Kako lahko moški preživimo prvi zmenek?

Ženske so si različne, zato kljub najboljšim namenom, da bi generaliziral pravila prvih zmenkov, dolgo časa nisem uspel najti uporabne šablone.

Prvi zmenek je vedno ključnega pomena
Vir: Shutterstock

Dokler nisem opazil logike, ki stoji za vsem skupaj. Navkljub dejstvu, da vsaka ženska na svoj način razume različne moške izpade in nanje različno reagira, obstaja sistem, po katerem preprosto ne moreš narediti usodne napake.

Na misel mi je namreč padla stara romantična finta z rožo. Pravilo je, da imajo ženske rade rože, torej je logično, da če na prvi zmenek prinesem rožo, zmagam. Ampak to, žal, to ni res. Poglejmo dva primera:

  • Ženska A lahko razume podarjeni cvet kot romantični vzgib in v nas začuti neko poetičnost.
  • Ženska B pa si lahko ta cvet razlaga kot lepo zapakirano, a v resnici precej vsiljivo vprašanje: “Ali bi bila moja?”. In potem še nima kam s tisto rožo, ki do konca zmenka tako ali tako uvene. Kot verjetno tudi njen interes v moškega nasproti nje.
Na zmenek lahko prideš z rožo
Vir: Shutterstock

Vaja dela mojstra

Včasih se pred prvim zmenkom z novim dekletom ujamem v tremi. V živčnosti, ki ošibi um in ne dovoljuje treznega razmišljanja. Tistega razmišljanja, s katerim naj bi moški, kot vodja in oskrbovalec, naredil načrt za uvodni zmenek. Ki bi moral biti popoln. To je prva napaka, ki sem jo uspel do nedavnega vsaj v nekaj promilih odpraviti.

Zato gledam na zmenek kot na – zmenek, priložnost, spoznati novega človeka. Če gre med potjo vse skupaj k vragu, pač gre. Kar se, če ti uspe vsaj delno dojeti sistem zmenkarij, niti ne dogaja.

Zainteresiranost ženske v moškega se meri po stopnjah, ki lahko po zmenku padejo.

Na tem mestu moram omeniti, kako se včasih zdi, da ženska s privolitvijo v zmenek avtomatično nakaže, da jo moški zanima. Dolgo časa sem bil v to zmotno prepričan tudi sam. Nato pa sem prišel do spoznanja, da se zainteresiranost ženske za moškega meri po stopnjah, ki lahko padejo tudi potem, ko si z njo že preživel prvi zmenek.

Zgodi se lahko nekaj popolnoma nepredvidljivega, kar jo bo popolnoma odvrnilo od intimnega stika s tabo. Tudi če nisi naredil nič zares kritičnega. Če si recimo imel umazan avtomobil, ko si jo pobral pred njenim domom. Ali ji celo pot do restavracije pri nehumanih decibelih predvajal najnovejši punk ali trance album, da ji razkažeš bohotno ozvočenje v svojem avtomobilu.

Zmenek … in igra se prične

Zmenki se po navadi umirijo na življenjsko sprejemljiv pulz že v avtomobilu ali na poti do restavracije. Tam se prične tudi spoznavanje. Nekoč mi je znanec potožil, da se zmenkov boji zato, ker se mu zdi, da ni dovolj zgovoren. In da je veliko lažje tistim, ki radi govorijo. Kot na primer meni, ki govorim kar neprestano. Ampak, biti vokabularna mešanica Jerryja Seinfelda in Matthewa Perryja je lahko vaša poguba. Iz dveh razlogov.

Zmenek naj ne bo dolgočasen
Vir: Shutterstock

Prvi je ta, da lahko poveš preveč. Po eni uri zmenka dekle ne sedi več pred skrivnostnim neznancem, temveč pred nekom, ki ima polno ime ter razkrito družinsko drevo z dednimi boleznimi in shematsko obdelano analizo bivših polomij.

V tistem trenutku, ko boš kar strašljivo odprt, ne boš več izziv. To pa je prva in najpomembnejša drža, ki jo mora moški ohraniti skozi zmenek in po možnosti skozi celotno razmerje: biti moraš zanimiv, komunikativen, vendar skrivnosten. V mejah normale, seveda.

Ti odpri temo, ona pa naj sprašuje.

Moj nasvet, kako to početi, se glasi: prepusti zadevo dekletu tako, da odpreš temo, poveđ nekaj ključnih misli in potem pustiš, da sprašuje sama. Če ima vsaj malo interesa s tabo prebiti še kakšen večer, bo že sama vprašala, kar jo zanima.

Ženske vedo, kaj morajo vprašati, da testirajo našo mentalno stabilnost in potenco. Vse, kar jih je motilo pri njihovih bivših, bodo preverile tudi pri nas. Zato se ne boj uporabljati stavka: “Pustiva to za naslednjič”.

Drugi problem pregostega govoričenja pa je preprosto v tem, da pozabiš poslušati. Včasih se vprašam, če bi bil sposoben poslušati nekoga tako dolgo, kot je bil ta nekdo prisiljen poslušati mene.

Naj zmenek ne izpade umeten
Vir: Shutterstock

Treba jo je poslušati

Ženskam zagotovo niso pri srcu moški, ki hodijo sami s seboj. Ki lahko govorijo samo o sebi in vsak pogovor obrnejo nase. Ki so ego. Biti ego bi lepše opisali kot hvaljenje, napihovanje lastnih sposobnosti, bodisi materialnih ali pa kakšnih fizioloških.

