FOTO in VIDEO ~ Bruno Šimleša: Za iskanje partnerja izkoristite vsa orodja

Četrtkov večer smo preživeli v družbi avtorja številnih knjig o ljubezni in življenju, Bruna Šimleše.

Poznaš razliko med vrlinami in veščinami? Ko ti uspe nekaj dobro narediti, slaviš svoj uspeh? O pomembnosti tega, da sprejemamo sebe, nam je pretekli četrtek predaval Bruno Šimleša.

Avtor popularne psihologije, ki se posveča predvsem ljubezni in življenju ter odgovarja na vprašanje “kako”, je okoli 40 udeležencem razložil, da je romantična ljubezen le ena izmed ljubezni, ki jih doživljamo v življenju, in da je potrebno, preden lahko najdemo partnerja, najprej poznati sebe in svoje vrline.

Se sprašuješ, kako spoznati partnerja? Šimleša odgovarja:

Za slovenske podnapise klikni na gumb Podnapisi (CC).

Spregovorili smo tudi o partnerskem odnosu in prišli do zaključka, da so v zvezi vendarle potrebni kompromisi, a v tolikšni meri, da smo še vedno zadovoljni z rezultatom. Ne smemo pristati na manj, kot menimo, da si zaslužimo, vedno pa se moramo zavedati, da smo mi za nekoga dobitek.

Še nasvet za samske

Šimleša meni, da je dobro, da si narediš ljubezenski življenjepis ali CV. To je popis tvojih preteklih ljubezenskih izkušenj, kamor zapišeš, zakaj so se tvoje pretekle zveze končale in kaj si se iz tega naučil/a. Tako boš vedel/a, česa si v partnerskem odnosu ne želiš in brez česa enostavno ne bo šlo.

Izberi pravega partnerja tako, da izbereš osebo, s katero se ujameš v tistem trenutku, vedno pa bodi iskren/a –  do sebe in drugega.

Predavanje Kako pritegniti ljubezen je potekalo v sklopu šole Učenje za življenje, kjer različni strokovnjaki z različnih področij podajajo življenjsko znanje.

Se vidimo!

P.S. Razlika med vrlino in veščino je v tem, da se prva navezuje na stvari, ki jih rad/a počneš oz. na tvoje lastnosti, medtem ko se druga navezuje na tvoje znanje. Torej, veščina je, da znaš kuhati, vrlina pa, da v kuhanju uživaš 🙂


Preveri, kaj vse smo še slišali na predavanjih šole Učenje za življenje.


Ni komentarjev

Odgovori