FOTO in VIDEO ~ Marko Juhant: Samski starši morajo biti univerzalni

Specialni pedagog za motnje vedenja Marko Juhant nam je razkril najpogostejše napake staršev.

Otroci so naše največje bogastvo. Zato kot starši naredimo tudi nekaj napak. Katere so te napake nam je na predavanju Kje starši najbolj pogosto grešimo? razložil pedagog Marko Juhant.

Marko Juhant je specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti, ki v svoji karieri dodobra spoznal delo z otroki, je tudi avtor več knjig Punce, glavo gor, Pogrešani napotki, Družinska zakladnica, Srečni otroci in Pogovori.

Kako se kot samski starš soočiš z vzgojo svojega otroka?

Kaj pa iskanje partnerja prek spleta? In kasneje v partnerski zvezi s partnerjem, ki ni starš tvojemu otroku? Marko Juhant svetuje v spodnjem videu:

Juhant nam je z nazornimi primeri nam prikazal, kaj starši delajo narobe pri vzgoji svojega otroka in kako lahko otroka čim prej naučimo delovnih navad. Ključno tukaj je, da otroka motiviramo in da njegovo delo vedno pregledamo in ocenimo.

Še en nasvet za samske starše: Kako otroka naučiti delovnih navad?

Recimo, če želiš svojega otroka naučiti delavnosti, lahko začneš pri: sesanju. Juhant svetuje, da otroku na tla posuješ konfete in mu v roke daš sesalec. To se mu bo zdelo super, saj si želi početi to, kar počneš ti kot starš.

Pomembno tukaj je, da otroku res dovoliš, da sam sestavi sesalec, posesa in pospravi sesalec, še pomembneje pa je, da njegovo delo oceniš. Torej, da mu rečeš, da je delo opravil tako dobro, kot bi to naredila najvišja avtoriteta pri sesanju, torej ti.


Preveri, kaj vse smo še slišali na predavanjih šole Učenje za življenje.


Ni komentarjev

Odgovori