Idealni partner – obstaja ali ne?

Katere lastnosti mora imeti idealni partner Slovenk in Slovencev?

Vir: Shutterstock

Če bi najprej naslovno vprašanje postavili stricu Googlu, bi ta pametoval, da idealni partner ne obstaja. Sama pa menim, da je vse stvar interpretacije in posameznikovih želja oz. idealov.

Ideali se od posameznika do posameznika razlikujejo, zato je v prvi vrsti težko, če že ne nemogoče, določiti univerzalni kriterij idealnega partnerja. Lahko pa določimo (vsaj do neke mere) lastnosti, ki si jih bolj ali manj vsi želimo pri svojem partnerju.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

In katere so lastnosti idealnega partnerja Slovenk in Slovencev? Raziskava Zmenki & spoznavanje po slovensko nam je podala štiri najbolj zaželene lastnosti, ki pa, roko na srce, prav nič ne presenečajo. Poglejmo.

1. Idealni partner me spoštuje.

Na prvem mestu se je tudi tokrat znašlo spoštovanje. Tako Slovenke kot Slovenci si od svojega partnerja najbolj želijo, da bi jih spoštoval, kar pa je tudi vodilna sila vsakega odnosa.

Tukaj gre za to, da nam naš partner zaupa, upošteva naše želje ter meje, nam priskoči na pomoč pri raznih opravilih in da nam da vedeti, da nas spoštuje – z besedami, dejanji ali pa kar z obojim.

Poišči svojega idealnega partnerja na ona-on.com

Mislim, da gre pri spoštovanju tudi za to, da nas naš partner sprejema takšne, kot smo, in nas ne skuša spremeniti glede na kriterije, ki si jih je ustvaril o svojem popolnem partnerju, ampak nam daje možnost, da se sami odločimo, da mu ugodimo.

2. Idealni partner se zna pogovarjati.

“Pogovarjat se je treba,” mi prav vsakič, ko pridem na obisk, na uho zašepeta mama. In prav ima. To, da smo sposobni ne le poslušati, ampak se pogovarjati, je druga najpomembnejša lastnost idealnega partnerja Slovenk in Slovencev.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Poleg tega, da se zna pogovarjati, mora biti idealni partner tudi dorasel pogovoru. To pomeni, da se lahko partnerja pogovorita tudi o resnih zadevah, ne le o tem, kako je bilo včeraj na prijateljevi rojstnodnevni zabavi.

3. Idealni partner me podpira pri vsaki odločitvi.

Tudi, kadar se z njo ne strinja. 🙂 Malo za šalo, malo za res. Podpora partnerja in pomoč pri odločitvah je tretja najbolj pomembna lastnost, ki jo Slovenci želimo pri idealnem partnerju in je prav tako pomembna sestavina vsakega odnosa.

Mnenje partnerja nam veliko pomeni in je lahko odločilno za to, da nekaj storimo ali pa ne. Če si nečesa močno želimo, je naš partner prva oseba, h kateri se obrnemo po mnenje, prav tako pa je lahko odločilno, če nas partner pri tem podpira in aktivno pomaga to doseči.

4. Idealni partner se odlične razume z mojo družino.

Čeprav se na prvi pogled tale lastnosti zdi malce čudna, pa je zelo pomembna, kadar govorimo o partnerskem odnosu. Naš odnos je lahko v precej slabem položaju, če starši niso zadovoljni z našim izbrancem, saj njihovo slabo voljo prenašamo v naš odnos. Še posebej, če smo na starše močno navezani.

Zato je povsem razumljivo, da veliko Slovencev in Slovenk meni, da se mora idealni partner razumeti tudi z družino. Saj veš, običajno s svojim izbrancem ali izbranko dobiš zraven še njegovo ali njeno družino. 😉 Zato je pomembno, da se razumeš z njimi.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Obstaja ali ne?

Glede na zgoraj naštete želene lastnosti idealnega partnerja, bi si skoraj upala trditi, da idealni partner obstaja. A kljub temu je potrebno to vzeti z določeno mero skepse, saj je vse odvisno od posameznika in dane situacije.

Kakor povsod drugje se je potrebno tudi v partnerskem odnosu potruditi in včasih prilagoditi željam partnerja. Seveda, v pravi meri. To ne pomeni, da se pustimo manipulirati in ugoditi vsaki muhi, ampak da poskušamo s pogovorom priti do kompromisa, ki zadovolji oba.

Kje ga najti?

Krajev, kjer lahko spoznaš svojega pravega idealnega partnerja, je veliko – od lokalnega fitnesa do bližnjega lokala. A daleč najboljši prostor za iskanje idealnega partnerja je splet in spoznavni portali, kot je denimo ona-on.com.

Poišči svojega idealnega partnerja na ona-on.com

Zakaj? Takšni portali so narejeni tako, da omogočajo iskanje glede na tvoje kriterije in želje. Kar pomeni, da je možnost, da najdeš idealnega, precej večja kot, če bi iskal/a v diskoteki. Zato le pogumno preizkusi ona-on.com – izgubiti nimaš kaj, lahko le pridobiš – nove prijatelje, idealnega partnerja ali pa zanimive zgodbe. 😀

Se vidimo! 🙂

Ni komentarjev

Odgovori