Na glasbeni sceni ste že več kot 25 let. Se še spomnite, kako je skupina sploh nastala in kaj je tisti skrivni recept, da ste se uspeli obdržati vse do danes?

“Seveda se spomnim, spoznali smo se v Portorožu, kjer sta Vasko in Rus igrala v enem, jaz pa v drugem bandu. Kmalu smo se združili in niti sanjalo se nam ni, da bomo velik del življenja preživeli skupaj. Recept je bil prav gotovo naša raznolikost. Vsak ima nekaj kar mora imeti band, skupaj pa imamo vse. OK, skoraj 🙂 . Karizma, glas, organizacija …”

Pred kratkim ste nastopili v Stožicah, kjer je bila v ospredju glasba iz 90-tih. Če primerjamo tisto obdobje z danes – kaj se je od takrat najbolj spremenilo?

“Socialna omrežja in internet so vse zelo spremenili. Včasih je bilo težko uspeti, ko si enkrat uspel, si se dolgo obdržal, saj je le pravim uspelo. Danes je uspeti bistveno lažje, obdržati se na sceni pa bistveno težje.”

Pa se je včasih žuralo bolje ali se znamo dobro zabavati tudi danes?

“Včasih so se ljudje bolj veselili, niso vsega že prej pogledali na netu, niso bili tako obveščeni kot danes, zato so bili bolj presenečeni, navdušeni, celo euforični. Žurke so bile veliko bolj divje, saj so si res dali duška. Danes, ko je na vsakem koraku kamera, ko se vsi poznajo iz socialnih medijev, je to bistveno drugače. Za moj okus slabše.”

Aleš Bartol. Foto: Nejc Pernek

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v tem času in ste si jo morda še posebej zapomnili (morda kakšna s strani oboževalk)?

“Naš poklic je že v osnovi odštekan, tako, da so odštekane zgodbe nam vsakdanje, normalne. 🙂 ”

Ljubezen je ena izmed glavnih tem v skladbah, filmih, v pogovorih … Kako je pri vas – kako povezujete ljubezen z vašim poklicem, ustvarjanjem?

“Naša glavna tema je ljubezen. Veliko parov se je že spoznalo na naših zabavah, veliko tudi poročilo, tudi na porokah smo jim potem igrali. Ljubezen je tudi med nami in publiko, nekateri hodijo na naše nastope že tako dolgo, da smo postali pravi prijatelji.”

Kaj je vaša prva asociacija na ljubezen?

“Najbrž je to samo še ena stvar, ki se z leti precej spreminja. Iz dokaj ozkega, da ne rečem sebičnega dojemanja prvih stikov s pojmom ljubezen v najstniških letih, preko burnih časov iskanja razlik med ljubeznijo in seksom, do zrelejših let, ko sta prva asociacija na ljubezen prepogosto kar moja otroka, če ju par dni ne vidim. Če bi se leta nazaj slišal to reči, bi mislil, uf, tudi sam bom šel k vragu. 🙂 ”

Je samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti za raziskovanje?

“Ko si samski, si želiš resno vezo, ko si v vezi, velikokrat pomisliš, kako lepo bi bilo biti včasih samski. Pogosto je najslajše tisto, česar nimamo. Smo pa najbrž preveč obremenjeni s tem, da moramo imeti popolno kontrolo tudi na čustveni ravni in s tem socialni del svojih življenj.

Mambo Kings

Zdi se mi, da se počasi učim, da svojo perfecionistično plat, ki želi imeti kontrolo nad vsem, omejujem na glasbo, na posel povezan z njo in na še nekatere projekte. Čustva pa pustim svobodno leteti. Kar je pa je. Naj me življenje v čem preseneti …”

Prvi poljub in prvi seks, oba si menda zapomnimo za vedno. Kako je pri vas, so ti spomini lepi?

“Spadam že v tisto generacijo, ki so se ji te stvari zgodile precej kmalu. Veliko ljudi je mnenja, da smo bili zato celo prikrajšani za veličino teh momentov, vendar svet gre naprej ne, da bi nas kaj spraševal. Ko danes opazujem mlade na koncertih, tem stvarem dajejo še manj pomena.

No, da ne bo zgledalo, da se izmikam, ja, zelo lepi spomini. Na eno in drugo.”

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 50% Slovencev danes spozna prek spleta?

“Kaj naj rečem, super. Mislim, tega niti ne bom komentiral. Naj se ljudje čim bolj spoznavajo, zaljubljajo, seksajo, samo da ni vojn. 🙂 Zakaj pa ne prek spleta, vsaka stvar skriva svoje vrste romantiko, samo videti jo je treba.”

Ona-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 25.000 pari in več kot 185.000 registriranimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

Aleš Bartol.

“Ne. Ljudje so prek spleta manj sramežljivi. Živimo v časih, ki močno precenjujejo navidezno popolnost. Popolnost na vseh nivojih. In to navideznost je veliko lažje doseči prek spleta.

Ob živem kontaktu pa se potem cela vrsta stvari tolerira, saj iskra že tli. Zaljubljeni nikoli nismo v človeka, temveč v lastno iluzijo o njem in to dejstvo je popolnoma kompatibilno s spletnim parčkanjem, mar ne?”

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

“Zanesljivo ga, večkrat mi je to že kdo rekel, samo potem se te stvari hitro pozabijo. Nekoga dojemaš kot par in vse ostalo je bolj pomembno kot nalepka, kako sta se spoznala.”

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

“Da se ni potrebno obremenjevati ali celo sramovati na kakšen način spoznavamo nove ljudi. Se mi zdi pa pametno, da si vzameš nekoliko več časa za elektronsko komuniciranje, saj je mogoče že preko njega dovolj natančno ugotoviti ali ti je nekdo intelektualno zanimiv ali ne, ali sta vsaj približno kompatibilna in najpomembnejše, ali se v komunikaciji z njim zabavaš. Hoditi na stotine zmenkov najbrž ni najbolj posrečen koncept …”

Ni komentarjev

Odgovori