Sedemnajst let nazaj so mladi in stari po vsej Sloveniji prepevali na glasbene hite »Moje sonce, Odpelji me in Zapleši z nami« skupine Bepop. Danes po skoraj dveh desetletjih pa se vračajo nazaj na glasbene odre! Pogovarjala sem se z Ano, Alenko in Tinkaro. Zaupale so nam, kaj se jo od takrat najbolj spremenilo.

Ana, Alenka in Tinkara – brez dvoma lahko rečemo, da ste glasbena vrnitev desetletja. Koliko časa ste se pripravljale na vrnitev in kako je do tega pravzaprav prišlo? Kaj je bil tisti odločilen moment?

Ana: Na vrnitev smo se pripravljale en teden (smeh).

Alenka (dopolni): … in en dan prej šle skozi čez unplug verzijo (unplug = v živo).

Tinkara: In to je resnica … ki je tudi zabeležena na Facebooku, ko smo vsem šestim hčerkam nastopale v živo skladbo Moje sonce (smeh).

Ana: Sicer pa smo o naši vrnitvi razmišljale že kar nekaj časa, s tem, da dolgo sploh ni bila opcija, da bi se na sceno vrnile kot trio. Čakale smo tudi Simona, da se odloči, saj smo si želele, da bi se vsak dobro počutil v tej vlogi. Vse to je trajalo približno leto dni, potem pa je Tinkara rekla: »Simon, zdaj pa se odloči, ali ja ali ne, me bi se rade vrnile«. Simon je napisal, da se žal ne vidi več v tem. Vprašale smo ga, če ga moti, da smo me kot trio in idejo je podprl.

Bepop
FOTO: Marko Delbello Ocepek

Tinkara: Ker prej smo bili takšni, da ko je en rekel ne, smo se s tem nekako vsi sprijaznili. Ko pa smo razmislile, smo rekle zakaj ne bi, če smo tri za, nadaljevale same in izživele to, kar imamo v sebi. Zadnje leto sem šla sama čez tako obdobje, ko sem želela vse te svoje skrite talente in strasti dati iz sebe, tako da mogoče je bil ravno to povod.

Je pa to bila že dolgo želja vseh treh.

Skupino Bepop je nekoč sestavljalo 5 članov. Kruta usoda je pred sedemnajstimi leti vzela Nejca. V živo se spomnim kako sem tudi sama jokala ob tej novici, saj je bil Nejc in Bepop naš, od vseh Slovenk in Slovencev. Kako danes gledate na vse to?

Ana: Ja, Nejc je bil res od vseh nas. Mislim, da je bilo o tem že vse povedano. Naše mnenja, srce in dušo smo že večkrat izlile. Na to temo smo pravzaprav povedale že vse.

Tinkara in Alenka: V zadnjem času smo večkrat doživele, da se je iz enournega intervjuja vzelo samo del o Nejcu in to nam ni všeč. To je lep spomin, vemo, da bi nas podprl in to je to.

Lahko pričakujemo tudi kakšno čisto novo skladbo?

Bepop
FOTO: Marko Delbello Ocepek

Alenka: Sprva, ko smo se vrnile v ta projekt nekako nismo razmišljale o tej smeri, hotele smo samo obuditi to nostalgijo, ampak zdaj, ko vidimo publiko, ljudi in vse te odzive pa smo razmišljale nekako v smeri, da pa mogoče res bo kaj.

Ana: Tudi želja s strani občinstva je, da bi kaj naredile. Se mi zdi, da so začeli kar malo pritiskati v smislu “Kdaj pa boste kaj novega naredile, kdaj bo nova skladba …”

Alenka: In me se zmeraj tako izmuznemo, da rečemo, da še ne vemo … ker res še ne vemo (smeh).

Tinkara:  Je pa to vsekakor želja poslušalcev in tudi nas. Tako, da mislim, da se bo nekaj iz tega rodilo.

Večina vaših pesmi je povezanih z ljubeznijo. Kaj za vas sicer pomeni ljubezen?

