Kaj privlači ženske?

Se še vedno sprašuješ, kaj pravzaprav privlači ženske? Je to postava? Ali denarnica? Odgovarjamo na tvojo največjo dilemo in večno moško vprašanje.

Vir: Shutterstock

Kaj privlači ženske? Mišičasto telo? Brezhiben nasmeh? Urejenost? Smisel za humor? Seveda je vse našteto zelo pomembno, ko ženske ocenjujemo moškega, a kljub temu ni nič od tega tisto ključno. Raziskave kažejo, da imajo ženske na moškem najraje – altruizem.

Kaj sploh je altruizem?

Altruizem je nesebičnost – kot pravi slovar slovenskega jezika, gre za ravnanje, pri katerem človek upošteva koristi drugih. Če povemo bolj po domače – pri altruizmu gre za to, da človek nesebično pomaga nekomu drugemu, ki potrebuje pomoč.

Vir: Shutterstock

Ženske si želimo prijazne moške, ki radi priskočijo na pomoč tistim, ki jo potrebujejo. Še posebej, ko iščemo moškega za dolgoročno zvezo.

Si že slišal/a za tisti stereotip, da so najbolj zaželeni moški, ki opravljajo delo, kjer rešujejo življenja? In da ženske kot najbolj privlačne ocenjujemo prav moške s temi poklici?

Zakaj pa misliš, da nam je najbolj privlačen zdravnik, ki vsakodnevno rešuje življenja in gasilec, ki je pravkar rešil mačko z drevesa? Morda se to res sliši nekoliko pocukrano, ampak znanost pravi, da to drži.

A četudi nisi zdravnik ali gasilec, igra še ni končana. Največ pomenijo drobne stvari in čeprav vsakodnevno ne rešuješ življenj, boš prav tako privlačen, če boš pomagal starki čez cesto ali sosedu skidati sneg s parkirišča.

Zakaj ženske privlačijo prijazni moški?

To izhaja iz ženske potrebe po varnosti. Ženske si želimo, da nas (in morebiten naraščaj) naš moški lahko obvaruje, tako fizično kot ekonomsko, zato iščemo prijazne moške.

Če je moški pripravljen brezdomcu kupiti sendvič in splezati na drevo zaradi mačke, kaj bo šele naredil za žensko svojega življenja! In tukaj ni mišljeno, da se bo pustil zmanipulirati, ampak da bo s svojo izbranko ravnal točno tako kot si zasluži.

Izkoristi to lastnost sebi v prid!

Zagotovo si prijazen moški, a ne veš, kako to prikazati navzven? Kot smo že rekli, prijaznost se kaže v majhnih stvareh, zato je zdaj pravi čas, da starejši sosedi odkidaš sneg in na sprehod pelješ psa iz zavetišča. Pa ne pozabi ob tem narediti še kakšne fotke.

Prvo pravilo: Ne pretvarjaj se! Če nisi v resnici gasilec, naj ti tudi na kraj pameti ne pride, da bi objavil sliko, kjer si v gasilski opremi svojega bratranca. Čeprav morda lahko tako prideš do več kontaktov, ti to dolgoročno ne bo pomagalo. Slej ko prej bo treba povedati resnico!

Priložnost za dejanja iz prijaznosti se pojavijo kjerkoli. Vir: Shutterstock
Priložnost za dejanja iz prijaznosti se pojavijo kjerkoli. Vir: Shutterstock

Zato bodi tudi v resnici nesebičen in prijazen do drugih ljudi. In gasilec, če nameravaš objaviti takšno fotko.

Kako to prikazati v svojem profilu?

Ni pomembno le, da delaš dobre stvari, ampak da znaš to v svojem profilu tudi predstaviti.

V predstavitveni opis zapiši eno dejanje, ki si ga storil izključno zato, da bi pomagal drugim. Če si prostovoljec, to zapiši. Če ob vikendih sprehajaš pse iz zavetišča, to zapiši. Vse skupaj zapakiraj v simpatičen, kratek stavek.

Angleži pravijo: “Seeing is believing” (slo: Videti pomeni verjeti.). Zato svojo prijazno plat, če se le da, ovekoveči tudi s fotografijo. Če imaš kakšno takšno fotko, kjer je razvidno, da pomagaš drugim, jo objavi kot profilno.

Pohvali se s svojimi dobrimi deli – a vendarle ne pretiravaj preveč. Hitro namreč lahko prestopiš zelo tanko mejo med pravo mero pohvale in samovšečnostjo. To je dodaten izziv zate – da ujameš tisto “ta pravo” s pravo mero samohvale. 🙂

Novinarka in urednica Magazina ter asistentka v marketingu. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

Ni komentarjev

Odgovori