FOTOGALERIJA: Dogajanje na Gorskem dnevu 5

Gorski dan 5 in vse prigode tega dne. Udeleženec nas je zelooo presenetil s svojim pogumom! Preveri mnenja udeležencev in fotogalerijo.

Za nami je še en nadvse zanimiv in pozitiven dogodek za samske – Gorski dan. Naše druženje se je začelo na sobotno jutro. In prav tako, kot je bilo malce sramežljivo jutranje sonce, ki se je trudilo kukati izza oblakov, so bili nekoliko sramežljivi in zadržani naši prvi pogledi, stiki in stiski rok. Pa vendar ne za dolgo … Spodaj preveri mnenja udeležencev in fotogalerijo!

Malo pred deveto zjutraj smo se zbrali vsi pohodniki in se odpravili novim dogodivščinam naproti.

Kako smo se spoznavali?

Spoznavne aktivnosti, ki so bile v naprej pripravljene, so pomagale pri začetni tremi.

Že takoj na začetku je udeležence čakala prva naloga.

Glede na starost smo se razdelili v skupine po šest, za kar smo poskrbeli kar organizatorji. Vsak je prejel številko svoje skupine, ki je pomenila skupino, s katero se bo peljal s kabinsko žičnico. Tako je nastalo kar 11 skupin, v katerih so bili tako moški kot ženske.

Dogodki za samske - Gorski danEnega iz vsake skupine smo zadolžili za vodjo skupine, ki je prebral navodila prve spoznavne igre. 15-minutna vožnja z ‘gondolo’ je tako minila hitro in maksimalno zabavno. Igrica je potekala v znamenju spoznavanja. Namen igre pa je bil prebiti začetno tremo in spoznati nekaj pohodnikov, ki so približno enake starosti. Udeleženci so morali navesti nekaj, česar še nikoli niso naredili (in si morda želijo).

Zanimiva anekdota: Na prvo igro je bilo vezanih neskončno veliko odgovorov in eden je bil prav zanimiv. Udeleženec je povedal, da se še nikoli ni kopal v jezeru na vrhu Krvavca. Meniš, da to po sobotnem dogodku še vedno drži? Beri dalje … 😉

Nadaljevanje druženja in nove spoznavne aktivnosti

Dogodki za samske - Gorski danPo nekajminutni vožnji smo prispeli na krasno planino Krvavec, ki je dišala po svežem gorskem zraku. Spoznali smo se z dvema vodičema in se odpravili na pot proti ‘plaži’ Krvavca. Prvi 15-minutni vzpon je bil le za ogrevanje.

Sledila je druga spoznavna igra, kjer smo se med seboj spoznali prav vsi udeleženci Gorskega dne – ne glede na starost. Segli smo si v roke, se predstavili in povedali nekaj o sebi.

Led je bil tako dokončno prebit, sonce pa je zasijalo z vso svojo močjo. Naredil se je jasen dan.

Vzeli smo si še nekaj minutk za hitro kavico in nadaljevali pot proti prvemu gorskemu cilju – proti Zvohu. Cilj smo dosegli po dobri uri hoje in naš trud je bil poplačan s krasnim razgledom na okoliške hribe.

Nadaljevanje anekdote: Nadvse nas je presenetil udeleženec, ki je svojo željo, o kateri je govoril v kabinski žičnici na začetku druženja, tudi uresničil. Brez velikega oklevanja je skočil v jezero, ki je bilo brrrr – mrzlo 😊. Pogumno, ni kaj. Tako je dokazal svoj pogum in svoje besede podkrepil z dejanji. Mož beseda!

Kaj pa, če je bil izlet prekratek?

Dogodki za samske - Gorski danZa vse tiste pohodnike, za katere je bil izlet do Zvoha, na nadmorsko višino skoraj 2.000 m, prekratek, smo organizirali nadaljevanje poti do drugega cilja, Dolge njive. V mirni okolici si je vsak lahko vzel nekaj minut zase, globoko vdihnil svež zrak neokrnjene narave ali pa izkoristil prijetne trenutke za spoznavanje.

Čas je hitro bežal naprej in ura se je prevesila že močno v popoldanski del dneva. Čas je bil za povratek do ‘plaže’ Krvavca, kjer nas je čakalo zasluženo gorsko kosilo.

Pohodniki so lahko izbirali med kar šestimi odličnimi jedmi (jota, telečja obara, ajdovi žganci, dunajski zrezek, ričet, štruklji). Prav težko se je bilo odločiti, kaj izbrati. Vse pohvale kuharjem!

Zabava vse do večernih ur

Dogodki za samske - Gorski danKo smo si povrnili moči in napolnili naše želodčke, je z odra že odmevala narodnozabavna glasba ansambla v živo. Ni minilo veliko časa, da se je napolnilo plesišče. Plesali smo v parih, posamezno in v skupini. Plesna kača se je vila med vsemi mizami na ‘plaži’.

Kljub temu, da so se vmes na nebu pojavili oblaki, ki so nam celo zagodli s kratko nevihtico, se nismo prestrašili. Skrili smo se pod streho, pregnali nevihto in se zabavali vse do poznega popoldneva.

Odličen, pester, prijeten in pozitiven dan!

Če niste bili z nami, vam je zagotovo lahko žal!

Se vidimo na naslednjem dogodku za samske! Mi že pripravljamo plesne tečaje, izlete v bližnja in daljna mesta, Gorsko noč na Krvavcu in naslednji Gorski dan 6.

Mnenja udeležencev dogodka Gorski dan 5:

Bilo je čudovito! ~ Berta

Ni moglo biti lepše! ~ Aleksander

Pozdravljeni! Hvala za dobro organiziran »Gorski dan«,  sem brez pripomb. Veliko uspeha še naprej! ~ Ida
Spoštovani! Bilo je zelo lepo. Bila sem prvič in priznam, da me je bilo malo strah… Prijetno sem bila presenečena nad prijaznostjo vseh udeležencev in organizatorjev. Vse je bilo lepo organizirano, tudi cena je bila korektna. Posebne pohvale za pijačo iz vašega nahrbtnika na vrhu Zvoha. Všeč mi je bilo razporejanje v kabine, tudi spoznavanje v krogu. Mogoče bi predlagala en ples “dame volijo”. Sicer mi je bilo všeč, da nas niste “na silo” spravljali v pare.

Hvala za vse. Na-svidenje še kdaj. ~ Ana
Meni srečanja v živo res najbolj možno ustrezajo! Lani sem uživala v Mengšu, letos pa na Krvavcu in 2015 v Cvetličarni. Tudi tokrat ste se zelo potrudili in vas lahko samo pohvalim.

Kako ‘fajn’, da ste izbrali Krvavec za mesto druženja (resnično lepa narava), gondola je super stvar in igrica Še nikoli nisem paše zraven, pa pohod na Zvoh in še do Dolgih njiv (hu, te so me pa kar ‘zdelale’ in imam še kar malo ‘musklfibr’), pa kosilo in še kaj …
Pa ko smo si govorili imena, nas je bilo juhuhu veliko za to opravilo. Le med kosilom bi lahko ansambel igral bol potiho.
Sem pa ene par zelo fajn ljudi spoznala – moške in ženske. Takoj ob 8.15, ko je bil zbor, sva se z enim opazila in potem cel dan skupaj tičala ter odšla z gondolo nazaj. Bova zagotovo ostala v stiku in bova vsaj prijatelja, za kaj drugega pa je zdaj še prezgodaj.
Tako da, Ona-On, NAJLEPŠA HVALA ZA VSE! In srečno… ~ Maja
Spoštovani, gorski dan vam je super uspel vidi se, da ste mojstri v taki organizaciji imeli smo dovolj možnosti se spoznati med seboj se skupaj utrudili in poveselili.

Super bi bilo, da bi samski imeli kakšno točko kamor bi lahko prihajali na kavo, da veš da se tu ustavljajo predvsem samski.
Mogoče kakšen dogodek, da se zberemo na eni točki – naprimer obisk koče, vsak 1 torek v mesecu.
Vem,  da pogrešam krajše dogodke, ki se zvrstijo večkrat. ~ Majda
Bilo je lepo (razen mojega musklfibra 🙂 ). Letos sta bila oba vodiča super. Ko sem se vrnila na plažo me je čakal prijazen pozdrav. Hvala. ~ Rafaela

Oglej si fotogalerijo:

Ni komentarjev

Odgovori