6 vprašanj, ki verjetno mučijo tudi tebe!

Dan samskih

Marsikdo se spoznavanja preko spleta loti prvič, zato je povsem normalno, da se ob tem pojavljajo določena vprašanja. In 6 najbolj pogostih?

Katera je najboljša spletna stran za zmenke?

V prvi vrsti si je potrebno odgovoriti na vprašanje Kaj iščem? Morda se sliši nekoliko nenavadno, a ljudje spoznavne portale ne uporabljajo zgolj za iskanje partnerja. Nekaterim se utrne želja po druženju, klepetu, spoznavanju novih prijateljev s katerimi bi lahko delili svoje veselje in hobije. Prijateljstvo je lahko tudi uvod v lepo razmerje in čisto pravo ljubezensko zgodbo.

Vse našteto vsekakor najdeš na ona-on.com. V primeru, da ti je bolj do kakšne avanture, flirtanja na prvem zmenku, ki bi lahko prerasel celo v kaj več, pa bi bilo morda bolje pogledati na urgenca.com.

Kako naj moj profil izstopa na spletni strani za zmenke?

Ko se enkrat odločiš in se registriraš na ustrezno stran za spletne zmenke, pride na vrsto urejanje profila. Na tej točki ni dobro biti len ali površen. Izpolni svoj profil v celoti in izkoristi vsa orodja, ki ti jih takšna stran ponuja. Kaj hitro namreč ugotoviš, da je “rib” v morju samskih ogromno, želiš pa si izstopati.

Osnovni nasveti pred izpolnjevanjem profila so:

  • navajaj resnične podatke,
  • objavi vsaj profilno fotografijo (raje še kakšno več),
  • povej nekaj zanimivega o sebi,
  • aktivno uporabljaj aplikacijo.

Ali naj za svoje fotografije uporabim profesionalnega fotografa?

‘Profi’ fotke da ali ne?

V dobi pametnih telefonov z odličnimi kamerami ni nobene potrebe po profesionalnem fotografiranju. Če meniš, da fotografije s tvojim mobilnikom niso primerne, pa tudi to seveda ni slaba ideja. Dejstvo je, da pretirano profesionalne fotografije na tovrstnih straneh sprožajo različne odzive, strokovnjaki s področja za zmenke pa sicer priporočajo njihovo uporabo.

Nekateri so navdušeni nad njimi, spet druge navdajajo z občutkom nejevere, morda jih celo prestrašijo, da je pred njimi tako popolna oseba. Kot rečeno, strokovnjaki (ki vendarle nekaj vedo o tem) trdijo, da s profesionalnimi fotografijami hitreje pride do zanimanja.

Nekateri znani podatki analiz govorijo, da več kot polovica uporabnikov spletnih strani za samske ne bi preverilo profila brez fotografije. Četrtina jih meni, da s kvalitetno fotografijo pokažeš, da ti je resnično do spoznavanja in zmenka.

Ali je varno osebno spoznati osebo s spletnega mesta za zmenke?

Ko govorimo o varnosti je pomembno, da uporabimo razum!

Zelo pomembno vprašanje, ki si ga mora zastaviti prav vsak uporabnik tovrstnih spletnih strani. Odgovor je lahko samo eden. Zmenek z osebo, ki jo spoznaš preko spleta je varen toliko, kolikor v varnost vložiš sam. V prvi vrsti že z izbiro kvalitetnega posrednika (spletne strani ali aplikacije), ki je priznan, že dolgo na trgu, ima varnostne mehanizme in kvalitetno podporo uporabnikom.

Kljub vsemu pa še vedno ne smeš neznancem preko spleta zaupati svojih osebnih podatkov kot so; priimek, naslov bivanja, številka kreditne kartice in podobno, ne glede na to kako prepričljive zgodbe napletejo v to smer. Za prvi zmenek izberi javen in obljuden kraj.

Ali obstajajo kakšni nasveti ali triki, da bi na spletni aplikaciji za zmenke dobili več ogledov?

Vprašanje na mestu. Odgovor je seveda DA! Kot že omenjeno, profili s fotografijo so vsekakor mnogo bolj privlačni in klikani. Tu je še dejstvo, da obstajajo filtri s pomočjo katerih se ti prikazujejo zgolj takšni, ki fotografijo imajo. Ker je ta filter precej v uporabi, se lahko brez fotografije kaj hitro znajdeš v skupini manj ogledanih profilov.

Zelo privlačen je lahko tudi prvi stavek tvojega opisa. Če premoreš dovolj smisla za humor in vanj strneš zabaven opis samega sebe, obstaja velika možnost, da bo več ljudi odprlo tvoj profil. Več ogledov dobiš tudi, če ti gledaš druge. S tem, ko si ogledaš profil nekoga, bo ta oseba prejela obvestilo o ogledu in seveda preverila kdo si je želi. Treba je biti aktiven!

Spletni zmenki in intuicija (2)

Kako lahko na spletni strani za zmenke ugotovim, ali je profil nekoga resničen ali lažen?

Znaki, da je nek profil lažen so včasih bolj, drugič manj očitni. Da gre za lažen profil ti lahko signalizirajo fotografije, ki so več kot očitno “snete” s spleta. Še en dokaj zanesljiv znak je slovnica. Čeprav je treba v isti sapi dodati, da so današnja spletna orodja za prevajanje že tako strašljivo dobra, da niti ni nujno, da do slovničnih napak pride.

Resnični profili vsebujejo “naravne” fotografije in opise, ki ustrezajo videzu na slikah. Če je na fotografiji blondinka, v opisu pa piše, da je črnolaska, je vsaj malce sumljivo. Prav tako so sumljivi profili kjer se v galeriji fotografij pojavljajo precej različni obrazi. Včasih dobiš občutek, da ne gre za isto osebo. Najtežje pa je seveda oceniti profil brez fotografije in konkretnega opisa, zato takšni profili načeloma tudi nimajo kaj dosti ogledov.

Ni komentarjev

Odgovori