Je ljubezen dovolj?

Tisti prvi trenutki zaljubljenosti so nadvse čudoviti. Okrog nas vse brsti in svet se drugače vrti. Zaljubljenost počasi zamenja ljubezen, ki deluje kot lepilo za partnerski odnos. Pa je to res dovolj?

Ko se parček spozna in prične uživati v skupnih trenutkih je v zraku čutiti pozitivno energijo, ki ju nosi iz dneva v dan. A zaljubljenost ni enako kot ljubezen. Gre za stanje v katerem se po žilah pretaka adrenalin in ju naredi nekoliko “nora”. V pozitivnem smislu seveda.

Šele nato se počasi pokaže tista prava ljubezen. Kljub temu, da si jo partnerja izkazujeta, pa to ni vedno dovolj za ohranitev razmerja. Dva se imata lahko zelo rada, a na drugi strani pri nekaterih rečeh morda nista dovolj potrpežljiva, ali pa se ne strinjata v pomembnih vprašanjih.

Preberi tudi : kako ga očarati?

Ljubezen naj ne bo izgovor

Vzemimo za primer parček, ki je nadvse zaljubljen, živi skupaj pod isto streho, a se nikakor ne strinja glede določenih opravil, ali deljenja odgovornosti. “Rad/a te imam” ne pomaga kaj dosti, če to pomeni preložitev večine dela na drugega partnerja. V takšnem primeru ljubezen ne more biti izgovor in tudi ne bo v veliko pomoč.

Ljubezen je tudi zelo slab izgovor kadar zaradi nje zanemarimo svoja načela in požremo marsikaj, da bi jo le obdržali. Če se imata partnerja rada in drug drugega spoštujeta, takšni kompromisi ne bodo potrebni. Dokazovanje na ta način, da nekoga ljubimo je povsem zgrešeno saj s tem kažemo nespoštovanje do samega sebe.

Naj vam ne zamegli presoje

Nihče na tem svetu ni popoln in bilo bi težko pričakovati, da bosta to ravno vidva. Prav tako pa v tem pogledu ni potrebno skrivati partnerjevih napak in prevzemati odgovornost nase zgolj v imenu ljubezni. Če partner nekaj stori narobe je prav, da napako prizna in jo skuša popraviti.

Povsem napak na drugi strani pa je, če drugi namesto njega prevzame krivdo. Češ, če ne bi bil/a jaz tam, se to ne bi zgodilo. Povsem nekaj drugega je znati potrpeti v pravem trenutku, kot pa vedno znova nase prevzemati partnerjeve napake. To ni ljubezen in tudi ne prava pot do nje.

Ljubezen je lepa a tudi boli

Ljubezen je čustvo, ki je eno najlepših kar jih poznamo. Pa naj bo to ljubezen do živali, narave ali partnerja. Gre za globoko čustvo, ki nas naredi srečne in izpolnjene. A na drugi strani lahko ljubezen tudi boli. Zaljubljenost v osebo, ki nam ljubezni ne vrača je zagotovo eden takšnih primerov.

Čimprej potegniti črto in iti dalje. Vprašajte se zakaj sploh namenjate svojo energijo in ljubezen osebi, ki vas ne opazi. Če je ljubezen enostranska to seveda ne bo dovolj, da bi bili srečni. V tem primeru ne bo dovolj ljubiti, morate biti tudi ljubljeni. Najlepša ljubezen je tista, ki se zgodi spontano in je v enaki meri prisotna na obeh straneh.

Romanca ni ljubezen

Mnogi zamenjujejo romanco za ljubezen. Romanca je nekaj povsem drugega. Lahko se zgodi v stanju zaljubljenosti, kar pa še ne pomeni, da med vama tli ljubezen. Romanca je poletna iskrica na morju, ko se zagledamo v osebo, ki nas popolnoma prevzame, a se navadno vse skupaj dogaja bolj v fizični obliki. Tudi kakšen flirt, ali pa intimno razmerje v tem primeru ne pomenita ljubezni.

Ne v tistem trenutku in ne kasneje. A romanca se lahko prelevi v ljubezen, vseeno pa ju ni dobro enačiti med seboj. V tem primeru bo nekdo od vaju vedno razočaran. Prehod iz romance v ljubezen navadno otežuje strah. Strah pred resnim razmerjem in tem, da bomo nekoga razočarali. A to je že lahko korak proti pravi ljubezni.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori