Iskanje partnerja preko spleta – kako začeti?

In nadaljevati? Tukaj je nekaj nasvetov, ki ti bodo prišli še kako prav, ko boš začel/a partnerja iskati prek interneta.

Vir: Shutterstock

Odločil/a si se! Dovolj je posedanja in čakanja, da bo prišla tista prava oseba. In ker je internet zelo priročen kanal za iskanje partnerja, boš srečo preizkusil/a tudi tam in si boš ustvaril/a spletni profil.

Ne veš, kako začeti? Tukaj je nekaj kratkih nasvetov, kako začeti in na kaj je treba biti pozoren, ko izbiraš pravi portal in pravo simpatijo.

Uporabi spletni portal za zmenke, ki ima dober sloves

V Sloveniji je to ona-on.com. Ko se boš registriral/a, najprej preveri, kakšno politiko tvoj izbran portal izvaja glede varovanja osebnih podatkov. Na ona-on.com je za to dobro poskrbljeno.

Vir: Shutterstock

Za najbolj zanesljive spoznavne portale veljajo tisti, ki imajo sistem članarin. Ne le, da so bolj varni kot brezplačni portali, ampak uporabnikom tudi ponujajo več.

Ponujajo boljšo izkušnjo pri iskanju partnerja ter kopico nasvetov in napotkov, kako iskati partnerja preko spleta, kako priti do zmenka in kako vzdrževati partnerski odnos. Ona-on.com vse to ponuja.

Pri iskanju partnerja si vzemi čas

Spoznaj osebo najprej prek interneta in dovoli, da se vajino razmerje razvije še preden se srečata v živo. Pogosto klepetajta, saj se bosta le tako lahko spoznala. Za zmenek pa se dogovorita, ko bosta začutila, da je čas.

Brezplačno preizkusi ona-on.com

Ne verjemi vsemu in veliko sprašuj

Ne verjemi vsemu, kar prebereš. Na internetu je potrebna določena mera previdnosti, zato vse podatke, ki jih prebereš na profilu simpatije, sproti preverjaj. Vse, kar vidiš in prebereš, preveri tako, da jo / ga povprašaš kaj več o tem.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Ne le, da tako preverjaš konsistentnost povedanega, tako boš tudi ugotovil/a, ali je tvoja simpatija prava zate.

Ne dajaj osebnih podatkov

Med začetno komunikacijo ne dajaj osebnih podatkov: polno ime, delovno mesto, naslov, telefonska številka. To ne velja le za iskanje partnerja preko spleta, ampak tudi pri spoznavanju v živo.

Za registracijo na portalu uporabi anonimni vzdevek, kot je na primer Kolesar19 in naslov elektronske pošte, ki ne vsebuje tvojega imena, na primer: kolesar19@gmail.com. Če te oseba na drugi strani prosi za denar, takoj prekini komunikacijo.

Prvi zmenek naj bo na javnem kraju

Ko bosta tako daleč, se dobita na zmenku na javnem kraju. Ostanita med ljudmi, če pa ti ni prijetno biti sam/a z nekom, ki ga še nisi videl/a, lahko razmisliš od dvojnem zmenku. S seboj vzemi prijatelja oziroma prijateljico. Dvojni zmenek je precej varen način za začetek.

Vir: Shutterstock

O zmenku povej prijatelju ali prijateljici. Poskrbi za to, da bo nekdo vedel za tvoj zmenek, vključno s podatki o tem, kdaj si se odpravil/a in kdaj naj bi se vrnil/a. S seboj imej mobilni telefon.

Ne zapuščaj javnih prostorov in nikakor ga / je ne pelji domov (vsaj dokler te osebe dodobra ne spoznaš).

Srečno! 🙂


Več poglobljenih napotkov si preberi v priročnikih. Izberi svojega:

Preveri še številne nasvete v rubriki VIP.


 

Ni komentarjev