Kako lahko prijateljice vplivajo na iskanje partnerja?

Pri iskanju partnerja imajo za žensko veliko vlogo tudi njene prijateljice. Zakaj in kako vam lahko druženje s prijateljicami pomaga pri iskanju partnerja?

Vir: Shutterstock

Prijateljstvo in prijateljice zavzemajo pomemben del v svetu vsake ženske. Spremljajo nas v lepih trenutkih in se z nami veselijo ter nam nudijo oporo, ko nam je težko.

Velikokrat v naše življenje vstopajo tudi ženske, ki nam v določenih trenutkih ali obdobjih s svojim sočutjem, delovanjem in znanjem pomagajo na naši lastni poti, čeprav jih ne smatramo kot prijateljice. Vse skupaj pa lahko pripomorejo pri iskanju življenjskega partnerja.

Prijateljstvo in moč pogovora

Pogovor je za žensko pomemben način povezovanja.

Ženske smo z mislimi pogosto ujete v pretirano skrb in premlevanje raznih situacij v svoji glavi. Pri tem se v mislih vračamo v dogodke, ki so se že zgodili ali sanjamo o tem, kaj vse bi se lahko zgodilo. Smo v nenehnem dvogovoru same s sabo in iščemo rešitve, ki bi nas pomirile.

Vendar že sam pogovor z drugo osebo veliko prej pripelje do spoznanja, kako ravnati, da bo za nas prav. Naravna potreba ženske je, da preko pogovora razmišlja in izraža, kako se počuti. Pogovor je za žensko pomemben način povezovanja.

Če jo drugi sliši, dobi ženska potrditev za svoje lastne odločitve. Da je ženska slišana ne pomeni, da se mora drugi z njo strinjati ali ji deliti nasvete, pač pa je dovolj že občutek varnosti, da se lahko izrazi in pove, kako ji je.

Ženska čuti z žensko

Ženska čuti in razume žensko na drugačen način, kot žensko razume moški. Ženske se instinktivno vživimo v drugo žensko. To je povsem naravna zmožnost, ki smo jo razvile in ohranile tekom evolucije. V sebi nosimo potrebo po delitvi izkušenj, posebej tistih, ki se nas čustveno močno dotaknejo.

prijateljstvo in prijateljice
Vir: Shutterstock

Zaupen prijateljski odnos temelji na sorodnosti mišljenja in čustvovanja. Zgodi se, da se začnejo med seboj družiti ženske s podobnimi izkušnjami in problemi, saj se v tem povežejo in lažje ovrednotijo sebe. Pri tem pa se lahko nekatera prijateljstva vsaj začasno odtujijo.

Če ste samska in je večina vaših prijateljic že poročenih in imajo družine, je včasih potrebno razumeti in sprejeti, da bodo mlade mamice večino časa govorile o svojih otrocih in vzgoji, saj je to njihovo trenutno najpomembnejše dogajanje v življenju. Vendar pa je kljub temu dobro ohranjati prijateljstvo.

Mogoče boste tudi ve kmalu na tem in se lahko kaj naučite od njih. Vseeno pa je to tudi čas, ko lahko ustvarite nova poznanstva z ženskami, ki tako kot vi, še vedno iščejo ljubezen ali z ženskami, ki  so že prehodile pot, po kateri hodite.

Samske prijateljice lahko druga drugo opogumite, da se udeležite dogodkov, kjer lahko spoznate ljudi.

Prijateljice, nova poznanstva in iskanje partnerja

Marsikatera samska ženska se sprašuje: “Zakaj naj bi se družila z ženskami ali spletala nova prijateljstva z njimi, če pa si želim spoznati fanta?”. In kako vam druženje s prijateljicami in ženskami pomaga pri iskanju partnerja?

Prijateljice vas lahko spodbudijo, da se ne zasedite doma, s tem pa se povečajo vaše možnosti druženja in spoznavanja novih oseb. Samske prijateljice lahko druga drugo opogumite, da se udeležite npr. hitrih zmenkov, plesnega tečaja ali greste skupaj v hribe, na prireditev in pijačo, kjer lahko spoznate ljudi.

In tudi, če tam spoznate ženske, imajo le-te svoj krog poznanstev. Tako se preko njih tudi vam kar naenkrat razširi socialna mreža, kjer se lahko skriva moški za vas.

Prijateljstvo in nova prijateljstva
Vir: Shutterstock

Lahko “izkoristite” tudi prijateljice, ki so že v vezi in so manj obremenjene z iskanjem partnerja. Pogosto so pripravljene, da vas predstavijo družbi ali vam praktično pomagajo pri spoznavanju, saj so bolj sproščene pri navezovanju stikov in lažje, z manj sramu, pritegnejo neznanca, ki vam je všeč, v vaš krog.

Drugo mnenje

Ženske zavedno ali nezavedno iščemo mnenje druge ženske. To nagnjenje izhaja iz odnosa z mamo ali drugo pomembno žensko v našem življenju. Kako nas je zmogla videti mama in kako smo ob njej lahko razvijale čut za lastno ženskost, v veliki meri vpliva na doživljanje sebe in drugih žensk.

Mnenje mame, prijateljice, sestre, je za mnoge ženske pomembno in daje neke vrste notranje dovoljenje za delovanje. Seveda je ravno tako pomembno mnenje moških, a le-ti dajejo potrditev ženski na drugačni ravni.

Zaplete se lahko, ko ženska postane odvisna od mnenja drugih in ne zmore zaupati sebi in svojim občutkom.

Zaplete se lahko, ko ženska postane odvisna od mnenja drugih in ne zmore zaupati sebi in svojim občutkom. To ni le mnenje bližnjih, temveč tudi javno mnenje kot npr. modne smernice, ideal partnerskega odnosa in življenjski stil.

Takrat koristi, če na svoje življenje pogledamo skupaj z nekom, ki je za nas nevtralen in nas zna voditi nazaj k sebi npr. preko terapije.

Skupina za ženske

Tudi skupina za ženske je priložnost, da sklenete nova prijateljstva. Ob strokovnem vodstvu terapevtke se naučite prisluhniti sebi in drugim ženskam.

Ko lahko spregovorite o sebi in razvijete sočutje do drugih življenjskih zgodb, predelujete lastne vzorce in se odpirate svetu. To pa vam daje dobro osnovo za vzpostavljanje osrečujočega partnerskega odnosa.

Srečno!

Ni komentarjev

Odgovori