Ali bom samski za vedno?

Tudi nad tabo visi črn oblak, ki se imenuje ljubezen? Si partnerja želiš, vendar se ti zdi, da se pravi zate ni rodil? Pomagali ti bomo ugotoviti ali še obstaja upanje zate.

Kljub temu, da je obdobje samskega življenja povsem ok, pride čas, ko si zaželimo večere preživljati v dvoje. Prednosti samskega življenja so seveda jasne. Ni prilagajanja, odvisen si sam od sebe, ni razlaganja kam greš, kopalnica je vedno na voljo, ni prepirov, … Pa vendar, mnogi postavijo na eno stran tehtnice vse prednosti in slabosti samskega življenja in na drugo stran življenja v dvoje in ugotovijo, da si želijo zaživeti v dvoje.

Obdobje samskega življenja je odlična priložnost za spoznavanje samega sebe.

Je iskanje partnerja težka naloga?

Pravilnega odgovora na to vprašanje ni oziroma bi lahko našli tisoč in en odgovor. Dobro je, da veš, kaj od partnerstva pričakuješ. Katere partnerjeve lastnosti so nujne, katere zaželene in katere so na listi ‘no-go’. Ko enkrat veš kaj hočeš, postane na eni strani lažje, saj hitro izločiš ne-potencialne, po drugi strani pa težje, saj se izbira zoži. Odlična priložnost, da spoznaš osebe, ki ustrezajo tvojim željam je spletni servis ona-on.com, kjer ob registraciji navedeš kaj od partnerja pričakuješ. Glede na tvoje zahteve nato algoritmi v ozadju izračunajo in predlagajo le tiste, ki ti ustrezajo. Kako deluje, lahko preveriš TUKAJ.

Pridruži se dejavnostim, ki ustrezajo tvojemu karakterju in spoznaj enako misleče posameznike.

Je še upanje zame?

V veliki meri in v večini primerov je to odvisno od tebe. Si partnerstva želiš? Si za to pripravljen riskirati? Si za iskanje ljubezni pripravljen narediti kaj tudi sam? Si pripravljen iti izven cone udobja – npr. iti na zmenek z neznancem ali na poslati prvo sporočilo preko spletnega servisa? Veš, ljubezen ne bo potrkala na tvoja vrata, včasih je potrebno usodo vzeti v svoje roke.

Pomembna vprašanja, ki ti bodo pomagala do partnerja

Razlogi za to, da na svoji barki pluješ sam, so različni. Če si resne ljubezenske veze želiš in ti do sedaj ni bilo usojeno, poskusi odgovoriti na spodnja vprašanja.  Odgovori ti bodo dali jasnejšo sliko o tem, kaj lahko spremeniš, da bo kmalu kdo ogrel tvoje srce.

 1. Ali pogosto zavrneš povabilo na kavo od ljudi, ki jih ne poznaš dobro?
 2. Imaš noro visoka pričakovanja do bodočega partnerja?
 3. V koliko krožkov, tečajev, društev si včlanjen?
 4. Si večkrat rečeš, ‘ah, saj bo isto, kot je bilo v prejšnji vezi in bom na koncu le razočaran’?
 5. Si pogosto slabe volje (tudi v družbi)?
 6. Si prebolel bivšo vezo? Vsakega potencialnega partnerja primerjaš z bivšim?
 7. Si pripravljen poizkusiti kaj novega?
 8. Si za ljubezen pripravljen tvegati?
 9. Koliko daš nase? Narediš dovolj za svoje zdravje, za zunanji in notranji izgled
 10. Se bojiš zavrnitve in zato raje niti ne poizkusiš?

In bonus vprašanje

Si že kdaj (resno) poizkusil z iskanjem partnerja preko spleta? Ali veš, da se kar 50% samskih v Sloveniji spozna preko spleta?

50% parov se pozna preko spleta!

Splet je najučinkovitejše orodje in najhitrejša pot za iskanje pravega partnerja. Precej močna trditev, kajne? Pri spletnem servisu ona-on.com to dejstvo podkrepijo z naslednjimi argumenti:

 • Čas. V kratkem času spoznaš veliko ljudi.
 • Pravi kandidati. Preden se dogovoriš za zmenek v živo lahko izločiš tiste, ki ti karakterno ali vizualno ne ustrezajo.
 • Podobni interesi. Spoznaš podobno misleče ljudi (s pomočjo vprašalnika označiš kakšnega partnerja iščeš, sistem pa ti ponudi le takšne, ki ustrezajo tvojim kriterijem).
 • Resna veza. Spletni servis ona-on je izrazito usmerjen v iskanje resnih vez.
 • Si sramežljive narave? Super priložnost za nekoliko bolj sramežljive (več časa za razmislek, kaj napisati; predstaviš se preko osebnega profila, …).
 • Komunikacija poteka, ko imaš čas. Tudi če ne odgovoriš takoj, te sporočilo počaka.
 • Anonimnost in varnost. Na ona-on zagotavljajo anonimnost. Tvoji podatki niso razkriti nikomur, vidijo te le osebe, ki so prav tako prijavljene na ona-on, če želiš, pa se lahko s skritim načinom uporabe izogneš tudi temu.
 • Podpora uporabnikom. Uporabniki, ki se prijavijo na ona-on niso prepuščeni sami sebi. Poleg telefonskega svetovanja ima posameznik dostop tudi do zakladnice znanja v obliki člankov in video nasvetov.
 • Lažja in manj boleča zavrnitev. Če moraš nekoga zavrniti ali če nekdo zavrne tebe, ne glede na razlog, je to veliko manj boleče, kot v živo.
 • 000 parov v 20 letih. Toliko parov se je od ona-on že poslovilo, saj so našli tisto, kar so iskali – ljubezen!

 

Tina je vodja promocije, spoznavnih dogodkov in novinarka na ona-on.com. Kadar se le da smuča, kolesari in uči otroke smučanja. Prima punca ;)

Ni komentarjev

Odgovori