FOTO: Smeh in solze na Planetu samskih

Včeraj smo bili na težko pričakovani premieri filma Planet samskih.

Foto: Tamara Prejac

Vse od februarja naprej se je v filmskem (in verjetno tudi drugje) svetu govorilo samo še o tem. O filmu Planet samskih slovenskega režiserja, ki je na Poljskem premagal ameriško uspešnico Deadpool, zdaj pa smo jo dočakali tudi mi. Drugo romantično komedijo Mitje Okorna, ki govori o spletnih zmenkih in zasebnih stikih, ter prikazuje zanimive situacije, ki lahko nastanejo, ko iščeš ljubezen prek spleta.

Anja išče pravega prek spleta

Za kaj pravzaprav gre? Učiteljica glasbe Anja išče pravega zase prek spletnega portala, ko spozna egoističnega voditelja humoristične oddaje Tomeka. Dogovorita se, da bo ona hodila na zmenke s simpatijami, ki jih bo spoznala prek spleta, on pa bo njene prigode predstavil v svoji televizijski oddaji. Seveda ne manjka komičnih situacij in na koncu, kot vedno, zmaga prava ljubezen.

Več o vsebini filma si preberi tukaj.

Slovenski estradniki na premieri Planeta samskih

Včeraj zvečer se je v ljubljanski Kolosej valila množica ljudi – na vsakem koraku so nas spremljale televizijske kamere in mikrofoni, tudi bliskavice od fotoaparatov so nas kar pogosto zaslepile. Da je bil Planet samskih pričakovan film, je dokazala skorajda polna kinodvorana, kjer pa so povečini sedeli znani obrazi.

Že kakšno uro prej, ko smo dvigovali vstopnice, smo lahko v množici opazili številna slovenska (in poljska) znana imena, med njimi Borisa Cavazzo, Petra Polesa z ženo, Nino Osenar, Injo Zalta, Sašo Pavlin Stošić, Katarino Čas, Majo Martino Meljak, seznam pa se kar razteza. Seveda premiere Planeta samskih ni, če ni na njej glavne zvezde večera, Mitje Okorna, celoten večer pa je povezoval Boštjan Romih.

“Rekli so mi, da Slovenci nimate smisla za humor”

Ko smo se sprehodili po rdeči preprogi in v kinodvorani našli svoj sedež ter se udobno namestili vanj, nas je najprej pozdravila pesem – poljska pesem, ki hkrati nosi naziv naslovne pesmi Planeta samskih. V skoraj operni izvedbi nam jo je ob spremljavi klavirja zapela Izabela Kniaź, nato pa nas je pozdravil še Boštjan Romih, ki je napovedal govor poljskega veleposlanika v Sloveniji Pawła Czerwińskija.

Foto: Tamara Prejac
Mitja Okorn se je zelo čustveno zahvalil svoji družini. Foto: Tamara Prejac

“Ko sem prišel v Slovenijo, so mi rekli, da Slovenci nimate smisla za humor,” je svoj govor začel Czerwiński, “a to ne drži, saj je vaš, slovenski režiser Mitja Okorn, mojster komedije”. Seveda je ta trditev požela velik aplavz, a kljub temu je bila preglašena, ko je na “oder” stopil Okorn.

Zahvalil se je celotni ekipi in producentu, da so lahko delali z njim, medtem ko je ena izmed igralk, Weronika Książkiewicz, ki igra prijateljico protagonistki, občinstvu zaupala, da je vesela, da je še živa, saj da je Mitja “pravi terorist”.

Okorn je to upravičil s tem, da je pač perfekcionist in po čustveni zahvali svoji družini, se je poslovil iz odra, gledalci pa smo dočakali to, zaradi česar smo prišli – projekcijo filma Planet samskih.

2 uri in 15 minut smeha in solz

V naslednjih dveh urah in 15 minutah smo doživljali številna različna čustva – od nezadržnega napada smeha prek vzhičenosti do sočutja. Tudi solze so (skoraj) tekle. Ko smo videli še zadnji prizor in so se začeli predvajati še končni napisi, so se tisti najbolj neučakani podali na pogostitev po filmu. Fanfare so oznanile prihod Mitje Okorna iz kinodvorane in začelo se je lahko pričelo druženje, ki je trajalo pozno v noč.

Torej, če si navdušen/a nad romantičnimi filmi, ki postrežejo s komičnimi vložki, na koncu pa seveda zmaga prava ljubezen, potem priporočam. Za okus, kaj te čaka, če se odločiš za ogled filma, pa si poglej še napovednik filma:

Ni komentarjev

Odgovori