Kako izbirajo moški in kako partnerja izberejo ženske?

V gregorjevem tednu slavimo ženske, moške in ljubezen! Kako pa izbiramo prave partnerje in kje lahko najdeš pravega partnerja ali pravo partnersko zase?

Vir: Shutterstock

Tokrat se ne bomo spuščali v zgodovino. Zakaj slavimo dan žena, dan mučenikov in od kod pravzaprav izvira gregorjevo. Na ta vprašanja bo striček Google z veseljem odgovoril.

Ne, mi se bomo tokrat posvetili vprašanjema, kako partnerko izbirajo moški in kako partnerja izberejo ženske.

Moški izbirajo, ženske izberejo

Vsi poznamo rek: “Moški izbirajo, ženske izberejo.” Ta rek namiguje, da so moški tisti, ki dvorijo ženski, medtem pa ona izbere enega med vsemi snubci.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Na podlagi česa pa ženske izberejo partnerja in se odločijo za dolgoročni partnerski odnos z njim? In kako se moški odločijo katera dama je “vredna” njihovega zapeljevanja?

Kaj privlači ženske?

Ženske želijo moškega, ki je samozavesten, ki ima dober smisel za humor in je ambiciozen. Zakaj? Ker ona tako ve, da bo lahko moški poskrbel zanjo in za naraščaj. Poleg tega obstaja dobra možnost, da bo moški te lastnosti prenesel tudi na otroke.

Nekatere raziskave nakazujejo, da ženske privlači tudi altruizem. Torej, prijazni moški, ki nesebično pomagajo tistim okoli sebe, ki rabijo pomoč. Seveda pa pri izbiri partnerja dela še kup čutil, ki odločajo ali je moški pravi zanjo ali ne.

Kako izbirajo moški?

Moški so bolj vizualna bitja kot ženske – tako pravijo raziskave. A čeprav je za to, da moški ženski nameni drugi pogled, videz res pomemben, pa še zdaleč ni vse, kar privlači moške.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Moški želijo žensko, ki je inteligentna in prijazna. Želijo, da jim partnerka postavlja izzive na intelektualnem nivoju in da ima izoblikovano svoje lastno mnenje o različnih stvareh.

Zanimivo je, da – tako ženskam na moškem – tudi moške na ženski privlači prijaznost.

Kar potrjuje dejstvo, da si vsi želimo partnerja, ki nam bo namenil svoj čas in nas presenečal z naključnim izkazovanjem prijaznosti, kot je priprava večerje in pospravljanje. No, tudi kakšne bolj romantične pozornosti ne škodijo, kajne? 🙂 Bolj podrobno smo o tem, kako izbiramo partnerje, smo pisali TUKAJ.

Za vse samske ženske in moške, ki še izbirajo pravega partnerja …

Še iščeš pravo partnerko ali partnerja? In ne veš kje ga / jo najti? Možnosti je ogromno: morda le skok v bližnji lokal, na prijateljičino zabavo, lahko pa izbereš še lažji način in partnerja izbereš kar iz domačega kavča. Se sliši zanimivo?

Na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com se spoznava več kot 160.000 samskih! Izberi pravega partnerja zase na portalu ona-on.com!

Najdi partnerja na ona-on.com!

Ni komentarjev

Odgovori