Kako izbrati poročni prstan?

Poročni prstan je poseben kos nakita, ki vaju bo spremljal skozi vse trenutke življenja, zato so vama v Zlatarni Sterle za pomoč pri izbiri pripravili nekaj informacij, smernic in nasvetov, ki vama bodo pomagali pri lovu na vajin sanjski par poročnih prstanov.

ZAČNITA S STILOM in ŽIVLJENSKIM SLOGOM

Premislita, kakšni poročni prstani so vama všeč, ali so to preprosti obročki, ali so vama ljubši posebni prstani nenavadnih oblik? Prstani imajo lahko različne linije, vzorce in diskretne detajle. Vajin stil prstana naj se ujema z življenjskim slogom. Prstani so lahko tudi različno široki in zaobljeni. Če se ukvarjata s športom ali opravljata fizično delo, izberita ožje poročne prstane, z rahlo zaobljenimi robovi. Če imata pisarniško delo ali sta nošnje prstanov navajena, lahko izberete širše, masivnejše prstane.

Pomembno je, da so vama prstani na roki udobni in vama bo izbran model na dolgi rok še vedno všeč.

Sanjska poroka 2021: Prstane Zlatarne Strle bosta na svoji poroki nosila Karmen in Janez.

IZBERITA MATERIAL IN VRSTO KAMNOV

Kakšen material bi želela nositi? Lahko so to prstani iz belega, rumenega ali rdečega zlata. Prstani so lahko v celoti v eni barvi, ali pa jih popestrite z več barvami. Kombinacije barv zlata si lahko prilagodita po svojem okusu.

Sta si morda zamislila modne prstane iz jekla, titana, srebra, ali platine? Danes želje resnično nimajo meja.

Pri izbiri materiala je poleg barve pomembno tudi, da upoštevate lastnosti posamezne zlitine. Prstani iz zlata in srebra se načeloma (odvisno od modela) lahko povečajo ali zmanjšajo, pri čemer pri prstanih iz titana in jekla to zaradi trdote materiala ni mogoče.

Poročni prstani, še posebej ženski, lahko popestrita z vkovanjem različnih kamnov. Najpogostejša izbira so diamanti ali cirkoni. Priporočamo, da izberete diamante, ki se bodo na vaši roki vedno svetili in bodo bolj odporni na morebitne udarce.

Upoštevajte pravilo manj je več in namesto velikega števila cirkonov izberite manjše število glamuroznih diamantov.

ZAROČNI & POROČNI PRSTAN, SKUPAJ NA ENI ROKI?

Neveste se pogosto odločijo za kombinacijo dveh prstanov, kjer se zaročni prstan in poročni prstan nosita skupaj, na prstancu ene roke. Pogovorita se z zlatarjem o različnih možnostih, saj se določeni prstani lahko nosijo skupaj, spet druge je zaradi oblike bolje nositi samostojno.

DOLOČITA ”BUDGET”

Določita okvirni ”budget”, ki ga bosta namenila za poročne prstane. Zavedajta se, da je poročni prstan eden od tistih stvari, ki vama po poročnem slavju ostane za vedno, in vaju bo vsakodnevno spominjal na vajin poseben dan.

KOMBINIRAJTA RAZLIČNA PRSTANA

Poročna prstana sta tradicionalno enaka, vendar imajo številni pari glede izgleda svojega poročnega prstana različne želje in okuse in s tem ni prav nič narobe. Pogovorita se o možnosti različnih modelov prstanov. Neveste lahko izberete tanjši poročni prstan z večnimi diamanti, ženini pa lahko izberete širši prstan, v kombinaciji mata in sijaja. Lahko izbereta tudi različne materiale, zanjo prstan v belem zlatu, zanj na primer prstan iz titana. Pomembno je, da prstan nosita z veseljem in da vaju povezuje skupna rdeča nit (na primer barva prstanov ali skupen detajl).

♥♥♥

TRENDI POROČNIH PRSTANOV

Ko bodoča nevesta izbere sanjsko poročno obleko, v kateri se bo počutila kot princeska, je izbiranje poročnih prstanov verjetno najbolj vznemirljiva stvar, ki jo izbirata skupaj. Poročni prstan je simbol ljubezni in zaobljube, ki nosi poseben simbolni pomen.

