FOTO in VIDEO: Gorski zrak, odlično vzdušje in nova prijateljstva

Gorski dan spremljalo sonce in dobra volja ob plesu

Na Gorskem dnevu se je zbralo kar okoli 100 ljubiteljev planin.

Svež gorski zrak in seveda neokrnjena lepota Krvavca sta danes privabila več kot 100 ljubiteljev gorskih strmin, ki so se samo za današnji dogodek pripeljali iz vseh koncev Slovenije – vse od Prekmurja pa tja do Primorja.

Čeprav nas je ob prihodu pod krvavško planino pričakal hladen veter, pa smo se kaj hitro ogreli, saj se je prikazal sonček, z njim pa nasmejani obrazi pohodnikov.

Da je bilo naše celodnevno druženje prijetnejše, so se pohodniki lahko s pomočjo spoznavne igre Še nikoli nisem … spoznali že v gondolah, na vrhu kabinske žičnice pa nas je v krogu pozdravil še naš vodič Luka, ki nas je vodil po krvavških planinah. Po nekaj spoznavnih minutah smo se odpravili navkreber in tako pričeli naš pohod.

ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki-gorski-dan (53)

Skozi celoten dan nas je spremljalo sonce, pod Zvohom in vse do Dolgih njih pa so nam pot lepšale krave in seveda čudovit razgled s planine. Prav v trenutku našega vzpona so se namreč dvigovale jutranje meglice, ki so razkrile gorske vrhove in pogled v dolino.

Že na poti so se med pohodniki razvneli pogovori, ki so se še nadaljevali, ko smo se spočili na našem cilju – Dolgih njivah. Tam so nas prijazno pozdravili tudi konji, eden izmed njih pa je bil še posebej radoveden. Poglej si v fotogaleriji, kako nas je pozdravil. 😉

Po vrnitvi na krvavško plažo smo si privoščili ona-on malico, kulinarično okrepčilo, ki smo ga nujno potrebovali, saj nas je čakalo še plesno popoldne. Da smo na 1.100 metrih nad morjem lahko plesali in se veselili, so poskrbeli kar 4 ansambli, ki so se predstavili na Srečanju mladih narodno-zabavnih ansamblov.

Kaj o Gorskem dnevu pravijo udeleženci:

V soboto mi je bilo na Krvavcu kar všeč, lepo sem se imel, nahodil in naplesal sem se. ~ Nejc

Načeloma nisem ljubiteljica masovnih dogodkov, kjer je toliko ljudi na kupu. Najverjetneje gre samo za predsodke, ker je bilo druženje, najprej hoja, potem pa še druženje s plesom preprosto super. Mi smo bili družba v družbi in smo se med seboj super zabavali. Mislim, da je bilo dovolj priložnosti tudi za navezavo novih stikov. Moja ocena je preprosto zelo visoka, ker na organizacijo kot tudi na vse ostalo zares nimam nobene pripombe. Ljudje so bili sproščeni in odprti, čisto vsi od mojih prijateljev, s katerimi smo se tam srečali, so dogodek pohvalili in bili mnenja, da smo preprosto preživeli čudovit dan v prečudoviti naravi in v izvrstni družbi. Prepričana sem, da se bomo česa podobnega z veseljem še kdaj udeležili. ~ Mojca

Zanimivo preživeta sobota, takšnih dogodkov se bom še udeležila. 😀 ~ Cvetka

V soboto sem bila na Krvavcu. Glede na to, da sem bila prvič na kakšni taki prireditvi, nisem pričakovala nič konkretnega. Bilo pa mi je zelo prijetno. Ravno prav je bilo hoje, zabave in spoznavanja. Zelo prijazen in ustrežljiv je bil vodnik s Krvavca in seveda tudi Tina. 🙂 Po dolgih letih sem spet plesala in se sprostila. Skratka, HVALA za organizacijo prijetnega in veselega dne. ~ Marjeta


Si bil/a z nami? Zapiši svoje mnenje o dogodku pod komentarje ali pa nam ga pošlji na tina@veneti.com.

Nič se v planinah ne prileže bolj, kot slovenska narodno-zabavna glasba – kar pa je tudi bil razlog, da je veliko udeležencev današnjega Gorskega dneva ostalo na planini še v pozno popoldne.

ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki-gorski-dan (51)

Gorski dan je postregel s številnimi novimi poznanstvi, zato se je danes stkalo veliko prijateljstev. Na poti smo namreč malce vlekli na ušesa in slišali, da nekateri že delajo načrte za skupne pohode. Dobili pa smo še namig, da so med udeleženci letele tudi iskrice. 🙂

Bi se nam pridružil/a na naslednjem druženju? Poglej, kaj vse pripravljamo zate!


Kako smo se imeli na preteklih Gorskih dnevih?


 

Novinarka in urednica Magazina ter asistentka v marketingu. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

Ni komentarjev

Odgovori