Registriral/a si se na ona-on.com, si malce ogledal/a portal in že je tvoj nabiralnik poln sporočil? Pa saj to niti ni tako slabo, a kaj ko so sporočila tudi od uporabnikov, ki ti ne ustrezajo. In ti ne želiš dobivati sporočil od precej starejših ali mlajših, sploh pa ne želiš že v prvem sporočilu brati e-naslovov in telefonskih številk, kajne?

Priporočam ti, da vključiš kontaktni filter! Kaj je to in kako deluje pa v nadaljevanju.

Kaj je to?

Kontaktni filter je ena izmed najpomembnejših storitev ona-on.com, ki ti omogoča, da ne prejemaš sporočil od uporabnikov, ki ne ustrezajo izbranim kriterijem in sporočil, ki vsebujejo kontaktne podatke. Kriteriji, po katerih lahko izločiš sporočila, so:

1. Starost

Tukaj lahko izbereš starostni razpon uporabnikov, ki jih želiš spoznati. Če želiš spoznati žensko ali moškega, starega med 26 in 35 let, to ustrezno izbereš. Tako ne prejemaš sporočil vseh tistih, ki ti glede na starost ne ustrezajo. 

Običajno starostni razpon izberemo glede na našo starost in naš namen uporabe. Če iščeš resno zvezo, lahko iščeš 5 do 10 let navzgor oz. navzdol, če iščeš prijateljstvo pa je razpon lahko širši. Sam/a najbolje veš, kaj želiš, zato kriterij nastavi po svojih željah.

2. Fotografija

Ti imaš fotografijo, pišejo pa ti tudi takšni, ki fotografije nimajo? Če želiš prejemati sporočila le od uporabnikov, ki fotografijo imajo, potem označi Imajo fotografijo. Prejemal/a boš le sporočila od uporabnikov, ki imajo fotografijo.

POZOR: Obratno ne deluje – za prejemanje sporočil uporabnikov s fotko, moraš imeti fotko tudi ti. Če ti nimaš fotografije, pa bi želel/a prejemati sporočila od uporabnikov s fotografijo, bo treba naložiti profilno fotko.

3. Verificiran profil

V kontaktnem filtru lahko izbereš tudi možnost prejemanja sporočil le od verificiranih uporabnikov. Če želiš verificirati svoj profil, si moraš izbrati eno izmed članarin.

POZOR: Želiš le verificirane uporabnike? Za vklop tega kriterija mora biti tudi tvoj profil verificiran. Kaj je verifikacija profila in kako deluje, si preberi tukaj.

4. Kontaktni podatki oz. “spam”

Ta kriterij je najpomembnejši, saj ti omogoča, da ne prejemaš sporočil, kjer so zapisani kontaktni podatki, kot so e-naslovi, telefonske številke itd. To velja za prva otvoritvena sporočila uporabnikov, ki ti doslej še niso pisali. V desnem meniju izberi Kontaktni filter in nato izberi nastavitev, ki ti ustreza.

Omejitev pa ne velja za sporočila uporabnikov, s katerimi že imaš predhodno pozitiven odnos. Ne glede na vsebino boš prejel/a sporočila uporabnikov:

  • s katerimi že klepetaš,
  • ki so tvoje simpatije,
  • s katerimi imaš GO!,
  • s katerimi se ujemaš in z njimi želiš na zmenek.

Zakaj je to koristno zame?

Mislim, da sama uporabnost filtra govori zase – filter je koristen zate, ker se ti ni treba prebijati skozi desetine sporočil od uporabnikov, ki te ne zanimajo. Dobivaš le sporočila tistih, ki ustrezajo tvojim nastavljenim kriterijem.

S tem se izogneš tudi temu, da prejemaš ogromne količine sporočil, ki jih zaradi pomanjkanja časa ne prebereš. Torej, manj sporočil pomeni več časa, ki ga lahko posvetiš odgovorom na sporočila tistih uporabnikov, ki ti ustrezajo.

Uporabljajo to tudi drugi?

Kontaktni filter je zelo uporabna storitev, saj ima veliko prednost – predvsem za ženske, ki običajno dobivajo ogromno sporočil. Ta prednost je, da zmanjšaš količino prejetih sporočil in se tako posvetiš le tistim, ki te res zanimajo.

POZOR: Dekleta imajo ob registraciji že vključen kontaktni filter za spam, kar pomeni, da prvega sporočila od uporabnika, s katerim še niso komunicirale in ki je v prvem sporočilu zapisal svoje kontaktne podatke, ne bodo dobile. Kontaktne podatke prejmejo takrat, ko je med vama vzpostavljena komunikacija.

Kje urejam kontaktni filter?

Klikni na svoj profil (tvoje uporabniško ime v zgornjem levem kotu), nato v levem meniju izberi – Kontaktni filter ter začni z urejanjem. Lahko pa enostavno klikneš tukaj in nastaviš filter po svojih željah.

Kontaktni filter je res super storitev, zato ti jo toplo priporočam. Nastavi ga in se posveti tistim sporočilom in uporabnikom, ki te res zanimajo. 🙂

Srečno!


Preberi še naslednje plonkce:


 

Ni komentarjev

Odgovori