V Zlatarni Sterle obožujejo nove trende poročnih prstanov. V letu 2021 bodo prevladovali
čudoviti diamanti, še vedno bo prisoten trend minimalizma, manj je več.

TREND 1: BREZČASNA KLASIKA, OBILO DIAMANTOV IN KOMBINACIJE VEČ PRSTANOV SKUPAJ

Glamurozni in brezčasni poročni prstani bodo krasili roke nevest tudi v v tem letu.

Gre za eleganten ženski poročni prstan, z nežno linijo bleščečih diamantov, poznan pod imenom ”Eternity rings”. Že samo ime predstavlja večnost in prefinjenost. Poročni prstan se v Zlatarne Sterle izdela in prilagodi vsakemu paru posebej. Neveste lahko izbirajo med poljubno velikimi diamanti in poljubnim številom le-teh.

Še vedno bo prevladoval tudi “pave setting” in “stackable rings”. ‘
‘Pave Setting” je način vdelave diamantov. Diamanti so na obročku vdelani en zraven drugega, zavarovani z nežnimi ”krapnami”. Pozornost je osredotočena na diamante in njihov bleščeči sijaj.

“Stackable Rings”, označuje nizanje prstanov na istem prstu, enega za drugim. Zaročnemu prstanu se pridruži poročni, njima pa tudi še kakšen dodatni, ki morda predstavlja rojstvo otroka, obletnico ali drug poseben dogodek.

Klasičen trend za moški poročni prstan je preprostost, iste linije, lahko z dodatkom matirane obdelave.

TREND 2: PRSTANI IZ BELEGA IN RDEČEGA ZLATA

Trendi poročnih prstanov še vedno narekujejo belo zlato, posebno v kombinaciji z rdečim, oziroma rožnatim zlatom. Tople barvne rožnatega zlata ustvarijo pridih topline in romantike, lepo se zlijejo tudi s kožo. Rdeče zlato je popolna kombinacija za moderne pare, z ”vintage” inspiracijo.

TREND 3: UNIKATNI DETAJLI in BARVNI KAMNI

Še vedno bodo še vedno v ospredju ožji elegantni poročni prstani z diskretnim detajlom.

Še vedno bo inspiracija vintage pridih. V Zlatarni Sterle so pripravili tudi posebno kolekcijo poročnih prstanov z miligrain obdelavo, ki pričara videz drobnih kamenčkov.

Čeprav bodo v ospredju vedno večni diamanti, si lahko nevesta izbere tudi druge barvne kamne. Zelene smargde, kraljevsko modre safirje, osupljivo rdeče rubine ali črne diamante. Primerni so za neveste, ki želijo izstopati.

♥♥♥

NA KATERI ROKI SE NOSI ZAROČNI & POROČNI PRSTAN?

Zaročni in poročni prstan se tradicionalno nosita na prstancu, lahko na levi ali desni roki, odvisno od kulture. V Sloveniji se zaročni prstan nosi na prstancu leve roke. Nevesta k temu lahko doda še poročni prstan in ju nosi skupaj. Lahko pa ob poroki zaročni prstan prestavi na desno roko, na levem prstancu pa nosi poročni prstan.

KOLIKO MESECEV PRED POROKO JE PRIPOROČLJIVO IZBRATI
POROČNI PRSTAN?

Ker si poročni prstan izbereta enkrat in za zmeraj, je pomembno, da si pri izbiri vzameta dovolj časa. Sanjski poročni prstan začnita iskati najmanj 2 do 3 mesece pred poroko, lahko tudi prej. Priporočamo, da pomerita različne oblike in obdelave prstanov, saj bosta tako lažje izbrala poročni prstan, ki bo kot ulit na vajini roki.

Vsi predstavljeni trendi poročnih prstanov so na voljo za ogled v Zlatarni Sterle v Ljubljani in na spletni strani: www.zlatarna-sterle.si.

Ni komentarjev

Odgovori