6 znakov, da ne bo šlo

Prvi zmenek pove veliko, a le kadar znamo brati signale. Spodaj je 6 najbolj očitnih, ki pravijo, da ne bo šlo.

Ljudje smo si zelo različni in tudi precej različno dojemamo določene signale. Nekateri veljajo za trmaste, ker se ne dajo pregnati, a morda le niso dojeli bistva, drugi pa si prigovarjajo, da je treba dati še kakšno priložnost. V resnici obstajajo precej jasna sporočila, ki kažejo na to, da dve osebi nekako nimata skupne prihodnosti.

1) Pogovor ne steče

Je med druženjem nastala MUČNA tišina?

Če se pogovor na zmenku vrti okrog površinskih tem, ki te ne zanimajo, in se s sogovornikom niti malo ne ujemata, potem to ni prava oseba zate. Še bolj očiten signal, da bo treba iskati naprej je, ko nastane mučna tišina, da slišiš srebanje kave in prisluhneš pogovoru za sosednjo mizo.

2) Ukvarjanje s telefonom

Če se nekdo na zmenku pretirano ukvarja s svojim telefonom, je to jasen znak, da se dolgočasi in želi čimprej zaključiti. Seveda ni problem v kakšnem nujnem klicu ali sporočilu, vendarle pa je popolnoma nespoštljivo ves čas brati in odgovarjati na sporočila ali brskati po spletu. Ne glede na razlog, je to vsekakor znak, da oseba ni pretirano zainteresirana za nadaljevanje vajinega spoznavanja.

3) Pretirane zahteve

Včasih se na zmenku počutimo, kot na policijski postaji. Rafalno izstreljena vprašanja precej negativno vplivajo na splošno klimo in kažejo na neučakanost sogovornika. Povsem mogoče je, da ima že nič koliko slabih izkušenj in je sila zahteven glede bodočega partnerja.

Prvi zmenek je namenjen splošnemu spoznavanju, iskanju  skupnih tem in občutkov med pogovorom, očesni kontakt, nasmeh, iskanje neke splošne kemije. Če sta se spoznala preko spleta, sta si verjetno že precej povedala in zares ni potrebe na prvem zmenku v živo opraviti informativnega razgovora za službo.

4) Nikoli nimaš prav

Imaš občutek, da sogovornik nasprotuje vsaki tvoji besedi?

Že v sami osnovi je kulturno, da nekoga, ki ga šele spoznavamo, ne prekinjamo med govorom in ne nasprotujemo vsemu kar pove, četudi se z vsem ne strinjamo. Če dobiš na zmenku občutek, da je vse kar poveš narobe, potem s to osebo ne bosta našla skupne točke. Nekateri želijo vedno imeti prav, tudi kadar nimajo, in negirajo celo stališča  s katerimi se strinjajo, a jih želijo predstaviti po svoje, v “pravi” luči.

5) Namiguje na spolnost

Če nekdo že na prvem zmenku ves čas namiguje na spolnost in sprašuje o intimnih podrobnostih, je to znak za alarm. Seveda v primeru, da tebi ni do tega. Nekateri se preko spleta že dovolj dobro spoznajo, da prepoznajo smisel za humor in smiselno vpletejo tudi takšno tematiko. A na prvem zmenku pogovor o seksu naj ne bi bil šala.

6) Ne čutiš privlačnosti

Če ni, pač ni. Med dvema se kemija ustvari ali se pač ne in tu ne gre riniti z glavo skozi zid. Čeprav se ti morda nekdo zdi zanimiv ali zabaven pa to še ne pomeni, da je tvoj bodoči partner. S spoznavanjem lahko naletimo tudi na nove dobre prijatelje. In prav nič ni narobe s tem, le pošteno se je treba pogovoriti.

Nemalokrat je seveda lahko nekdo zaradi tega užaljen, vseeno pa je več takšnih, ki zadevo sprejmejo in se celo strinjajo, da so spoznali zanimivo osebo s kateri bi kdaj rade volje poklepetali na kavi, a do privlačnosti vendarle ni prišlo. Seveda pa pozor, ni dovolj, da tako meni zgolj eden od vaju. V tem primeru je bolje kulturno in jasno zaključiti ter oditi dalje.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori