Vinski zmenki - Spoznavni dogodki za samske

Na jesenski četrtkov večer se je bližala ura 18.00 in ob rezervirani mizi v Dvornem baru smo se počasi zbrali vsi udeleženci vinsko obarvanega doživetja. V 300 let stari vinski kleti je bilo že od začetka odlično vzdušje. Srečali so se nekateri stari znanci, pletla pa so se seveda tudi nova poznanstva in simpatije.

V čudoviti stari kleti nas je na mizi pričakal pogrinjek s prigrizki in seveda kozarci za pokušino različnih vin. Za romantično vzdušje je poskrbela nežna gramofonska glasba v ozadju ter nežno osvetljena bogata vinska zbirka, ki je kar klicala po degustiranju.

Vinski zmenki v znamenju vina, novih znanj in zabave

Vsi smo z navdušenjem pričakovali nova znanja in seveda uživali v kapljici rujnega.  V družbi zabavnega sommelierja smo se prepustili odkrivanju okusov.

Veliko smo se naučili o zgodovini in kulturi pitja vina in o posebnostih različnih sort vin (oranžna, rdeča ter sladka bela vina) ter prebujali svoje brbončice. Poizkusili smo kar 7 različnih okusov in barv, vina pa so izhajala iz različnih slovenskih vinorodnih pokrajin. Seveda je bil ženski del najbolj navdušen nad sladkimi belimi vini. 😉

Vinski zmenki - Spoznavni dogodki za samske

Spoznavali smo se ob reševanju ugank in se zabavali ob »slepi« degustaciji. Izziv s prekritimi očmi nam ni predstavljal večjih težav, saj smo kar hitro ugotovili, da pijemo lahko sadno-medeno vino oranžne barve, ki med Slovenci še ni tako poznan. Večina nas ga je okušala prvič.

Ob koncu degustacije smo prejeli diplome – postali smo Ambasadorji slovenskih vin in si tudi ponosno zaploskali. Razveselili pa smo se tudi tematskega darilca – obeska iz plutovine, ki nas bo še dolgo spominjal na čudovit večer.

Po poučni degustaciji vin je sledil sprehod in spoznavno druženje

Po dvourni degustaciji ob odlični družbi so med nekaterimi že preskočile prve iskrice, ki so se po kratkem sprehodu po romantični Ljubljani in ob pogledu na Ljubljanski grad še okrepile. Sprehodili smo se mimo Kongresnega trga do lokacije, kjer se je nadaljevalo naše druženje.

Vinski zmenki - Spoznavni dogodki za samske

Zabavo smo ob dobri jedači in pijači nadaljevali z animacijo, plesom in petjem. Ker nas je bilo veliko, smo se bolje spoznali preko simpatične spoznavne igre. Z odgovarjanjem posameznikov na izžrebana vprašanja smo o njih izvedeli malo več. Druženje se je nadaljevalo ob dobri kapljici in okusnih narezkih.

Priložnosti za spoznavanje ni manjkalo tudi pri nadaljnjih igrah. Poskrbljeno je bilo, da so pri igrah izmenično vsi sodelovali in si sami zagotovili druženje s simpatijami. Ob dobri energiji in številnih ujemanjih se je veliko pelo ob karaokah in tudi plesalo. Najboljši in najbolj iznajdljivi plesalci so prejeli tudi nagrado – majčke ona-on.com.

Si bil/a z nami? Zapiši svoje mnenje o dogodku pod komentarje ali pa nam ga pošlji na prijave@ona-on.com.

Družili in plesali smo pozno v večer. Izmenjanih je bilo kar nekaj telefonskih številk in dogovorjenih nekaj zmenkov. 😉 Vsi smo si bili enotni, da smo skupaj preživeli čudovit večer in komaj čakamo na ponovno druženje na enem izmed naslednjih spoznavnih dogodkih.

Hvala vsem udeležencem, ki ste z nami ustvarili prijetno ozračje. Vsem, ki še razmišljate o udeležbi na podobnem dogodku, pa sporočamo: Pridite, ker nič ne boli! 😉

Si zamudil/a Vinske zmenke? Potem ne smeš manjkati na naslednjem ona-on spoznavnem dogodku. Preveri tukaj!

Sem mama dveh razigranih malčkov in partnerka čudovitemu moškemu, ki sem ga spoznala na portalu ona-on.com. Sem neumorna ljubiteljica narave, lepot in tradicije Slovenije, obožujem sladice in na sploh kulinariko. Za sprostitev rada vrtnarim in sem v krogu družine. Ob romantičnih filmih pa vedno potočim kakšno solzico. Zelo rada organiziram izlete in druženja tako za družino in seveda za poslovne namene (Vesela doživetja - www.veseladozivetja.si).

Ni komentarjev

Odgovori