FOTO in VIDEO ~ Zoran Milivojević: Kako izbrati pravega partnerja?

Krompirjeve počitnice smo si polepšali s predavanjem dr. Zorana Milivojevića.

Dr. Zoran Milivojević nam je prestavil čustva.

Ljudje čutimo, a kaj pravzaprav čutimo? Odgovor na to vprašanje nam je preteklo sredo na predavanju Ah, ta čustva podal psihiater in psihoterapevt dr. Zoran Milivojević, ki je tudi avtor številnih knjig o ljubezni: Emocije – Razumevanje čustev v psihoterapiji, Formule ljubezni, Ulovimo ljubezen in Male knjige za velike starše.

Dr. Milivojevič nam je pojasnil, da je tisto, kar v določeni situaciji čutimo občutek, ki pa se spremeni v čustvo, čim situacijo ocenimo kot pomembno. Izvedeli smo tudi, da zaljubljenost in ljubezen nista isti čustvi ter da zaljubljenost ni prva faza ljubezni, kot vsi zmotno mislimo. Poglej si, kaj je zaljubljenost in kaj ljubezen.

V videu si poglej, kaj se spremeni potem, ko moški žensko že osvoji in kako izbereš pravega partnerja.

Govorili smo tudi o čustvenem navezovanju – a veš, da obstajata dve vrsti navezovanja? Prva se v angleščini imenuje attachment (slo: navezovanje) in pomeni odvisnost od odnosa, medtem ko druga (ang: bonding, slo: vez) pomeni zvezo, kjer sta partnerja dovolj zrela, da bosta lahko prebolela morebiten konec zveze ter šla naprej.


Kaj pa dr. Zoran Milivojević meni o ona-on.com?


Podrobneje smo spoznali koncept empatije in razpravljali o manipulaciji, razdelali smo težave zahodne družbe in ugotovili, da imamo različne prestave o ljubezni. Prav te predstave so lahko vir težav v zvezi, saj partnerja drugače dojemata odnos.

Predavanje je več kot 50 udeležencev zapustilo navdušenih in polnih ne le čustev, ampak tudi novega znanja o njih.


Preveri, kaj vse smo še slišali na predavanjih šole Učenje za življenje.


Ni komentarjev

Odgovori