Jernejin nasvet: Kako poskrbeti, da te najde pravi?

Kako po prevari ponovno zaupati in ljubiti?

“Bom lahko še kdaj ljubil in zaupal?” je zapisal zares dobrosrčni Andrej, ki je ženi, s katero je bil 9 let:

 • oprostil varanje (z osebnim prijateljem),
 • se trudil ohraniti zakon in ljubezen,
 • ko je zanosila, je bil navdušen in si otroka/družine želel, ona pa je splavila, hkrati pa rekla, da ga ima zares rada,
 • istočasno pa ga je varala še naprej z isto osebo.

Zdaj sta šla narazen, a Andrej ima zlomljeno srce in močan dvom, da bo lahko še kdaj zaupal in ljubil.

Vprašanje, ki je na mestu. A odlična novica je odgovor: DA.

Resnica:shutterstock_519460792-min

 • Lažje je tistim, ki že naravno ne kuhamo zamere (vsaj ne dolgo dolgo).
 • Lažje je tistim, ki bolj kot v to, kar je bilo, fokusiramo svoje misli v življenje, ki je še pred nami.

In če boste rekli: »Ampak – jaz ne morem! Mene to razžira! Meni se to nenehno dogaja

Trije načini kako oprostiti:

PRVIČ: To je TRENUTNA situacija v življenju, traja največ nekaj mesecev. Celo življenje pa traja skoraj stoletje (torej kakšnih 70, 80 let več!).

Res je, da boli, da je psihično zelo težko obdobje, za katerega ne dobiš bolniške. Vendar se ga da veliko hitreje preiti, kot si misliš. In to zmore vsak (ne glede na IQ, debelino denarnice, spol in starost).

DRUGIČ: Biti dober in poskušati, ti bo (kot v Andrejevem primeru) po moji presoji gotovo prineslo močnejše občutke ljubezniampak le, če jo oplemenitiš z mejami: kaj kdo v tvojem življenju sme in česa ne.

Kako meje ne le postaviti, ampak jih uporabiti, da ti kot rezultat prinašajo občutke cenjenosti, vrednosti, samozavesti, ljubljenosti, privlačnosti … To je temeljni del programa, ki se začne 26.marca.

»Ah, pa saj to že vem in ne pomaga!«, boš morda rekel/la. Morda res to že veš, ampak če ti ne pomaga, potem tega ne izvajaš (pravilno).

shutterstock_152853110-minTRETJIČ: Pripravi si 3 opomnike, zato, da boš lažje in hitreje prenesel/la bolečino. Kaj s tem mislim?

Ko te prime, da začneš razmišljati:

 • da si jo/ga želiš nazaj,
 • da ljubiš samo njo/njega,
 • da nikogar še nisi (in ne veš, če kdaj boš) ljubil/a, tako kot njo/njega.

si takoj začnite ponavljati enega ali pa vse (tri) opomnike.

Kaj so opomniki?

Opomniki so v naprej pripravljene izjave tebe samemu sebi, ki te spomnijo:

 • Kaj slabega je naredil/-a v tvojem življenju.
 • S čim te je kako prizadel/-a.

Čemu služijo? Služijo temu, da svoj um pomiriš in mu poveš, da ni bil/-a tako popoln/-a. Da si v bistvu ni zaslužil/-a tvoje ljubezni. Ker, si je NI – vsaj ne glede na Andrejevo zgodbo, ki jo boš v celoti izvedel/a v torek zvečer (in – UFFF!!! – ni lepa … ).

Veliko je odgovorov na to vprašanje, a z več zornih kotov se ga bom lotila v torek, 12. marca 2019 okoli 20.15 ure v FB live oglašanju TUKAJ.

Se vidimo?

Tvoja,

strokovnjakinja za ustvarjanje novega idealnega partnerstva, Jerneja K.

Deli
Prejšnja objavaNa obisku Pr' Barby - pričeska za zmenek in Uršino poroko.
Naslednja objavaTedenski ljubezenski horoskop | 11.3. - 17.3.2019
Sem Jerneja Krapše, Mentorica za ustvarjanje novih *iDEALnih* partnerstev, ena od številnih, ki je svojega *IDEALNEGA* našla na ona-on.com. Da sem do svojega *IDEALNEGA* prišla, je preteklo za 15 let razočaranj in občutka manjvrednosti, ki so ga v meni sprožali sami 'NEidealni'. Tisti, ki sem mislila, da jih NE privlačim, a sem jih – s skritimi blokadami. Potem ko sem 'sestavila sebe', sem IDEALNEGA našla z 'nadzvočno hitrostjo' – v manj kot 3 (fenomenalnih in navdihujočih!) mesecih. Živi dokaz, da za VSAKO obstaja *IDEALNI* in da ga vsaka lahko najde z (vsaj) enako hitrostjo. Ko sem ugotovila, da se dogajajo take kontradikcije kot je: *vedno več samskih in hkrati vedno več osamljenih*, sem se odločila urgirati. Ker mi je prekipelo, ko sem na lastni koži doživela, kako je lahko vse veliko boljše, če se iskanja lotimo na nov način: Zato sem po lastnem vzoru ustvarila novo metodo *i2DEALni* Pomaga vsem, ki rečete: »Ne verjamem več v ljubezen, ker sem poskusila že *vse*!«. Takoj za tem pa: »Ampak – če pa kakega zame spoznaš, mi pa kar povej!«. Za vas je brezplačni 45 minutni posvet preko telefona ali skypa. Na njem identificirava skrite blokade, ki odganjajo IDEALNEGA in sestaviva nov manifestacijski načrt, korak po koraku. Definitino pa po njem postaneš veliko bolj zaupljiva do tega, da tudi tebe čaka ljubezen z velikim L. Prijaviš se, če klikneš SEM https://www.tecajobilja.si/brezplacen-posvet/ In še to: delam le individualno in strnjeno. Ker verjamem, da lahko v dobro organiziranem in fokusiranem enem dnevu naredimo več kot v 6 mesecih klasičnega coachinga. Ker verjamem, da je vsak na tem svetu zato, da je srečen – na SVOJ način! – in da od tega, kar ga osrečuje, živi.

Ni komentarjev

Odgovori