Je nova simpatija vredna zaupanja?

simpatija

Ljudje smo po naravi nekoliko nezaupljiva bitja in potrebujemo čas, da ocenimo ali je za nas nekaj dobro ali ne. Kako pa je s tem pri spoznavanju? Kako hitro vemo, da je neka oseba prava za nas?

Poznate tisti občutek nelagodja, misli polne dvomov, ko niste prepričani ali je za vas nekaj dobro ali ne? Ali pa na drugi strani, občutek lagodja, sreče in brezskrbnosti. Vse to lahko vržemo v koš, ki ga imenujemo “šesti čut”. Nekdo reče, da je čutil na vodi, drugemu je povedal želodec, vsem pa je skupno, da gre za občutke, ki jih tvorijo naši možgani na podlagi pridobljenih informacij in preteklih izkušenj.

Kako vedeti ali je neka oseba prava za nas?

Seveda govorimo o spoznavanju, zmenkih in upanju, da nam nasproti sedi nekdo s katerim bomo resno zakorakali v nadaljevanje življenja. Nekdo, ki nam vliva zaupanje, ima pravi Zmenki & zasebni stikiodnos in spoštovanje do nas, ter drugih. Želimo si živeti z osebo, ki bo vredna našega zaupanja in s katero nas ne bo strah nobenih ovir, ki nam jih pred noge zmeče usoda.

Tudi družine si ne želimo ustvariti z nekom, ob katerem se ne počutimo dobro. A kako navsezadnje vedeti, ali gre za pravo osebo ali ne? Si drznemo zaupati svojim instinktom? Morali bi! Narava je namreč poskrbela za to, da znamo podzavestno oceniti ljudi okoli sebe in jim pripisati določeno vlogo v našem življenju. Prav tako, prepoznati nevarnost. Težava pa tiči v tem, da svojim občutkom navadno ne zaupamo povsem. Morda zaradi preteklih izkušenj?

Branje opozorilnih signalov

Največja napaka, ki jo lahko storimo pri odločitvah glede resnosti nekega razmerja je, da spregledamo očitne signale. Če se ob nekom ne počutimo najbolje, ali pa se nam zdi da je kot “vreme”, en dan tako, naslednjega drugače, potem je to precej slab signal. Na zmenek redno zamuja? Huh, tudi ne najbolje.

Ima oseba s katero se dobivate vedno na zalogi kakšen izgovor, ki ne sodi v rubriko “običajno”? Se izmika pogovoru o določenih tematikah, ali pa se vam zdi da vam nekaj ves čas prikriva? Vse to nakazuje, da pred vami morda vendarle ne sedi oseba, ki bi lahko bila vredna vašega zaupanja. Včasih je videti, da nekdo zgolj “ubija” svoj prosti čas in se z vami ukvarja zgolj periodično. Če že med spoznavanjem nima časa za vas, potem …

Kaj pa pozitivni signali?

Kaj drugega reči glede tega vprašanja kot, da prisluhnete srcu. Vam to zaigra vsakokrat ko se spomnite na svojo simpatijo. Prav tako je dober znak prebujanje metuljev v trebuhu, ki povzročajo tisto pozitivno napetost in veliko pričakovanje. Če ste nasmejani od ušesa do ušesa vsakokrat, ko se srečata in vas vedno znova nasmeji s kakšno humorno pripombo, ste zagotovo na pravi poti.

Če se sestajate s simpatijo, ki je odlična izbira za vas, boste srečni in navdušeni na vsakem koraku in ob vsaki misli povezani z njo. Navdušil vaš bo njen vonj vsakokrat, ko se bosta objela. Si želite, da bi objem trajal še dlje? Odličen signal! Želja po poljubu, po bežnih dotikih z roko, romantično opazovanje pramena las ali smejalne gubice na obrazu, vse to so čudoviti signali, da imate ob sebi pravo osebo.

Želite si nekoga, ki vas bo vzpodbujal pri tistih rečeh, ki jih počnete. Bo oboževal vse vaše dobre lastnosti in znal spregledati kakšne napake, vam pomagal z nasveti in dejanji in ne bo nikoli iskal izgovorov zakaj ne more biti z vami. Nekoga, ki bo vaši nemirni duši prinesel mir in radost. Vaše srce bo vedelo kdo je to, zato ga odprite in mu prisluhnite.

Slišite kaj vam govori?

Ni komentarjev

Odgovori