7 znakov, da imate dobro razmerje, tudi če se vam morda ne zdi

Popolnoma naravno je, da ljudje občasno dvomijo, ali je njihov odnos tak, kakršen bi moral biti.

Vaša družina se lahko razlikuje od družine, v kateri ste odraščali in tudi to je v redu.

Ne govorite veliko

V tišini ste lahko dolgo časa. Ne počutite se neprijetno in vam ni treba ves čas govoriti. Doktor Roni Beth meni, da imajo pari, ki so lahko tiho in delajo po svoje, prav posebno povezavo.

Na počitnice hodite ločeno

Število ljudi, ki se odpravijo na počitnice brez partnerjev, narašča, približno tretjina odraslih Američanov priznava, da gre na samostojna potovanja. Lahko celo okrepi vaš odnos: če svojega partnerja resnično ljubite, ga boste pogrešali. Hkrati lahko počnete, kar želite. Tako lahko na primer obiščete muzeje, medtem ko je vaš partner nekje na pivu.

Vaš partner ne preživlja časa z vašo družino

Če se starša in partner dobro razumeta, je to super. A veliko manj prijetno je, če se nimajo radi. Ni nujno, da to povzroči konflikt. Vašemu partnerju ni treba sodelovati na družinskih večerjah s starši, vendar vas lahko vseeno ljubi in spoštuje vaše sorodnike. Čim prej morate le določiti osnovna pravila.

Imata drugačne poglede in interese

Doktor Mark White meni, da ljudje preveč poudarjajo vrednost podobnih hobijev. Po njegovem mnenju lahko skupni interesi ljudem le pomagajo, da ignorirajo svoje težave, in podaljšajo zvezo, ki ni več izvedljiva. Psihologinja Diane Barth meni, da večina od nas potrebuje nekoga, ki je drugačen od nas, da bi nas naredil močnejše in življenje popestril.

Pogosto se prepirata

Včasih, ko ste zelo jezni drug na drugega, imate svoje razloge. Zdravnica Elizabeth Dorrance pravi, da ljudje, ki jih imamo radi, dobijo največ vaših negativnih čustev. Po drugi strani pa so konflikti dobri za odnose, saj kažejo, da morata oba nekaj spremeniti. Pomembno je, da lahko končate konflikte pozitivno in priznate svoje napake.

Spita ločeno

Spite ločeno, ker eden od vas smrči v spanju, drugi pa se zbudi ob najmanjšem hrupu. Psihologinja Katherine Schreiber pravi, da danes čedalje več parov spi ločeno. Znanstveniki z državne univerze Ohio dokazujejo, da je zdrav spanec veliko bolj koristen za zvezo kot spanje skupaj.

Vir: Planet-lepote.com

Ni komentarjev

Odgovori