolj uspešne avstralske glasbene izvajalce v zgodovini. 5SOS je edina skupina (ne vokalna zasedba) v zgodovini glasbenih lestvic, katere prve tri velike studijske plošče so se zavihtele na prvo mesto lestvice Billboard 200.

5 Seconds of Summer pa so zelo aktivni tudi pri dobrodelnih dejavnostih. Leta 2018 so izdali svojo različico pesmi Queen »Killer Queen« z namenom podpore boja proti aidsu. Istega leta so se pojavili na 24 Hours of Reality: Protect Our Planet, Protect Ourselves, spletni oddaji, ki je promovirala zavest o klimatskih spremembah. Sodelovali so tudi v šovu Celebrity Family Feud, kjer zmagovalci poklonijo nagrado za dobrodelno ustanovo po svojem izboru. Leta 2020 so nastopili tudi na dobrodelnem koncertu Fire Fight Australia, kjer so zbirali denar za sanacijo škode, ki je nastala v velikanskih požarih v Avstraliji. Tudi leta 2020 pa so od vseh prodanih zgoščenk, glasbe na spletu in majic darovali del denarja za Plus1 Covid-19 Relief Fund, kot tudi za druge organizacije, ki so se spopadale s pandemijo, namenjene tudi pomoči otrokom preko mladinskih organizacij. Z akcijo Friends of Friends pa so namenili zaslužek od prodaje omejene kolekcije oblačil in koncertov brezdomnim otrokom v Los Angelesu, nato podobno za Safe Place for Youth Project, kasneje pa tudi v Avstraliji za  Blacktown Youth Services Association, kot tudi za druge organizacije.

Veliki uspehi preteklih turnej 5SOS3 in Meet You There in odmevnega sodelovanja s skupino The Chainsmokers zapovedujejo, da premiernega koncerta energične skupine 5 Seconds Of Summer pri nas 6. maja 2022 v Areni Stožice nikakor ne gre zamuditi! 

 

Spletna stran skupine 5SOS:
https://www.5sos.com/

PREDPRODAJA VSTOPNIC:
www.eventim.si in vsa pooblaščena prodajna mesta po Sloveniji.

Pomembno: za vse dodatne materiale, fotografije, biografije in intervjuje se lahko oglasite na zgoraj omenjenem e-mail naslovu ali telefonski številki.

 

Ni komentarjev

Odgovori