DOGODEK: Martinovanje – Pohod po Vinski poti (Bela krajina) – 16.11.

Martinovanje v Beli Krajini

Izkusite martinovanje v Beli krajini. Poskrbeli bomo za izlet po vinski poti s številni degustacijami, malico, pijačo, kulturnim programom in še in še. Organizirana sta avtobusni prevoz in vodenje izleta. Se vidimo!

Kje: Atlantis, Šmartinska cesta 152, Lj
Kdaj: 16.11.2019, 7.00
Cena:  77.00 EUR -10 % 69.30 EUR
Popust velja do: 04.11.2019 (registrirani na ona-on)


Opis poti in pohoda:

Pot nas bo vodila skozi zidanice v Drašičih. Je ena od mnogih vinskih poti, ki obiskovalca seznanijo z vinsko zgodbo. Tako se v eno združijo turizem, vinarji, lepote vinogradov in trt, spoznavanje dobre kapljice in belokranjske kulinarike, družba, glasba ter rekreacija.

Že več kot petnajst let se v času martinovega odvija tradicionalni pohod, ki privablja vsako leto vse več Slovencev in tujcev.

11,5 km dolga pot (ravna in nezahtevna pot z mnogimi postanki za degustacijo) se vije po vinorodnem okolišu med Drašiči in bližnjimi turističnimi ponudniki vinske kapljice. Skozi pohod se na 8-9 postojankah spoznava belokranjsko kulinariko in vina ter ob bogatem kulturnem programu uživa v družbi ljubiteljev pohodništva.

Tudi letos se bomo ustavili na osmih postojankah, kjer bomo poleg žlahtne vinske kapljice okušali tradicionalne domače dobrote, ki jih pripravijo gostoljubni domačini.

Pot bo spremljal tudi kulturni program. Pot vodi od Soseske zidanice Drašiči do svetovno znanega vinarja in prve slovenske vinske kraljice. Pohodniki se bomo lahko osvežili ob naravnem Vidošičkem zdencu, si ogledali med vinogradi ujeto cerkvico sv. Ane in se zabavali ob zvokih najrazličnejših glasbenih izvajalcev. Prijeten izlet med vinogradi se bo končal na dvorišču povsod znane drašičke vinogradniške družine, kjer bodo ob zvokih domačih ansamblov poskrbeli za zabavo in kulinarične užitke. Pohod bo povezoval Toni Gašperič.

Cena vključuje:

• Prevoz s komfortnim turističnim avtobusom (LJ – Bela krajina).
• Kavo in tradicionalno pijačo dobrodošlice ob vstopu v Belo krajino.
• Animacijo.
• Obešanko s kozarcem.
• Voden pohod.
• Malico.
• Vse degustacije domačih dobrot in vrhunskih vin med pohodom.
• Kulturni program.

Če želite vstopiti kje na poti med Ljubljano in Belo krajino, nas pokličite na 080 64 61 (delovniki 9.00-16.00).

Odhod iz Ljubljane ob 7.00 (predviden povratek okoli 19.00).

Prijave:

Prijave zbiramo do 10. novembra oziroma do zasedenosti mest (50 sedežev na avtobusu).

Za dodatne informacije nas lahko pokličete na 080 64 61 ali nam pišete na prijave@ona-on.com.

Pohitite s prijavo in si zagotovite mesto na odličnem Martinovem izletu.

Ni komentarjev

Odgovori