Življenja žensk v modernem svetu so izredno zanimiva in uspehi, ki so jih dosegle, so zagotovo plod težavnega dela in mnogih odrekanj. Torej podobno kot pri moških. Zato tudi ženske rade razložijo svoje dosežke in pametno jih je povprašati o njihovem šolanju, karieri in ambicijah. Glej, da si boš te stvari tudi zapomnil, zato bodi dober slušatelj.

Bodi ji izziv

“Ne sme mi reči, da misli, da se zaljublja vame!”, mi o nedovoljenih izjavah na prvem zmenku pove prijateljica. Opa, rdeči stop znak tistemu, ki to počne. Če je bistvo vse igre, da ostaneš izziv, potem so takšne traparije popolnoma odveč. Tudi, če so resnične.

Zagotovo pa nikoli niso obojestranske, vsaj ne do enake mere. Ko bo čas za velike besede, bosta vedela oba. To pa bo na kakšnem od naslednjih zmenkov. Ki jih, če trosiš takšne stvari že na prvem, zagotovo ne boš dočakal.

Nazdravita!

Nazdravita na nekaj njenega – naj bo ona v središču pozornosti.

Nikoli nisem delal nikakršnega cirkusa, kadar je natakar v restavraciji prinesel pijačo. Po navadi me je pogovor zapletel že tako daleč, da temu trenutku nisem posvečal nobene pozornosti. Dokler me ni zelo dobra prijateljica navadila na novo pravilo – nazdravljanje.

Nazdravljanje na zmenku je kot bonus. Osebno mi je postal čudovit tisti trenutek, ko lahko prekineš pogovor in izrabiš minuto za kakšno humorno pripombo. Nazdravljam po navadi na nekaj najinega ali njenega. Recimo: “Da bi oba preživela tale zmenek.” Ali pa na srečo, da sva se spoznala. Nekaj nesebičnega, torej. Naj bodo dekleta v središču pozornosti, ker vsi vemo, kako zelo si to želijo. Moški pridemo na svoj račun kasneje.

Bitka za plačilo računa

Kdo plača večerjo na prvem zmenku?
Vir: Shutterstock

Že od nekdaj imam prepričanje, da na zmenku vedno plača moški. Ne glede na to, ali je znesek visok ali nizek, plača naj vedno moški. Na prvem snidenju je to skorajda zakon. Na naslednjih po navadi velja pravilo, da plača tisti, ki povabi. To pa je po navadi spet moški.

Simbolika plačevanja na zmenku je skrita v signalu, ki ga dobimo, ko poravnavamo račun. Če ima naša izbranka visok interes v nas, bo dovolila, da račun v celoti plačamo mi, torej moški. S tem nam dovoli, da se postavimo v vlogo skrbnika, ki jo crklja, in jo s tem spravimo v recipročni daj-dam položaj. Spusti se v igro, v kateri ve, da jo bo moški v naslednjih dneh spet povabil nekam v dvoje. In bo to zagotovo sprejela.

V primeru, da tvoja izbranka zahteva plačilo polovice računa in se temu ne ukloni, si pri njej zapravil vse možnosti. Nekje med zmenkom je to dekle očitno izgubilo ves interes in čeprav se bosta na koncu zmenka poslovila z ustreznim “kmalu se spet vidiva”, ona nikakor ne bo več imela časa. Nikoli.

Poljub za slovo

Poljub na prvem zmenku
Vir: Shutterstock

Meni osebno je vedno največji izziv zaključek prvega zmenka. Oba sodelujoča vesta, kako se te stvari običajno razpletejo. Na moškem je še zadnjič, da naredi prvi korak v smeri ustreznega slovesa.

Sam po navadi napeljem na idejo za naslednji zmenek že pri sladici, če je bila v igri večerja, ali pa na poti do avtomobila, če odhajava iz lokala. V primeru, da situacija pred tem nikakor ni bila primerna, tudi te besede privarčujem za čisti konec.

Ko sva pred tem, da se razideva, je čas za poljub. Ljudje ne stavijo veliko na to zadnjo potezo, ki pa je, žal, odločilna, še posebej, če si želimo resne zveze. Prosim, ne pričakuj strastnega francoskega goltanja in ga, če ne želiš ravno dvotedenske zveze in takoj zatem razhoda, niti ne poskušaj izsiliti.

Poljub na ustnice bo dovolj, če ne, bo deloval tudi na lice. Ženska se pusti. Zadetek. Poljub je bil oddan in ni verjetnosti, da ne bi hotela privoliti v naslednji zmenek. Včasih je pametno razmisliti, kako hitro se splača nadaljevati od te točke naprej. Enodnevna pavza ali povabilo že takoj naslednji dan? V vsakem primeru je potrebno obdržati svoje lastno življenje. In s tem ostati izziv.

Ni bilo poljuba?

Za to obstajata dva razloga: Po prvem si šleva in navkljub primerni situaciji nisi izkoristil priložnosti. Lahko poskusiš na naslednjem zmenku, vendar tvegaš, da izpadeš obupan. Ne rešuj situacije s karto sramežljivosti. Raje ji povej, da si neumen, ker je nisi poljubil že zadnjič, in da te napake ne bi rad ponovil.

Drugi razlog pa je, da dekle preprosto ni pomagalo ustvariti situacije za poljub. V tem primeru pozabi njeno telefonsko in se podaj nazaj v lov. Tokratno igro si na žalost izgubil.

Ni komentarjev