Kaj vse lahko povemo s šopkom rož?

Obstaja ogromno različnih načinov, s katerimi lahko svojim ljubljenim izrazite ljubezen in druga čustva. Vsekakor pa vsi dobro vemo, da bo vedno najbolj preprost, a najlepši način, da podarite čudovit šopek rož.

Z rožami boste naslovniku polepšali dan, mu narisali nasmeh na obraz in poskrbeli, da ga bo ta drobna gesta v dobro voljo spravila vsak dan ob pogledu na šopek.

Čeprav se šopke rož najbolj pogosto podarja ob izkazovanju ljubezni in jih poklanjajo predvsem moški svojim izbrankam, pa lahko povedo precej več kot samo ljubezen. 

Kaj vse lahko še torej poveste s šopkom rož? Metka iz Sanjskega šopka ima za vas nekaj nasvetov, ki vam bodo zagotovo prišli prav!

Ko osebi čestitate za različne priložnosti

Je vaša sestra, sodelavka ali najboljša prijateljica pravkar diplomirala ali postala mamica? Pošljite ji šopek rož! S cvetjem ji boste sporočili, da mislite nanjo, da se njenega uspeha veselite skupaj z njo in da ji v prihodnosti želite še več takšnih uspehov. V primeru proslavljanja in čestitk izberite rožnate cvetlice, ki so simbol zvestobe in predanosti. Lahko pa so to tudi oranžne cvetlice, ki prikazujejo navdušenje, hvaležnost, strast in energijo.

Ko se želite osebi opravičiti

Ste naredili nekaj, za kar veste, da ni bilo prav? Bi se tej osebi radi opravičili, vendar se zavedate, da besede včasih niso dovolj? Z rožami lahko izrazite obžalovanje in prosite za oproščanje svojega dobrega prijatelja in partnerja. Lahko da ste pozabili na obletnico, rojstni dan ali pa bi se radi pobotali po dolgem prepiru. Pošljite šopek belega cvetja in zelenja, zraven pa obvezno dodajte ročno napisano opravičilo.

Ko želite izraziti hvaležnost

Oseba, ki je niti ne poznate dobro, vam je pomagala pri pomembnem opravku in radi bi se ji zahvalili. Nič ni lepšega, ko nekomu podarite šopek rož in se mu s tem zahvalite za vse, kar je naredil za vas. S tem mu boste dali vedeti, da vam njegovo dejanje veliko pomeni in da bi brez njega težko speljali projekt ali delo, pri katerem vam je pomagal.

Ko želite nekomu povedati, da vas je očaral

Očaranost boste najlažje pokazali z izbiro bele kamelije ali drobnocvetne vrtnice. Dramatična kamelija je roža, ki je zrasla v skritem gozdu v Kitajskem imperiju in je bila večkrat uporabljena v skritih kitajskih slovesnostih. Ko pošljete to rožo, boste izkazali čustva, kot so perfekcija, strast, zvestoba in izpopolnitev.

Ko želite nekomu dati vedeti, da občudujete njegovo eleganco

Eleganco najlažje prikažete z delikatno marjetico iz rodu aster. Mnogo kultur je verjelo, da so imajo astere prav posebne magične moči. Astere imajo danes prav posebne pomene – eleganco, potrpežljivost in prefinjenost.

Roko na srce, na koncu niti ni važno, katero rožo boste izbrali, najbolje da točno tisto, ki je prejemniku najbolj všeč. Vsekakor pa boste s šopkom ali cvetlico dali vedeti, koliko vam oseba pomeni. Dodajte zraven še sporočilce in verjemite prejemnik bo več kot zadovoljen. 

Deli
Prejšnja objavaZmenki po 40-tem
Naslednja objavaPrvi zmenek I.

Ni komentarjev

Odgovori