Dan samskih 11.11: Kaj pomeni in od kod ideja?

Dan samskih

Dan samskih izvira iz Azije, vse bolj pa se širi tudi k nam! Kaj pomeni in kako se je razširil iz študentskega proslavljanja v svetovni spletni dogodek?

Dan samskih sestavlja datum iz samih enic – 11.11, kar je vse prej kot naključje. Štiri enice namreč simbolizirajo samski stan. Najprej so ga praznovali moški, študentje Univerze Nanjing (uradno so ga ustanovili štirje samski študentje). Kasneje se je razširil na celotno univerzo, nato na druge univerze in postopoma v celotno azijsko kulturo. S pomočjo socialnih omrežij, se je praznik razširil na vse samske širom sveta.

PRIPOROČAMO: Ljubezen: Iskanje pravega partnerja se začne v nas samih.

Zakaj dan samskih?

Dan samskih

Mnogi samski so zaradi svojega statusa žalostni, nesrečni. Želeli bi partnerja. Mnogi celo mislijo, da je biti samski nekaj negativnega. Toda v resnici bi moralo biti ravno obratno. Biti samski pomeni, da imaš dovolj časa, da se osredotočiš nase. Nenazadnje nemalokrat slišimo, da se moramo najprej naučiti imeti radi sebe, šele nato bomo lahko imeli radi druge.

Prav to pa je razlog za praznovanje! Dan samskih naj bi bil ustvarjen kot dan, ko samski dajo nase, so ponosni na svoj status, se razvajajo, … Danes je praznik dosegel velik del sveta. Azijo, Ameriko, Avstralijo, nekatere dele Evrope, …

Kako dan samskih praznovati?

Idej zagotovo ne zmanjka. Lahko si privoščiš razvajanje za eno osebo. Povabiš na večerjo samskega prijatelja ali prijateljico. S samsko prijateljico si privoščita zabavo v mestu. Morda je dan kot nalašč za začetek pogovora s spletno simpatijo. Pridružiš se lahko spletni spoznavalnici za samske (največja je ONA-ON).

Na ta dan so priljubljeni zmenki na slepo in druga organizirana druženja za samske.


 


Kaj ima dan samskih z nakupovanjem?

Spletni trgovci svoje akcije gradijo okoli praznikov. Tako zahvalni dan (ang. Thanksgiving), kot črni petek (ang. Black Friday) je tudi dan samskih predstavljal odlično izhodišče trgovcem, da ponudijo popuste. Sprva so nagovarjali samske, naj se pocrkljajo in si kaj privoščijo, kasneje pa je ciljna skupina postala vsa populacija. Danes je to največji in za spletne trgovce daleč najuspešnejši dan, kar se prodaje tiče.

 

Deli
Prejšnja objavaNa razpotju: se nasprotja vedno samo odbijajo?
Naslednja objavaZakaj je samskih vse več?
Tina je vodja promocije, spoznavnih dogodkov in novinarka na ona-on.com. Kadar se le da smuča, kolesari in uči otroke smučanja. Prima punca ;)

Ni komentarjev

Odgovori