Ali v ljubezni ponavljate ene in iste napake?

Stalne ponavljajoče napake, ki onemogočajo, da bi našli srečo v ljubezni so lahko utrujajoče!

Vsepovsod videvate srečne pare, vam pa kar ne uspe obdržati ali sploh najti partnerja. Samski ste že kar nekaj časa in počasi že izgubljate upanje.

Kaj delate narobe? Si izbirate napačne partnerje, nastopate preveč agresivno, dajete morda premalo od sebe? Morda preveč ali premalo zahtevate od partnerja? Gre za zelo zanimivo temo, ki jo na primerih obravnavam tudi v knjigi (Ne)srečni konci.

Napake nam onemogočajo, da bi našli pravega

Nihče ni brez napak. Vsi jih delamo, ampak le redki se jih zavedamo. Morda so to napake pri izbiri potencialnega partnerja, morda napake pri obnašanju do potencialnega partnerja, morda celo napake pri obnašanju do sebe.

Nihče ni popoln.

girl-1822702_1920-min

A vendar vas te napake lahko pripeljejo do velikih problemov pri vzpostavitvi uspešne zveze. Onemogočajo vam, da bi našli ali obdržali partnerja in doživeli vaš srečen konec, saj se vedno ponovi en in isti vzorec. Če si želite srečnega življenja v dvoje, morate te napake odpraviti.

Kakšne napake najpogosteje delamo?

Napačno izbran partner na dolgi rok ne bo obrodil sadov!

Morda ste ugotovili, da delate napako pri izbiri partnerja. Na tako napako težko vplivate. Največ, kar lahko naredite, je, da identificirate ta tip oseb in se poglobite v vzroke, zakaj vas ravno tak tip osebe privlači. Če vam je všeč določen tip oseb, je težko spremeniti vzorec.

Pri izbiri partnerja ste lahko bolj pozorni na njegove lastnosti in se izogibate oseb, ki posedujejo lastnosti, ki vam niso všeč. Težava se pojavi, da vam oseba z drugačnimi lastnostmi verjetno ne bo všeč, zato se ponovno vračate k osebam, ki posedujejo take lastnosti, kljub temu, da veste, da se zveza na dolgi rok ne bo obnesla.

Treba je najti ravnovesje med lastnostmi človeka, ki ste jih še pripravljeni sprejeti v zvezi, in med lastnostmi, preko katerih ne morete iti. Če boste šli preko svoje skrajne meje, boste ponovili svojo napako.

outdoors-3288246_1920-minLahko pa ugotovite, da ste v zvezi ali že pri spoznavanju partnerja počeli določene napake, ki so vsaj deloma privedle do konca odnosa. Skupno tem napakam je, da ste bili preveč ali premalo prilagodljivi.

Če boste preveč prilagodljivi, bo to privedlo do tega, da vas partner ne bo dovolj spoštoval, saj bo imel občutek, da lahko počne z vami karkoli, vi pa mu ne boste nikoli oporekali. Če boste premalo prilagodljivi, pa ne bo imel občutka, da se trudite za odnos in da dejansko želite uspešno zvezo.

Kako odpravimo napake?

V prihodnosti se želite tem napakam izogniti. Kako? V prvi vrsti s tem, da se jih zavedate, saj jih šele potem lahko popravite. Iz napak naj bi se največ naučili, vendar le, če veste za njihov obstoj.

Šele ko se zavedate napake, jo lahko začnete odpravljati. Ta proces pa ni lahek, stalno se morate opominjati na napako, da ne zapadete v stare tirnice. Biti morate močni in vztrajni, saj boste le tako izničili vaše vzorce in si dali možnost, da najdete vaš srečen konec.

25316987_10156175533438159_673853127_o-minŠe več mojih nasvetov je dostopnih v knjigi (Ne)srečni konci, ki nudi številne nasvete pri iskanju novih ljubezenskih priložnosti v življenju, lahko pa obiščete tudi individualne delavnice z naslovom »Kako najti svoj srečen konec?«.

Avtorica knjige (Ne)srečni konci, ki je napisana kot priročnik za soočanje z življenjem po razhodu in pri iskanju novih priložnosti v življenju. Je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki poučuje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V popolnoma drugo smer je zaplavala, ker je začutila, da lahko s svojimi izkušnjami na področju partnerskih odnosov marsikomu olajšala eno izmed najtežjih obdobij v življenju. Verjame, da lahko le z razumevanjem dogodkov, ki se nam zgodijo, te dogodke sprejmemo in srečno zaživimo dalje, zato ljudi spodbuja k lastnemu razmišljanju. Svoje znanje o partnerskih odnosih deli tudi v člankih na enem izmed spletnih portalov, na spletni strani ter socialnih omrežjih. Predana je, da vam pomaga najti srečo v življenju in verjame, da se ta že skriva v vas.

Ni komentarjev

Odgovori