Kaj potrebujemo za ljubezen?

Dva, ki sta si všeč? Hmm, a je res to dovolj? Morda se zdi presenetljivo, vendar obstaja veliko strokovnih dokazov za trditev, da ljubezen potrebuje čas.

To, da ljubezen potrebuje čas, nas pravzaprav ne bi smelo presenečati. Spomni se, kako si se počutil/a v času zmenkarij.

Takrat dva zaljubljenca cenita družbo drug drugega in se drug drugemu posvetita. Hodita z roko v roki, sprehajata se brez naglice in se pogovarjata o sebi. Skupaj gresta v kino, nenehno si telefonirata in odklanjata vsakogar, ki se vtakne v njuno zasebnost.

To je tisto, kar zaljubljenca potrebujeta. Čas za spoznanje in odkrivanje drug drugega. Brez tega bi ljudje postali le bežni znanci, nikoli pa intimni ljubimci. Čas, ki ga dva človeka preživita skupaj, je lepilo. Ta čas je kot zgodovina, samo njuna in ta premaguje težave, kot so varanje in ločitev.

Pomanjkanje časa je lahko pogost vzrok za težave v partnerskem odnosu.

Pomanjkanje časa je zato lahko pogost vzrok za težave v partnerskem odnosu. Zato se je treba izogibati raznih motečih stvari, ki vaju ločujejo.

Če se premalo vidita, ne bosta dovolj mislila drug na drugega. “Česar ne vidim, nimam v mislih,” je veliko bolj resnična ugotovitev kot pa “Odsotnost naredi srce še bolj ljubeče”.

Kaj lahko uniči partnerski odnos?

Služba in karierizem zlahka uničita partnerski odnos! Tudi, če sta pogosto skupaj, a se ne posvetita drug drugemu, lahko pride do težav v partnerskem odnosu.

Doma je veliko motenj, ki vaju lahko zamotijo in odvrnejo od tega, da se res posvetita drug drugemu. Zato lahko kakšen vikend pobeg od doma dobro dene vajinemu partnerskemu odnosu.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Tudi otroci so moteči glede časa, ki ga partnerja potrebujeta za negovanje svojega ljubezenskega odnosa. Res so otroci čudoviti, vendar pa zahtevajo zelo veliko pozornosti.

Občutljivi in ljubosumni zakonci so hudo nezadovoljni s partnerjem, ki posveča več pozornosti otrokom, kot pa njim. Da ne bi imeli takšnih težav, pametno načrtujte svojo družino in imejte točno toliko otrok, kolikor si jih želita oba.

Naj bo vzrok za odsotnost delo, otroci ali pa dejavniki, kot so različni konjički, pazi, da te te dejavnosti ne bodo ločile od partnerja. Včasih se namreč začasna odsotnost lahko spremeni v trajno!

Vzemita si čas drug za drugega. Spravita otroke zgodaj v posteljo, vsaj nekaj večerov, da si lahko privoščita skupno druženje, morda večerjo ob svečkah in seveda ljubljenje.

Srečno! 🙂

Ni komentarjev