Ana in Alenka: To je tako širok pojem …

Bepop
FOTO: Marko Delbello Ocepek

Tinkara: Jaz lahko rečem, da nisem ateist, ker verjamem v ljubezen, v neko energijo v nas, nekateri jo poimenujejo bog, jaz pa definitivno verjamem v neko silo, pozitivne misli in ljubezen. To me tudi žene naprej.

Alenka: Ljubezen do življenja na sploh, ljubezen do hobijev, do družine in partnerja. Ljubezen je res en širok pojem. Sama sem lahko ne vem kako utrujena, vendar ko bom šla peti, me bo glasba napolnila z energijo, ker jo imam tako rada.

Tinkara: In smo pri točki, ki nas povezuje. Da smo punce, ki smo rade na odru, pojemo in imamo rade glasbo. Da lahko delamo kar nas veseli, je zmaga v življenju.

Ana: In imamo srečo, da lahko to delimo z ostalimi.

Kako je po toliko letih spet stati na glasbenem odru? Kaj se je od takrat najbolj spremenilo?

Alenka: Naši oboževalci so odrasli. Prej so bili bolj majhni in so jih spremljali starši, zdaj pa so to študentje.

Ana dopolni: Študentje, ki imajo svoje otroke 😊. Ravno zadnjič sem razmišljala, da ni res, da so naši oboževalci zdaj tisti naši stari, ampak tudi njihovi otroci. Se mi zdi, da starši želijo te lepe spomine, ki so jih oni takrat doživljali, prenesti na svoje otroke. To je nekaj zelo lepega. Ko sem zadnjič to ugotovila, sem bila prav ganjena, saj se mi zdi to nekaj prelepega.

Alenka: Ko prebereš kakšen komentar večina napiše: “O vau, super. Naša mladost, dajmo to malo podoživeti!” Nostalgija.

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 30% Slovencev (skoraj vsak 3. par) danes spozna prek spleta?

Alenka: Ja, seveda, če so vsi na telefonih 😊 (smeh).

Ana: Ja, saj, menim, da je to kar logično, ker v tem hitrem tempu življenja dvomim, da imamo toliko časa, da bi lahko fizično hodili na veliko zmenkov. Tako, da se prej malo potipaš preko interneta, vsaj približno – a pašeš v moj koš ali ne (smeh).

Tinkara: Hashtagi, če so pravi (vse smeh).

Ana: Če nekaj klikne, se potem mogoče res zgodi zmenek v živo 😊.

Alenka: Ampak me smo še generacija, ko ni bilo teh klikov …

Ana prekine: Midva z mojim pa sva se spoznala na internetu!

Alenka: Res!? No evo, ena od treh – 30% ! 😊

Tinkara: Moram zdaj dodati: naju z možem so načrtno spoznali, ampak, ko sva se hotela potem dodati na Facebooku, sva ugotovila, da sva že prijatelja (glasen smeh).

Bepop
FOTO: Marko Delbello Ocepek

Ona-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 20.000 pari in več kot 175.000 registriranimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

Enotno: Ja!

Ana: Vsak dan dva nova? Meni se to zdi ful!

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

Ana: Ja, jaz vem, da se je Izi iz Tabujev (basist) in Tina – njegova žena – spoznala na ona-on.com!

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

Ana: Nikoli ne obupaj!

Tinkara: Zadane te takrat, ko najmanj pričakuješ ter da ni nekega recepta in pravila.

Ana: Manj planiranja, boljše je.

Alenka: Točno to! Čimbolj se prepustiti.

FOTO: Urška Boljkovac

Tinkara: Poznam par samskih mojih let, ko bi bilo fino, če bi malo znižali standarde, se prizemljili …

Ana: Ali pa sebe malo drugače jemati …

Tinkara: Pa smo spet pri standardih (smeh). Ni vse v lepoti. Lepota je tak zelo širok pojem. Je kakšen moški, ki je izredno lep, ampak ti je že po dveh minutah »kr nekaj«. Potem pa te nekdo prepriča z neko notranjo karizmo, neko simpatičnostjo in karizmatičnostjo. Tak lep primer je recimo Vid Valič!

Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori