Iz poletne romance v dolgotrajno zvezo

poletna romanca

Poletje je del leta, ko v sproščenem vzdušju kaj hitro pride do kakšnega flirta in poletne romance. Ampak, kako vedeti ali gre zares in kako stopiti iz poletne romance v dolgotrajno zvezo?

Človek kaj hitro pomisli na najstniška leta, ko je bila ljubezen poleti vedno v zraku. Utripi srca so bili vedno precej hitrejši kot sicer, a tudi v nekoliko bolj zreli, odrasli dobi, se poletne romance dogajajo. Enako igrive in nedolžne kot nekoč? Zagotovo, pa tudi nekoliko bolj resne. Sprehodimo se skozi naključno zgodbo dveh posameznikov, ki sta se zapletla v poletno romanco in …

Zagledala sta se, kaj pa sedaj?

Tudi samski hodijo na dopust in glej ga zlomka, zvečer sta se na terasi v prijetnem vzdušju zagledala simpatična ženska in prijeten moški, ki je kar žarel od samozavesti, ter ni umaknil svojega pogleda z nje. Njeno srce je po dolgem času oddalo vibracije kakršnih ni čutila od zadnje prave ljubezni. Vznemirjenje in napetost pričakovanja je preglasila glasbo, ki je goste silila v pozibavanje na plesišču.

via GIPHY

Ona je sedela s prijateljico, ki je ves čas pošiljala tiste poglede, ki moškemu pravijo “pridi, čaka te”, on pa se ni dal dolgo prositi. Vstal je, se sprehodil do njune mize in vljudno pozdravil. Trenutek je bil seveda malce kaotičen, a z veseljem sta mu ponudili stol nakar so se spoznali. Sčasoma je prijateljica zapustila mizo, “golobčka” pa sta posedela do precej poznih ur. Tudi naslednji dnevi in večeri so minevali v skupni družbi, rodila se je romanca.

Zgolj to ali kaj več?

Ona je brala njegove signale in videti je bil resen. Besede, govorica telesa, nobenega izmikanja … Tudi on je čutil enako in pred koncem dopusta je bilo videti, da se bo njuna poletna romanca prerasla v nekaj več. Na srečo sta doma v Sloveniji živela nedaleč narazen in nadaljevala skupna druženja. Večkrat sta se smejala, da je bil njun prvi zmenek kot srednješolski nastop. A očitno je delovalo.

via GIPHY

Nista prehitevala, a videti je bilo da sta si všeč, saj sta bila ves čas v kontaktu in drug drugemu delila komplimente. Delala sta kratke korake in kot par rasla po naravni poti. Njuna poletna romanca je sčasoma prerasla v resno ljubezen, po nekaj mesecih pa sta se preselila v skupno stanovanje in ustvarila družino.

Popolna zgodba, pa je vedno tako?

Seveda ni vedno vse tako kot v opisanem primeru. Poletne romance so velikokrat zgolj sladke in kratke. Če se oba tega zavedata seveda ni nobenega problema, a pride lahko tudi do bolečih trenutkov. Čeprav v poletnem baru na obali preskočijo iskrice in se oči ne morejo ločiti od tistih na drugi strani, pa je potrebno biti previden. Si res tega želita oba, sta oba samska, ali pa morda nekdo igra dvojno igro?

Seveda je težko vedeti, a kljub vsemu veliko povedo občutki kot so; nejasni odgovori o sebi, izmikanje določenim temam pogovora, kasnejša neodzivnost na klice ali sporočila in podobno. Poletne noči imajo svojo moč, a previdnost je še vedno mati modrosti. Da bi iz poletne romance prešli v dolgotrajno razmerje, je potrebno navadno tudi malce več potrpežljivosti in spoznavanja svoje nove simpatije.

Ne želite se namreč soočiti z zatajenim partnerjem, morda celo otroki, ali pa z resnico, ki je bila na tisti krasni obali videti popolnima drugačna kot doma.

Ni komentarjev

Odgovori