6 nasvetov, kako se spopasti s poročnim načrtovanjem

Se spogledujeta z idejo, da bi svojo ljubezen še uradno okronala? Potem vama spodnji članek pride več kot prav.

Vir: zaobljuba.si

Načrtovanje poroke zagotovo ni majhna stvar, zato so v uredništvu poročnega portala zaobljuba.si pripravili nekaj nasvetov, kako se tega lotiti čim manj stresno.

Izvedli so raziskavo med bodočimi nevestami o tem, kako načrtujejo poroko in s katerimi izzivi se srečujejo. Iz njihovih odgovorov so za vaju pripravili nekaj nasvetov.

1. Bodita zvesta sama sebi

Poroka je vajin dogodek in ne dogodek, s katerim želita ustrezati vajini družini in prijateljem. Splanirajta si poročni dan, ki bo predstavljal vaju, vajin odnos in ljubezen. Ne obremenjujta se s tradicijo in običaji, ki vama niso pisani na kožo. Če se želita zaobljubiti v petek popoldne ob sončnem zahodu brez šrange in dopoldanskega “cirkusa”, tako tudi naredita. Naj bo to VAJIN DAN.

2. Določita poročni proračun

Velikokrat pravijo, da se vse začne in konča pri denarju. Na žalost je tako tudi pri poroki, saj predstavlja kar velik finančni zalogaj, ki ga navadno bodoča mladoporočenca nosita sama.

Postavita si jasna merila, katere storitve so vama zares pomembne in katere malo manj. Če je za vaju pomembna dobra hrana, potem bosta več denarja namenila temu; če so kvalitetno ujeti trenutki tisti, ki vama bodo lepšali prosti čas, potem bosta izbrala boljšega poročnega fotografa in njemu namenila večji budžet. Naredita načrt, koliko denarja imata na razpolago in kako ga želita razporejati.

Vir: zaobljuba.si
Vir: zaobljuba.si

3. Vzemita si dovolj časa za načrtovanje

Večina bodočih mladoporočencev začne s planiranjem poroke že skoraj leto vnaprej. Načrtovanje poroke je lahko zahteven projekt in glede na to, da se ga večina loteva prvič in zadnjič, je treba postati v tem času pravi profesionalec.

Najprej pregled ponudnikov (največji pregled poročnih ponudnikov bosta našla na spletu) in izbira všečne ponudbe, nato pa sestanki in dogovori s ponudniki … prava mala popoldanska obrt.

Vir: zaobljuba.si
Vir: zaobljuba.si

Zato si postavita jasne cilje, saj vama bo tako lažje, predvsem pa ne odlašajta z začetkom. V veliko pomoč pri načrtovanju vama bo tudi Sanjarnica, kjer lahko med organizacijo gradita svoj seznam želja.

4. Zagotovita si najboljše poročne ponudnike

Bodoči mladoporočenci v večini najprej rezervirajo poročno lokacijo in poročnega fotografa, zato vama svetujemo, da se tudi vidva najprej odločita, kje se bosta poročila in kdo bo vajin poročni fotograf.

Izbira je res velika, zato vama lahko zelo pomagajo fotografije ponudnikov in njihova predstavitev na realnih porokah, kjer lahko na že izvedeni poroki vidita, kako se je odrezal določen ponudnik. Ne odlašajta z rezervacijo, saj je ponudnik na določen datum na razpolago le enemu paru.

5. Poskrbita za dober žur

Neveste se vse prevečkrat zataknejo pri majhnih detajlih, ki jih na koncu opazijo samo one. Seveda ne smemo pozabiti na te, a večina svatov si bo poroko zapomnila predvsem po sproščenem vzdušju in dobri zabavi.

Vir: zaobljuba.si
Vir: zaobljuba.si

Pri izbiri glasbenikov oziroma DJ-a bodita pozorna na to, da bo stil ugajal večini povabljenih, saj bodo le tako stopili na plesišče in zabava se bo lahko začela. Pri izbiri dobro premislita tudi o tem, ali si na poroki želita zabavnih igric ali pa to ni v vajinem stilu.

6. Počutita se dobro

Nevesta, če sanjaš o tem, da bi v poročni obleki blestela kot princeska, imej v mislih tudi to, da se moraš v njej počutiti sproščeno. Poskrbi za to, da boš združila lepoto in udobje. Obleka naj bo primerna tvoji postavi in karakterju. Prav tako ličenje in pričeska. Naj pooseblja tebe in poudari tvoje naravne čare!

Enako je z moško obleko. Ženin, počutiti se moraš sproščeno, saj boš lahko le tako maksimalno užival na tako pomemben dan. Če bosta imela to srečo/nesrečo, da bo zunaj 40 stopinj, je res nesmiselno, da bi bil oblečen v srajco, brezrokavnik in suknjič.

In še zadnje: UŽIVAJTA in ne pozabita, kateri je prvoten namen POROKE.

Ni komentarjev

Odgovori