DOGODEK: Izlet Vrbsko jezero, Minimundus, Celovec

Prepotujte svet v enem dnevu! Pridružite se izletu z ona-on, kjer bomo v enem dnevu: deležni spoznavnih aktivnosti med udeleženci izleta (že na avtobusu), prepotovali bomo svet v zabaviščnem parku, se sprehodili do Vrbskega jezera in občudovali lepote Celovca.

Prepotujte svet v enem dnevu (s spremljavo harmonike)! Pridružite se izletu z ona-on, kjer bomo v enem dnevu: deležni spoznavnih aktivnosti med udeleženci izleta (že na avtobusu), prepotovali bomo svet v zabaviščnem parku, se sprehodili do Vrbskega jezera in občudovali lepote Celovca.

Kje: Ljubljana, Atlantis
Kdaj: 12.10.2019, 7.00
Cena: 69.00 EUR (10% popust za uporabnike Ona-On)

Opis izleta:

V jutranjih urah se bomo iz Ljubljane odpravili proti Avstriji, do Vrbskega jezera in vasice Velden (Vrba), kjer si bomo pretegnili noge in spili kavo. Po želji (doplačilo) se bomo lahko povzpeli na stolp Pyramidenkogel, s katerega je prekrasen pogled na celotno Vrbsko jezero.

Sledila bo vožnja do romarskega kraja Otok „Maria Wörth“, ki je najstarejša krščanska naselbina na Koroškem, saj se omenja že leta 875. Ogled gotske cerkve, ki je zelo pomembno vlogo odigrala v času karantanskih Slovencev in nadaljevanje vožnje do Minimundusa, ki je že vrsto let najbolj priljubljen izletniški cilj v južni Avstriji.

Prepotovali bomo svet v enem samem dnevu in si ogledali približno 150 modelov najbolj znanih zgradb, vlakov in ladij z vseh petih celin. In vse to obkroženo z več tisoč cvetlicami, bonsaji in drugimi eksotičnimi rastlinami. V parku se bomo v bližini okrepčali z okusnim kosilom (doplačilo ca. 12 €), nato pa se bomo zapeljali še do Celovca.

Ogledali si bomo stari del mesta s središčem Alter Platz in zmajev vodnjak Lindwurmbrunnen. Imeli bomo tudi nekaj prostega časa.

Pozno popoldne se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Dodatno o izletu: Vrbsko jezero je eno največjih alpskih jezer s kristalno čisto vodo, ki se v poletni sezoni segreje na prijetnih 25 °C. Najbolj znan kraj ob Vrbskem jezeru je Vrba oziroma Velden, po katerem je jezero dobilo ime.

V mestu se nahaja razkošen rumeno obarvan grad, v katerem je danes hotel s petimi zvezdicami – le eden izmed mnogih. V bližini jezera se nahaja razgledna točka Pyramidenkogel, ki s 83 m višine nudi razgled na celotno jezero. Sprva je bil stolp zgrajen v spomin padlim borcem v obeh svetovnih vojnah in žrtvam umrlih v gorah, kasneje pa je s pomočjo jekla in lesa dobil preobleko v modernejši različici.

Na razgledno točko se lahko povzpnemo po stopnicah ali z dvigalom, za pot navzdol pa si lahko proti doplačilu izberemo spust po zavitem toboganu.

Na drugi strani jezera, ob mestnem kopališču, se nahaja Minimundus, ki je s 144 pomanjšanimi stavbami s celega sveta uvrščen med deset najbolj obiskanih točk v Avstriji.

Cena zajema:

Celodnevno druženje vam bomo popestrili z različnimi aktivnostmi na avtobusu, da bo pot prijetnejša. Celodnevni izlet zajema:

⭐ Avtobusni prevoz z udobnim avtobusom.
⭐ Celodnevno spremstvo z animatorko in vodenje s spremljavo harmonike.
⭐ Vodiča na poti.
⭐ Spoznavna animacija na avtobusu.
⭐ Vstopnina v Minimundus.

Informacije:

Če nas želite še kaj vprašati, nas lahko kontaktirate na:

Telefon: 051 338 825 (delovniki 9.00-16.00)
Mail: prijave@ona-on.com

Ni komentarjev

Odgovori