Pogovarjali smo se z mladim ansamblom Lun’ca, ki je v svojih treh letih aktivnega delovanja pustil že marsikatero sled v svetu narodno zabavne glasbe.

Prelomno leto zanje je bilo leto 2016, ko so z videospotom Tukaj in zdaj nekaj tednov vztrajali na vrhu lestvice Slovenskega pozdrava RTV Slovenije, nato so na festivalu Polka in valček gledalci njihovo skladbo Zgodba najina izbrali za drugo najboljšo polko leta 2016.

Vir: Ansambel Lun'ca
Vir: Ansambel Lun’ca

Uspešni so bili tudi na drugih festivalih, ves čas snemajo nove skladbe in videospote. Kot pravijo, jim največ pomeni to, da so njihove skladbe in njihovo glasbo ljudje res sprejeli in vzeli za svojo.

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate?

“V Lun’ci pojemo in igramo štirje fantje in eno dekle. Še pred letom dni bi lahko rekli, da smo vsi študentje, sedaj pa nekateri člani počasi že prehajamo v svet odraslih. Miha je zaključil študij ekonomije in je še čisto sveže zaposlen, Žiga piše diplomo iz notranjega oblikovanja, zraven pa že dela na radiu in televiziji, Luka pridno študira muzikologijo, prav tako Ana kar nekaj svojega časa nameni študiju prava, Alen pa je novopečeni očka in večino prostega časa nameni svojemu sinčku.”

Kaj je pri vas v tem trenutku na prvem mestu?

“Vsi se zavedamo, da je glasba naš hobi, zato je na prvem mestu študij oziroma zaposlitev, pri Alenu pa seveda sinček. Konec koncev bodo to nekoč naši poklici, ki nam bodo med drugim omogočali, da bomo lahko še naprej gojili ljubezen do glasbe.”

Za koga in kaj bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

“Ansambel Lun’ca imamo skupno lastnost, in sicer imamo vsi zelo radi glasbo in verjamemo, da je lahko tudi glasba prav tista, ki povezuje ljudi, pa ne glede na to, če gre za tisto ‘pravo’ ljubezen med fantom in dekletom ali pa za ljubezen med starši in otroci, brati in sestrami, ne nazadnje tudi med prijatelji.

Priznamo, radi imamo našo glasbo, ki je polna ljubezenskih besedil, nekaterih bolj veselih, drugih bolj žalostnih, predvsem pa imamo radi vse naše poslušalce, ki nas tako zvesto spremljajo. Upamo, da se kakšna ljubezen utrne tudi ob zvokih naših melodij.”

Vaša prva asociacija na ljubezen?

Alen: “Prva asociacija so svečke in topla kopel. 👌 Mmmm.”

Priznamo, radi imamo našo glasbo, ki je polna ljubezenskih besedil.

Miha: “Prva asociacija je pomlad.”

Luka: “Metuljčki v trebuhu.”

Žiga: “Poljub.”

Ana: “Življenje.”

Prvi poljub si zapomnimo za vedno. Imate na ta trenutek lepe spomine?

Miha: “Na prvi resni poljub imam spomine, na katere se vedno rad spomnim – brezskrbna srednješolska leta.”

Alen: “Prvi resni poljub je bil v času srednje šole. Imel sem kolegico blizu šole kamor sem hodil k njej domov na obisk. Iskre so kar letele, noben od naju pa ni naredil prvega koraka. V času prakse sem se peljal od njenega doma v službo, ko sem se v križišču obrnil in šel nazaj k njej. Ona misleč, da sem kaj pozabil. Bilo je kot v filmu … jaz pozvonil … ona odprla … jaz na njo 😙”

Vir: Ansambel Lun'ca
Vir: Ansambel Lun’ca

Luka: “Mešani občutki, nisem vedel, kaj pričakovati … nekoliko boljši so bili kasnejši spontani oz. nepričakovani poljubi.”

Žiga: “Jih nimam.”

Ana: “Prvega poljuba se sicer spomnim, zgodil se je enkrat v osnovni šoli, vendar mi ni bilo preveč všeč. Zato pa je trajalo kar nekaj let do drugega in nato tretjega, četrtega. Vaja dela mojstra, tudi poljubljati se je namreč potrebno naučiti.”

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju?

Alen: “Ni ravno odštekana, je pa zabavna. Šel sem s punco na izlet in njena kolegica zraven. Držala sva se za roke in nekaj sem ji kazal ter razlagal. Naenkrat so se roke zamenjale in za roko me je namensko prijela njena prijateljica. V tistem trenutku sploh nisem vedel, tako sem bil zatopljen v razlago. Ko sem ugotovil, pa kar mi je bilo malo čudno – sem bil baje čist rdeč po tem. 😂”

Luka: “Nimam odštekanih zgodb glede tega. :)”

Žiga: “Raje ne. :)”

Je v vaših očeh samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti?

Luka: “Nekaj časa je super, ne gre pa v nedogled. Odvisno kakšnega partnerja najdeš.”

Prava ljubezen najde takrat in tam, ko najmanj pričakuješ.

Žiga: “Ljubezen ne izbira časa.”

Ana: “Menim, da te prava ljubezen najde takrat in tam, ko najmanj pričakuješ, zato se je najbolje kar prepustiti toku življenja.”

Kako pa gledate na prekinitev partnerske zveze? Kako ste se, če ste bili kdaj v tem položaju, s tem soočali?

Alen: “Na prekinitev imam negativno mišljenje, če je to mišljeno prekinitev za krajši čas. Imel sem obdobje, ko sem zvezo prekinil za kratek čas. Ko sva bila kasneje spet v zvezi, ni bilo več isto.”

Luka: “Ni dobro. Več partnerjev kot imaš, več pomanjkljivosti vidiš na naslednjem in tako si na koncu res težko zadovoljen.”

Žiga: “Vsaka ločitev se zgodi z razlogom.”

Vir: Ansambel Lun'ca
Vir: Ansambel Lun’ca

Ana: “Menim, da je vsak dogodek v življenju z razlogom in ima svoj namen.”

Danes se že 20 % Slovencev spozna preko spleta. Kaj menite vi o tovrstnem spletnem spoznavanju?

Ana: “Sama s tem nimam izkušenj. Verjamem, da je pa tudi to lahko način, da spoznaš sorodno dušo. Nikoli ne veš, kje te čaka prava ljubezen.”

Na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com se je spoznalo kar 15.000 parov. Je tudi med vašimi znanci kakšen par, čigar iskrica je preskočila prav na ona-on.com?

Ana: “Ne, sama osebno ne poznam nobenega para. Ali pa morda samo ne vem.”

Žiga: “Ne da bi vedel. Sem pa vesel, da portal obstaja za tiste samske, ki iščejo.”

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

Ana: “Prepustite se toku življenja in prepričana sem, da vas slej kot prej čaka tista prava, sorodna, duša s katero boste lahko točno takšni kot ste. Veliko zaljubljenih dni!”


Ansambel Lun’ca na Največjem spoznavnem pikniku 5 poskrbel za zabavno glasbo in plesno vzdušje!

Poglej si utrinke s Piknika!

Ni komentarjev

Odgovori