Simpatična Korošica Eva Boto je ena tistih, ki ti s svojo preprostostjo in iskrenostjo zleze pod kožo. Je prva ženska, ki je zmagala v oddaji Znan obraz ima svoj glas in osvojila naziv imitatorka sezone.

Z Evo smo se pogovarjali o njenih začetkih, kako jo je pot zanesla na radio in katera preobrazba je bila zanjo najbolj zahtevna. Povedala pa nam je tudi, kako najdeš samega sebe, ki je tudi naslov njenega prvega albuma.

Eva, že nekaj časa delate na radiu. Kako vas je pot sploh zanesla na radio in ali ste si kot otrok želeli postati radijska napovedovalka?

Foto: Tibor Golob

“Čisto spontano, bila sem na intervjuju pri Tanji in Koriju na Hitradiu Center, zatem pa me je direktor radia vprašal, če bi me zanimalo delo na radiu.

V otroštvu nisem ravno razmišljala o tem, da bi postala radijska voditeljica, je pa res, da so očitno drugi prej spoznali, da lepo napovedujem in so me celo osnovno šolo postavili kot voditeljico na kakšnih prireditvah, hehe 😊.”

Pred kratkim ste izdali prvi album, ki nosi naslov Ko najdeš sebe. Zakaj takšen naslov? Ste se sami našli? Kako se človek pravzaprav najde?

“Ravno zaradi tega, ker sem res našla samo sebe. 7 let je bilo potrebnih, da sem našla svoj glas oz. samo sebe v tem glasbenem svetu. Potem pa ugotoviš, da se, vse kar iščeš, skriva v tebi samemu.

Leto nazaj sem šla k Žanu Serčiču, da bi posnela priredbo ene pesmi, pa mi je dal kitaro in rekel, naj zaigram nekaj svojega. Jaz sem se seveda upirala, ker sem bila mnenja, da tega ne zmorem.

Jaz sem se seveda upirala, ker sem bila mnenja, da tega ne zmorem.

Potem se vendarle zbrala pogum in mu zaigrala nekaj svojega. TO JE BILO TO. V dveh urah sva nato napisala pesem, pri kateri sem, ne morem verjeti, soavtorica. Tako sva v enem letu ustvarila 5 novih skladb, zato lahko rečem, da je album nastajal zadnje leto in ne dolgih 7.

Ko najdeš samega sebe in to, kakšno sporočilo želiš predati naprej, najdeš svoj notranji mir. Vsaj tako je bilo v mojem primeru. Kar naenkrat tvoja vizija, tvoja pot postane popolnoma jasna.”

Vaša besedila so več ali manj ljubezenska. Kaj za vas sicer pomeni ljubezen?

“Ljubezen je zame velika vrednota. Pa naj bo to ljubezen do dela, tega kar počneš, do ljudi, živali, stvari, do življenja. Brez tega ne gre.”

Foto: Tibor Golob

V zvezi ste že več let. Kaj je potrebno za trdno in srečno razmerje?

“V prvi vrsti ljubezen, spoštovanje, iskrenost, komunikacija. Je pa zame še zelo pomembno to, da rasteš osebnostno, na svojem področju in da te ob tem tvoj partner ne ovira, torej v veliki meri tudi razumevanje.”

Ste zmagovalka oddaje Znan obraz ima svoj glas. Katera preobrazba je bila za vas najbolj zahtevna?

“Vsaka zase je zahtevala ogromno dela in truda, da je vsako nedeljo izpadlo vse tako, kot mora. Bi pa lahko rekla, da je zame bila najzahtevnejša preobrazba v Ariano Grande, tu sem celo prvič podvomila vase in svoje sposobnosti, saj sem mislila, da tega nastopa ne bom mogla izpeljati. Na koncu pa je bila ena izmed mojih top preobrazb.”

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu, kar verjetno dobro veste, saj ste aktivni na družbenih omrežjih, kjer vas spremlja na tisoče ljudi. Ali veste, da se že blizu 50% Slovencev danes spozna prek spleta?

“Internet je dandanes postal kot hrana. Brez nje ne gre. Sicer me to malo žalosti, saj imam občutek, da smo malo izgubili te pristne, osebne stike. Nisem vedela, da se jih danes toliko spozna na spletu, me pa ti odstotki ne presenečajo.”

Ona-on.com, največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 25.000 pari in več kot 185.000 registriranimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

Poznam in sta tudi že dolgo časa srečno v zvezi.

“Niti ne. Glede na celotno stanje in popularnost vseh teh internetnih medijev me to ne preseneča. Ljudje imamo dandanes vse dostopno na internetu, nekako smo se bolj izgubili v realnem svetu, vedno je lažje komunicirati, če ne gledaš človeka direktno v oči, lažje se izražamo, če ni potreben očesni stik, več si upamo, več časa preživljamo na spletu, mislim, da je nekako vse povezano tudi z vsem tem.”

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

“Poznam in sta tudi že dolgo časa srečno v zvezi. Nikoli nisem bila proti spoznavanju prek spleta, sem pa pristaš osebnih stikov in tega, da moram najprej začutiti osebo v živo, njeno energijo, da se lahko sploh kaj razvije v tej smeri, poznam pa primer, ki je dejansko priča tega, da je tudi prek spleta mogoče spoznati svojo sorodno dušo.

Foto: Tibor Golob

Pri tej osebi si tudi nisem predstavljala, da bi lahko drugače spoznala nekoga, saj je zelo tiha oseba, ki v družbi ne upa ravno pristopiti k človeku in je zelo sramežljiva. Jaz zato pravim, ko je v igri ljubezen, je vse mogoče.”

Kaj bi ob vstopu v novo leto 2020 sporočili uporabnikom ona-on.com?

“Vsem bi v novem letu zaželela, v prvi vrsti zdravje, da se vam izpolnijo vsi načrti, ki si jih zadate v novem letu, predvsem pa, da najdete svojo sorodno dušo, ob kateri boste lahko potovali v življenju.”

Ni komentarjev

Odgovori