Sobota je bila pravšnja za prijetno druženje v gorah, zato smo se odpravili na že tretji Gorski dan na Krvavec – na zmenke nad 1.500 metrov nadmorske višine. Zjutraj smo se zbrali na spodnji postaji krvavške gondole, spoznavanje pa se je pričelo že v gondolah – udeleženci so 10 minut vzpona z gondolo zapolnili s spoznavno igro Še nikoli nisem …

Ko smo prispeli na vrh kabinske žičnice, nas je pozdravilo toplo sonce. Nekaj udeležencev je svoj dan preživelo v adrenalinskem parku, pohodnike pa je vodnik Nejc zapeljal do krvavških ravninah in strminah. Odpravili smo se po pastirski poti in pot nadaljevali do Kriške planine, našega prvega postanka.

Po zasluženi kavi smo nadaljevali do vrha Korena. Na poti nas je spremljal čudovit razgled na krvavško neokrnjeno naravo, svež gorski zrak, pohod so nam popestrile tudi krave. Kljub dokaj toplemu dnevu nam je uspelo doseči naš cilj – vrh Korena.

Na Korenu smo se zasluženo odpočili in se okrepčali, manjkalo pa ni tudi smeha in pogovorov med udeleženci. Zelo lepo presenečenje nam je pripravil gospod, ki nam je zaigral na orglice in tudi zapel.

Zaslužena malica, zabava in iskrice na krvavški Plaži

Ko smo se odpočili, smo se vrnili po isti poti nazaj do krvavške Plaže, kjer smo se okrepčali s pravo gorsko malico: z joto, ričetom ali rižoto z gobami. Že med jedjo smo lahko prisluhnili melodijam narodno zabavnega ansambla in dalmatinskega banda, najbolj pogumni pa so se tudi zavrteli na plesne ritme.

Svoje plesno znanje smo dokazovali tudi v Balonjem plesu, kjer smo najbolj spretnim podelili lepe nagrade. Druženje se je nadaljevalo vse do poznih popoldanskih ur, najbolj vztrajni pa so ostali še do zadnje vožnje gondole.

Med udeleženci so se spletala nova prijateljstva in kresale iskre – marsikdo je na Krvavcu spoznal nove prijatelje za pohode v gore, poskrbeli pa smo tudi za nekaj novih simpatij. 🙂

Si zamudil/a Gorski dan? Potem ne smeš manjkati na naslednjem ona-on spoznavnem dogodku. Preveri tukaj!


Kako smo se imeli na preteklih Gorskih dnevih?


 

Novinarka in urednica Magazina ter asistentka v marketingu. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

Ni komentarjev

Odgovori